Könyvjelző és megosztás

Lottószámok

2017. 45. hét
5, 18, 47, 61, 85
2017. 45. hét
1, 24, 33, 36, 40, 42
2017. 45. hét
2, 7, 17, 19, 24, 30, 33
14, 16, 18, 24, 27, 33, 35
Még több: Lottó

Facebook

Szabadidő

Gyújts meg néhány gyertyát, készíts egy nagy bögre kakaót és tedd be a kedvenc karácsonyi lemezed, aztán elő a DIY készleteddel, hangolódj az ünnepekre egy kis karácsonyi szöszöléssel, és öltöztesd ünneplőbe az otthonodat is az alábbi trükkökkel! (Bien.hu - Életstílus online)

2017.12.28 - 20:00 - 22:00

Papp László Budapest Sportaréna

Stefánia út 2.

Budapest (Antropos.hu - Események)

A közösségi média mindenkinek teret enged, hogy megvalósítsa a maga művészetét. Ki szelfikkel, ki ételfotókkal, ki lefejezett Barbie-kkal posztolja tele az Instagram fiókját, mindenkinek lelke rajta. Ezek a felhasználók tényleg azt bizonyítják, hogy az interneten a legőrültebb ötletek is követőkre találnak... (Bien.hu - Életstílus online)

A The Picturebooks név hallatán a rutinosabb zeneszimpatizánsoknak valami Luke Skywalker-frizurás, dél-londoni indie-csapat képe jelenik meg lelki szemei előtt. Nos, jelen esetben ennél távolabb nem is állhatnánk a valóságtól. (est.hu | zene | programajánló)

2018.04.10 - 19:00

Papp László Budapest Sportaréna

Stefánia út 2.

Budapest (Antropos.hu - Események)

2017.12.31 - 2018.01.01 - 18:18 - 06:18

Millenaris Teatrum

II., Kis Rókus utca 16-20.

Budapest (Antropos.hu - Események)

Az embernek joggal lehet az az érzése, hogy tartalmas rádiós sláger ma már szinte értelmezhetetlen szókapcsolat. Dés László azonban megannyi örök érvényűt alkotott ezekből, elég, ha a Szerelem első vérig, a Nagy utazás vagy a Vigyázz rám című dalokra gondolunk. (est.hu | zene | programajánló)

2017.11.20 - 2017.11.22 - 20:00 - 23:00

MOM Kulturális Központ

XII., Csörsz utca 18.

Budapest (Antropos.hu - Események)

Az első mosógép, az első centrifuga, az első  autó, az első porszívó, az első mikrohullámú sütő... minden családban volt egy első ezekből, sok helyen anyáink generációja használta őket először. Luxusnak számított. Vagyis megrövidítette, leegyszerűsítette vagy egyenesen kivette a kezükből a házimunka jelentős részét... (Bien.hu - Életstílus online)

Idén ne hagyd az utolsó pillanatra a döntést, nehogy megint valami unalmas házibuliban köss ki, ahol a pezsgőpukkanás szól a legnagyobbat! Vagy most kezdd el szervezni az év homeparty-ját, vagy biztosítsd be magadnak, hogy valami igazán jó kis rendezvényen ott lehetsz! (Bien.hu - Életstílus online)

2017.12.08 - 23:30

A38 Hajó

Petőfi híd, budai hídfő

Budapest (Antropos.hu - Események)

2017.11.22 - 20:00 - 23:00

Gundel, Erzsébet Királyné Bálterem

1140, Gundel Károly út 4.

Budapest (Antropos.hu - Események)

2017.11.23 - 18:30 - 22:00

Gundel, Erzsébet Királyné Bálterem

1140, Gundel Károly út 4.

Budapest (Antropos.hu - Események)

2017.11.23 - 19:00 - 21:00

Művészetek Palotája

Komor Marcell u. 1.

