Könyvjelző és megosztás

Zenekereső

Facebook

Zene

A Liszt- és Bartók-Pásztory-díjas muzsikus haláláról a fia adott hírt. (Fidelio)

Ha 2016 kultúrájáról beszélünk, nem lehet szó nélkül elmenni egy műfaj mellett, amit úgy hívunk: újcirkusz. Idén ugyanis - többek között a Recirquel társulatnak köszönhetően - minden eddiginél nagyobb figyelem hárult erre a színházi-cirkuszi formanyelvre, ami kétség kívül az egyik legprogresszívebben fejlődő műfaj ma... (Fidelio)

Lassan hagyománnyá válik, hogy a nyári lazulás központja, a siófoki PLÁZS valamilyen jó ügynek szentelje zárókoncertjét. Augusztus 26-án, a TNT lép fel egy vadiúj show-val, és ezúttal a Siófoki Állatvédő Egyesületnek ajánlják fel a gyűjtés bevételét. (FESZTBOOK - Rizsa, Celeb, Zene, Fesztivál, Mozi)

A dokumentumfilm arra vállalkozik, hogy megrajzolja a zeneszerző személyes portréját Bartók Péter segítségével, aki hetvenöt éve az Egyesült Államokban él, de egész életét apja életművének szentelte. (Fidelio)

Jimi Hendrix emléke előtt tisztelegve ad koncertet október 29-én a Halper-Hendrix Experiment a fővárosi MOM Sportban. (FESZTBOOK - Rizsa, Celeb, Zene, Fesztivál, Mozi)

Három kiváló banda zárja az idei szezont a Dunavarsányi Route 51 Sörkertben, ahol mindig jó a zene, mindig finom és mindig hideg a sör. Kivéve, ha nem jéghidegen kéred! (Zene.hu)

Tessék hangosan örülni – a Budapest Parkban játszik az idén 45 éves Lord. (Zene.hu)

Nem egészen 13 héttel megjelenését követően, az Ossian új albuma - Az Igazi Szabadság - máris dupla platinalemez lett! A zenekar történetében korábban nem volt még példa arra, hogy korong ilyen rövid idő alatt ekkora utat járt volna be. A folyamatosan koncertező és meg sem álló Ossian sikere töretlen... (viharock.hu online zenei magazin)

Három évvel a Farkasok völgye – Kárpát-medence hangzóanyaga után ismét új kiadvánnyal rukkolt elő Magyarország legrégibb, legpatinásabb hardrock formációja. (Zene.hu)

Karácsonyi nagylemezén szereplő dalaiból ad koncertet Gájer Bálint december 21-én a MOM Sport Rendezvényközpontban. (Zene.hu)

Életének 93. évében elhunyt Gyenes Magda színésznő - tudatta a család szerdán az MTI-vel. (Zene.hu)

Hónapok óta folyik a csütörtöki Herz a Corvin magaslatában, minden csütörtökön. A közelmúltban Zagar is bejátszott a sorozatba, így érezte a hangulatot.

Read More... (Soundhead RSS)

Nosztalgikus hangulatot idézett a Masters vb az olimpiai bajnokokból álló Millennium játékosaiban, akik fölényes győzelemmel 16–3-ra verték meg az orosz S.Petersburgot. (FESZTBOOK - Rizsa, Celeb, Zene, Fesztivál, Mozi)

Hosszú betegség után, 72 éves korában augusztus 22-én elhunyt a legendás jazz gitáros improvizatőr és zeneszerző, az ECM kiadó sztárja, John Abercombie. (Fidelio)

Szerda délben indult és vasárnap hajnalig tart a Balatoni nyár és az idei fesztiválszezon két záróeseménye. (Zene.hu)

Szeptember 10-én folytatódik a Sztárban Sztár, az ország házibulija. (Zene.hu)

Ismerős kép az Instagramról: a balerinák negatív spárgában ülnek, reggeli kávéjukat kortyolgatva, egyik lábuk felpolcolva egy emelvényre, ami másik lábukkal több mint 180 fokos szöget zár be. Nagyon látványos, mindenkinek leesik az álla. De mi az ára ennek? (Fidelio)

Úgy vettem észre, Yannick Nézet-Séguin imádja a féktelen, vad szimfóniákat, a misztikumot, a hajszolt, habzó szájjal, önkívületben játszandó mesterműveket. Erre most elővesz egy olyan finom protestáns zeneszerzőt, mint Mendelssohn. Aztán meghallgatom a lemezeket, és azt mondom: hála az égnek! (Fidelio)

SZÉKESFEHÉRVÁR Ciao Laura!, avagy üdítő nyári estére várják az érdeklődőket a Csók István Képtárban augusztus 24-én, 17 órától 21 óráig. (dh-online.hu)

Hazájukban üldözik őket szokatlan kinézetük miatt, de most egy lelkes angol producer felfedezte őket. Ismerje meg a tanzániai zenészek és táncosok történetét! (Fidelio)

Kik a példaképei egy sikeres, a magyar zenei életben fogalomnak számító énekesnek? Milyen élmény találkozni Santanaval? (Magyar zene)

Tinédzserként Juhász Anikónak is a rock zene jutott először eszébe amikor gitárt fogott, de JS Bach hamar eltérítette. (Magyar zene)

A Mozsár Műhely egy izgalmas művészeti darabot állít színpadra, amely egyszerre koncert és színház. Csikós Attila Trió című egyfelvonásosát, amelyben a zenei hangok a megformált karakterekből születnek, Gazda Bence, Rohmann Ditta és Tallián Mariann adják elő. Színdarabot látunk, amelynek középpontjában... (Harmonet kultúra)

A Japán Filmhét olyan filmeket tűz műsorra, melyek hősei a zene vonzásában élnek. A rockzenész buddhista paptól az általános iskolás kóristáig mindegyikük életét meghatározza a zene iránti rajongás. (est.hu | film | programajánló)

Többségében saját szerzemények szerepelnek a Class FM műsorvezetője, Garami Gábor zenekara, a Garami Funky Staff első nagylemezén. A Péntek éjszaka című albumról, a gyerekkori álmokról, valamint a funky és a mulatós zene közötti párhuzamról is beszélgettünk a dobossal. (est.hu | zene | interjú)

2009-ben egy kifejezetten könnyűzenére és ifjúsági kultúrára specializálódott új magyar könyvkiadó jelent meg a színen. A Silenos Kft. első kiadványa Manu Chao karrierjét mutatja be a gitáros-énekes korai próbálkozásaitól a Mano Negra debütálásán (Patchanka) és őrült turnéin (lásd: Out Of Time - Part... (est.hu | zene | könyv)