Könyvjelző és megosztás

Zenekereső

Facebook

Zene

Továbbra is nagyon mennek a Picasso-képek a különböző művészeti aukciókon. Valaki azonban a szokásosnál is jobban rajonghat a festőért. (Fidelio)

Banksy, a rejtőzködő brit utcaművész új, 20 méter magas, politikai tartalmú graffitit készített New Yorkban. (Fidelio)

Várdai István a hazánkban ritkán játszott William Walton csellóversenyművet ad elő egy különleges Stradivari-hangszeren. A március 23-i hangversenyen a Pannon Filharmonikusokat a zenekar vezető karmestere, Bogányi Tibor dirigálja. (Fidelio)

A Figaro ezúttal Thomán István visszaemlékezéséből válogat, amelyben a Zeneakadé­mia neves zongoratanára mesteréről, Liszt Ferencről ír. E szórakoztató emlékirat betekintést nyújt Liszt tanítványaihoz intézett tréfás megjegyzéseibe, de az is kiderül, hogy az idős mester kártyapartikra is meghívta növendékeit... (Fidelio)

Megérkezett VMX Mozgólépcső dalát. (Zene.hu)

Fia halála után kezdett házi koncerteket szervezni Marjorie Eliot, hogy ezzel ellensúlyozza a vesztesége fölött érzett fájdalmat. Azóta már másik két fiát is elvesztette, de 25 éve nem telt el vasárnap lakáskoncert nélkül. (Fidelio)

Két kultúra, két eltérő vérmérséklet, tűz és víz találkozik a kubai származású Elsa Valle és a Európa egyik legkiemelkedőbb énekes improvizatőre, Winand Gábor kapcsolatában, akikkel Ad libitum című a cappella lemezük kapcsán beszélgettünk. (Fidelio)

Egy kétlemezes kiadványt hallgattunk meg, amelyen Krzysztof Penderecki a saját kórusműveit vezényli. A lengyel komponista zenéje ma is megrázó, és ma is megnyugvást ad. (Fidelio)

„Új csillag született az operarendezés egén” – méltatta a harmincas évei derekán járó Fabio Ceresát az olasz sajtó 2016-ban. A cremonai születésű operarendező, a londoni International Opera Awards győztese jegyzi Az álarcosbál áprilisi, Erkel Színházban rendezett szériáját. (Fidelio)

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása március 17-én hallható a 92.1-en. (Fidelio)

Az írók, költők és általában a művészek körében mindig is nagy népszerűségnek örvendtek az állatok. Összegyűjtöttünk néhány klasszikus és kortárs, külföldi és magyar állatbolond alkotót, ahol lehetett, fotókkal. (Fidelio)

A PIM szakemberei felújították többek közt Arany Jánosnak a Nők Országos Szövetségétől kapott, haláláig használt íróasztalát és két barna mintás, ripszbevonatú foteljét, amelyek közül az egyikben ülve hunyt el. A tárgyak a most átadott, felújított nagyszalontai Csonkatoronyban láthatóak. (Fidelio)

Göttinger Pál beugróként rendezi Karafiáth Orsolya és Bella Máté Macskadémon című musicaljét, melynek ősbemutatóját március 16-án és 17-én tartják a Kálmán Imre Teátrumban. A különleges helyzetről, a stresszmentes próbaidőszakról, a játékkedvről, a humorérzékről és fricskákról beszélgettünk a rendezővel... (Fidelio)

Március 15-én adták át a tudományos élet kiemelkedő képviselőinek elismerésére alapított Széchényi-díjat, illetve a Magyar Érdemrend középkeresztjének polgári tagozatát. (Fidelio)

A Viacom budapesti kreatív és marketing csapata nyerte a legtöbb aranyat idén a szórakoztatóipar legkiemelkedőbb kampányait díjazó Promax európai kreatív verseny nemzetközi mezőnyében. (FESZTBOOK - Rizsa, Celeb, Zene, Fesztivál, Mozi)

Az egyik legbecsesebb elismerésnek tartja Sümegi Eszter operaénekes a Kossuth-díjat, amelynek elnyerését megtisztelőnek és meghatónak tartja. Az énekes csütörtökön vehette át az elismerést a Parlamentben. (Fidelio)

Debrecen - Több száz látogatója volt a debreceni termálfürdő wellnessrészlegében megtartott szaunahétvégének, ahol péntektől vasárnapig 10 szaunamester közel 50 szaunaprogramot mutatott be a forró kabinban. (Hajdú Online)

Többségében saját szerzemények szerepelnek a Class FM műsorvezetője, Garami Gábor zenekara, a Garami Funky Staff első nagylemezén. A Péntek éjszaka című albumról, a gyerekkori álmokról, valamint a funky és a mulatós zene közötti párhuzamról is beszélgettünk a dobossal. (est.hu | zene | interjú)

2009-ben egy kifejezetten könnyűzenére és ifjúsági kultúrára specializálódott új magyar könyvkiadó jelent meg a színen. A Silenos Kft. első kiadványa Manu Chao karrierjét mutatja be a gitáros-énekes korai próbálkozásaitól a Mano Negra debütálásán (Patchanka) és őrült turnéin (lásd: Out Of Time - Part... (est.hu | zene | könyv)