Budapest (Antropos.hu - Események)

Film

Sok száz millió dollárra lesz szüksége a Justice League-nek a profithoz. (SG.hu Hírmagazin - Film)

Fény derült a főszereplő duó másik tagjának kilétére is a True Detective új szezonjában. (SG.hu Hírmagazin - Film)

Anne és Bob bízva abban, hogy így talán új színt vihetnek megfásult házasságukba, a romantikus Párizs egy mesés kastélyába költözik. Miközben az első nagyszabású, fényűző vacsorát tervezik, a ház úrnője észreveszi, hogy mindössze tizenhárom teríték van az asztalon, ez pedig rossz ómen... (Filmtrailer)

Elő-előzetest kapott az Időcsavar. (SG.hu Hírmagazin - Film)

Tartalom: A Lumière! című film utazás a filmművészet megteremtőinek univerzumába: a Lumière-fivérek által forgatott felvételek fennmaradt képkockáit a cannes-i filmfesztivál igazgatója, Thierry Frémaux állította össze egyetlen filmalkotássá. Az archív felvételek hátterében Frémaux páratlan szenvedéllyel... (Filmtrailer)

Még több:Film

DVD, Blu-ray újdonságok

TV

Ajánló - Paula és Paulina: hétköznap délutánonként 14.45-kor a TV2-n!  (TV2)

Ajánló -  Született szobalányok: az évad befejező része! Kedd este a TV2-n! (TV2)

Egy nap Lorna, a kisvárosi háziasszony véletlenül lelövi bankrabló férjét. (TV2)

Ajánló - Bosszú vagy szerelem - országos tv premier hétköznap délutánonként a TV2-n! (TV2)

Jennifer Lawrence pályafutása egyik legjobbjának tartja az Anyám! című filmet, melynek forgatásai alatt komolyabb sérülést is szenvedett. A film kapcsán a gyönyörű színésznő Návai Anikónak elárulta, milyen a kapcsolata édesanyjával, beszélt imádott kiskutyájáról, valamint elmondta, mit gondol a hollywoodi... (TV2)

Még több:TV

Utazás

Kissé felhős volt az égbolt, így ismét városnézésre indultunk. Siena várost céloztuk meg. Éppen le akartunk parkolni a városkapu bejáratánál, mikor beszóltak a többiek, hogy keressünk beljebb egy parkolóhelyet. Rossz tanácsnak bizonyult, mert a szűk utcákban lehetetlen parkolni, sőt a legtöbb helyen még behajtani se szabad... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

A mecsetet 1963-ban emelték, természetesen Bourguiba tiszteletére, Taieb Bouzguenda építész tervei alapján, akit a fővárosban, Tuniszban található Hammouda pasa mecset ihletett a tervek elkészítésekor. Az ima-terem befogadóképessége eléri az 1000 hívő számát. Az épület rózsaszín márványból épült, kicsit... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Sziasztok, Gábor vagyok! Nem tévedés, van Ausztriában egy olyan város, amelynek a nevét Zsidóvárra lehetne fordítani (de erről majd a városnál bővebben). Egyik, bár nem túl látványos nevezetessége ez a várrom ill. a kastély. Azért nem túl érdekesek, mert az egyik nagyon romos várrom (helyette nagyon... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Történelem leckénket 1957-nél hagytuk abba, amikor Habib Bourguiba ( الحبيب بورقيبة ), teljes nevén Habib Ben Ali Bourguiba, a franciákat "elűzve", a Tunéziai köztársaság elnöke lett. Nagyon érdekes és mozgalmas életet élt, ezért megpróbáljuk nem csak röviden bemutatni az életútját... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

A város alapításával és nevével kapcsolatban többféle elmélet is létezik, valamint mind a mai napig vita tárgyát képezik. Az egyik szerint: Monastir az egykori római város, a krisztus előtti IV.században alapított Ruspina romjaira épült. Maga a Ribat (vár, erőd) alapjai is ebből az időből származnak... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Ez a szálloda - a különböző internetes portálok értékeléseiben - kapott már hideget-meleget egyaránt, de mielőtt mégis ezt választottuk volna, utána néztünk a többinek is, amik viszont csak hideget kaptak, szóval maradt a dolog kétesélyes. Gyorsan hozzátesszük, hogy nem bántuk meg és mindenkinek bátran... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Még több:Utazás

