Könyvjelző és megosztás

Zenekereső

Facebook

Zene

Október 22-én folytatódott a Sztárban Sztár 5. évadja. (Zene.hu)

További hat nő mesélt arról névtelenül a 444.hu-nak, hogyan zaklatta őt Marton László, a Vígszínház főrendezője. (Fidelio)

Emlékszik még, milyen érzés egy zseblámpa fényénél, takaró alatt olvasni? Kutatók ezt a hangulatot ötvözték a Fahrenheit 451-tel és elkészítették Ray Bradbury regényének egy egészen speciális változatát. (Fidelio)

A Tamási Áron Művelődési Központba válthatják meg bérletüket az évad három koncertjére az érdeklődők. Novemberben, februárban és márciusban a Virtuózok sztárjai, a Philharmonic Brass Quintetet és Fischer Annie ösztöndíjasok játékát élvezheti a közönség. (Fidelio)

Büszke rá, hogy író lett, neki sikerült az, amire édesapjának nem volt lehetősége. Dragomán György portréja a Fidelio gondozásában megjelent KULT50 kiadványból. (Fidelio)

A dublini garázs punk banda végigzenélte Írország és az Egyesült Királyság legmenőbb klubjait, most pedig ősszel megjelent OK című lemezükkel tarolják le Európát, november 12-én pedig nálunk is megállnak a Dürer Kertben. (FESZTBOOK - Rizsa, Celeb, Zene, Fesztivál, Mozi)

A huszonnégy éves Szüts Apor A hallei kirurgus című operáját a Bartók Plusz Operafesztivál operaíró versenyének díjnyertes produkciójaként október 2-án mutatták be a Csokonai Színházban. A premier után az operaírás folyamatáról és többszörös zenészidentitásáról beszélgettünk a Virtuózok fiatal tehetségével... (Fidelio)

Magyar zenei esttel tisztelegtek Kodály Zoltán előtt halálának ötvenedik évfordulója alkalmából csütörtök este Párizsban, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO székházában. (Zene.hu)

Nagyszabású produkcióval indult útra a Robin Hood Musical csapata. Látványos arénás show-val járják az országot az alkotók, hogy aztán 2017. október 25-én a Budapest Arénában tegyék fel a pontot az i-re, azaz vágják ki a magas C-t. (Zene.hu)

A produkciót különleges látvány, valamint több vendég egészíti ki. (Zene.hu)

Vikidál 70, Zeffer 60, Mobilmánia 10 - Életműkoncert kavalkád az Arénában. Vikidál Gyula és Zeffer András kétrészes előadással ajándékozza meg a közönséget 2018.január 6-án a Budapest Arénában. (Zene.hu)

Ma Magyarországon minden ötödik gyermek küzd olyan olvasási és szövegértési nehézségekkel, amelyek egy életen át akadályozhatják őket abban, (FESZTBOOK - Rizsa, Celeb, Zene, Fesztivál, Mozi)

Szombat este megvolt az X-Faktor második élő show-ja, amiben ismét ketten is kiestek. (Zene.hu)

A Zeneakadémia sztárvendégként hívta meg a fiatal tehetséges énekesnőt a Kelemen Kvartett október 24-i koncertjére. Kezdődik az Otthon a Zeneakadémián sorozat. (Fidelio)

A századfordulós zeneszerző írásait és az összes vele készült interjút is tartalmazza magyar nyelven, Fazekas Gergely fordításában a Rózsavölgyi és Társa Kiadónál megjelent Claude Debussy – Összegyűjtött írások és beszélgetések című kötet. (Fidelio)

Idén jelentette meg legújabb albumát, majd 2006-os kultlemezük évfordulós újrakiadásával örvendeztette meg rajongóit a brit Fuyija & Miyagi. (FESZTBOOK - Rizsa, Celeb, Zene, Fesztivál, Mozi)

Hihetetlen érzékkel talál festői rendet és szépséget az elcsúfított világban. Dezső Tamás fotográfus portréja a Fidelio gondozásában megjelent KULT50 kiadványból. (Fidelio)

Üssünk szöget a fejekbe, miszerint október 22-én éjszaka sosem látott esemény veszik kezdetét. Argentin tangó helyett inkább progresszív hangzással!

Read More... (Soundhead RSS)

Vitáris Iván elmeséli, mekkora szerepük volt a showcase fesztiváloknak abban, hogy az Ivan & the Parazol az új lemezét már Los Angelesben veszi föl. (Index - Kultúr)

Maróthy Zoltán, az Ossian, a KMK, a Fahrenheit, a Kiss Forever Band alapító tagja, Koncz Zsuzsa állandó gitárosa, a Kőbányai Zenei Stúdió tanára vette át az év zenepedagógusa díjat a Budapest Music Expón. A zeneiskola egykori diákja, Kaszás Péter a világhírű gitárművész, Al Di Meola dobosaként... (viharock.hu online zenei magazin)

A Failoni Kamarazenekar teljesen új felállásban, megújult repertoárral és az eddig megszokott különleges hangzásvilágának megtartásával lemezbemutató koncertre készül. A klasszikus zenészekből álló társulat hamarosan bemutatja Premier című, a hagyományos klasszikus zenei repertoártól eltérő lemezük anyagát... (Harmonet kultúra)

Többségében saját szerzemények szerepelnek a Class FM műsorvezetője, Garami Gábor zenekara, a Garami Funky Staff első nagylemezén. A Péntek éjszaka című albumról, a gyerekkori álmokról, valamint a funky és a mulatós zene közötti párhuzamról is beszélgettünk a dobossal. (est.hu | zene | interjú)

2009-ben egy kifejezetten könnyűzenére és ifjúsági kultúrára specializálódott új magyar könyvkiadó jelent meg a színen. A Silenos Kft. első kiadványa Manu Chao karrierjét mutatja be a gitáros-énekes korai próbálkozásaitól a Mano Negra debütálásán (Patchanka) és őrült turnéin (lásd: Out Of Time - Part... (est.hu | zene | könyv)