Könyvjelző és megosztás

Zenekereső

Facebook

Zene

Shigeaki Saegusa japán zeneszerző Ifjabb Butterfly című operája kisebb, Szabadi Vilmos hegedűművész koncertje az avasi református templomban viszont nagy sikert aratott. A két előadás között pedig egy izgalmas zenei performanszra is betértem. (Fidelio)

Ezúttal érzelmes, atmoszférikus és misztikus hangzás következik egy órába sűrítve, Detective Kelly prezentálásában.

Read More... (Soundhead RSS)

Ezúttal érzelmes, atmoszférikus és misztikus hangzás következik egy órába sűrítve, Decetive Kelly prezentálásában.

Read More... (Soundhead RSS)

Kevesen jelentkeztek a Magyar Táncművészeti Egyetem tavasszal első ízben meghirdetett táncművész szak, színházi táncművész specializáció előkészítő évfolyamába. (Fidelio)

Nyolc hónap kihagyás után nyáron vadonatúj slágerrel tért vissza a Halott Pénz -  az Otthon egy valódi szerelmeslevél a zenekar szülővárosához, (FESZTBOOK - Rizsa, Celeb, Zene, Fesztivál, Mozi)

A tizenöt éve útjára indult Múzeumok Éjszakája féljubileumához érkezve idén a szervezők elérkezettnek látták az időt arra, hogy legyen „szóvivője” vagy divatos kifejezéssel élve „arca” a rendezvénynek. (Fidelio)

2017. július 21-22. Lábatlan, Gerenday Kert – Élő környezetben élő zenével (Magyar zene)

A tíz (plusz egy) legizgalmasabb programot kínáló budapesti múzeum szubjektív listájával segítünk a döntésben, hova érdemes ellátogatni június 24-én éjjel. Műsorfüzetünk a teljes programkínálattal hetvenkét oldalon sorolja a vidéki és fővárosi látnivalókat. (Fidelio)

Ínyencek, figyelem: a nyári forróságban sem kell lemondanotok kedvenc skót nedűtökről! Néhány zamatos kiegészítővel a téli esték meghatározó szereplőjéből (FESZTBOOK - Rizsa, Celeb, Zene, Fesztivál, Mozi)

Az elmúlt hónapokban a mérsékelt élő aktivitás mellett sikerült befejeznie a divideD zenekar első nagylemezét, a 12 számos Modulust. Klip már van, reméljük hamarosan megjelelenési időpont is lesz! (Zene.hu)

Jöjjenek a zenei kérdések a zene.hu és kvizmester.com együttmüködésének köszönhetően. (Zene.hu)

Benkő László megszólalt a betegségéről - íme az Omega tagjának nyilatkozata (Zene.hu)

A Mi Velencénk – a fesztivál, ami más, mint a többi! Velence – Vizi Vár június 23-25. (Zene.hu)

„Ha csak egy néptánc előadást nézel meg az évben, ez az egy legyen az” – ajánlhatnám akár így is a XIII. Magyar Táncfesztivál negyedik napján látott előadások bármelyikét. (Fidelio)

Tesztelje tudását a hazai művészeti élet szereplőiről a Penge játékának 3. részében! (Fidelio)

Az angol Bárd 75. szonettjét (az „Az vagy nekem, mi testnek a kenyér...” kezdetűt) valószínűleg mindenki fejből tudja idézni, hiszen a legtöbb magyar iskolában ezt kell megtanulni. De vajon tényleg ez a legszebb, vagy az embereknek egészen mások a kedvencei a 154 egytől egyig gyönyörű vers közül? (Fidelio)

Szirtes Tamás rendező, a Madách Színház igazgatója sem kerülhette el a sorsát: június 22-én neki kellett megnyilatkoznia Shakespeare-ügyben a színház Szerelmünk, Shakespeare fesztiválján zajló beszélgetéssorozat, Az én Shakespeare-em aktuális szeánszán. (Fidelio)

A Bartók Plusz Operafesztivál is kapcsolódik az idei Kodály-évhez: Miskolcon is több programmal adóznak a 135 éve született és 50 éve elhunyt zeneszerző életművének. (Fidelio)

DUNAÚJVÁROS Négy napon át késő délutántól hajnalig dübörgött a zene az alsó Duna-parton. Aki lent volt, biztosan élménnyel távozott. (dh-online.hu)

A nyaralásra való utazás sokszor hosszadalmas és fárasztó. Egész idő alatt nem tudod magad csak a könyveddel elszórakoztatni, ezért érdemes készülnöd egy jó kis válogatással szuper zenékből, amelyek passzolnak az utazáshoz. Mutatunk tízet a mi kedvenc utazási zenéinkből, hátha néhányat rátennél a saját lejátszási listádra is... (Bien.hu - Életstílus online)

A Mozsár Műhely egy izgalmas művészeti darabot állít színpadra, amely egyszerre koncert és színház. Csikós Attila Trió című egyfelvonásosát, amelyben a zenei hangok a megformált karakterekből születnek, Gazda Bence, Rohmann Ditta és Tallián Mariann adják elő. Színdarabot látunk, amelynek középpontjában... (Harmonet kultúra)

A Japán Filmhét olyan filmeket tűz műsorra, melyek hősei a zene vonzásában élnek. A rockzenész buddhista paptól az általános iskolás kóristáig mindegyikük életét meghatározza a zene iránti rajongás. (est.hu | film | programajánló)

Többségében saját szerzemények szerepelnek a Class FM műsorvezetője, Garami Gábor zenekara, a Garami Funky Staff első nagylemezén. A Péntek éjszaka című albumról, a gyerekkori álmokról, valamint a funky és a mulatós zene közötti párhuzamról is beszélgettünk a dobossal. (est.hu | zene | interjú)