Játék

Néhány interjúban elejtett mondatból már ki is találhattuk, hogy melyik az a két karkakter, akik biztosan visszatérnek majd. A lenti sorok erős spoilereket tartalmazhatnak. (GameStar Online Hírek)

Nem egyezett meg Jon Shafer és a stúdió álláspontja a kreatív munkák során, így mostantól külön utakon járnak. (GameStar Online Hírek)

Az első stábfotóval és a cím beharangozójával együtt felbuktak a kétségek is. Nem mindenki ért egyet például Jude Law választásával. (GameStar Online Hírek)

Ha szeretnéd bebizonyítani, hogy a legjobb vagy virtuális fociban vagy mások gerincének kitépésében, gyere el a GameNightra és mutasd meg, mit tudsz! (GameStar Online Hírek)

Kenneth Branagh újragondolása kapcsán elővettük Sidney Lumet klasszikusát, ami még mindig nagyon jó abban, amit csinál. (GameStar Online Hírek)

Még több:Játék

Zene

Megvannak az idei X-Faktor döntősei! Ricco és Klaudia, Serena Rigacci, valamint Gulyás Roland! (Zene.hu)

Egy kaliforniai szimfonikus zenekar Sztravinszkij fantasztikus Tűzmadár-szvitjét játszotta, amikor egy nő sikoltásban tört ki a közönség soraiban. A pillanatot rémület, majd szórványos nevetés követte. (Fidelio)

Folytatódik a SuperTV2 népszerű showműsora a Sztárban Sztár+1 kicsi. (Zene.hu)

Koncz Zsuzsa Műpában lép fel - jegyek itt (Zene.hu)

Baudelaire szerint a tánc a karok és lábak költészete. De hogy lehet ezen a nyelven elmesélni egy olyan prózai regényt, mint Nathaniel Hawthorne A skarlát betű című műve? Velekei László, a Győri Balett koreográfusa vállalkozott a kihívásokkal teli fordítói munkára. A darab november 10-ei, győri premierjén jártunk... (Fidelio)

Még több:Zene

Internet

Nagyjából egy hónapja olvastam a The 100 Day Project elnevezésű kezdeményezésről. Az ötlet lényege, hogy vajon képesek vagyunk-e napi rendszerességgel végezni egy olyan tevékenységet, melyet nagyon szeretünk. Vajon hogyan változik a viszonyunk ehhez a tevékenységhez ebben a száz napban?

Nos, beszélgettem... (Webisztán)

A magam részéről annyira lelkesítőnek találtam ezt a prezentációt, hogy egyből kétszer is megnéztem. A Verge foglalta össze nagyon jól, hogy miért volt zseniális ez a keynote.

Amíg a Szilícium-völgyben minden héten tart valaki valami forradalmi bejelentést arról, hogy 2 milliméterrel vékonyabb telefont... (Webisztán)

Nos, mint múltkor írta, elromlott a telefonom. Pár önsorsrontó telefonmentes nap után egy hétig egy céges iPhone 6-ot használtam. 

Az első napok leírhatatlan kínszenvedéssel teltek. Nem is elsősorban a készülék fizikai adottságai, hanem az azon futó oprendszer miatt. Az iOS 8 egyszerűen egy toldozott-foldozott átgondolatlanság... (Webisztán)

Tudom, már régen a 2015-ös webtrendekről szóló posztomat kellene élesítenem, de az élet mindig produkálja a témákat. És az újabb téma mindig érdekesebb. Történt, hogy tegnapelőtt elromlott a telefonom. Nem kapcsol be többé. Megadta magát. Vége. 

Az első nap még magamnál tartottam... (Webisztán)

Még több:Internet