Könyvjelző és megosztás

Lottószámok

2017. 12. hét
2, 3, 35, 41, 79
2017. 12. hét
1, 17, 26, 27, 38, 45
2017. 12. hét
1, 6, 7, 12, 18, 25, 35
1, 4, 5, 8, 20, 21, 34
Még több: Lottó

Facebook

Szabadidő

Japán közkedvelt „állatos szigeteinek” sorát gyarapítja ez a csodálatos földdarab, ami hemzseg a tündéri nyusziktól.

Forrás: Nők Lapja Café: A világ legjobb szigete dugig van nyuszikkal (Nők Lapja Cafe)

Az aprócska ikrek még a tenyésztőt is meglepték. Azt mondja, mióta teknősökkel foglalkozik, még nem látott hasonlót.

Forrás: Nők Lapja Café: Egy tojásból bújtak elő a teknőcikrek – hetekbe telt, mire szét tudták őket választani (Nők Lapja Cafe)

Rendkívül érdekes leletre akadt egy régi zenegépeket és a szerencsejáték-iparban használt eszközöket felújító cég: egy olyan rulettasztalra, amelybe rejtett, a csalást elősegítő mechanikát építettek.

Forrás: Nők Lapja Café: Így csaltak a ruletten a húszas évek gengszterei (Nők Lapja Cafe)

Scarlett Johanssonnak csak egy rövid kérdést kell feltenni Magyarországról, máris annyi dicséretet zúdít ránk, hogy azt öröm nézni, pedig kis híján húsz éve járt nálunk. A színésznővel Párizsban találkoztunk új filmje, a Páncélba zárt szellem premierjének apropóján, és azt is elárulta nekünk, mitől érzi... (Nők Lapja Cafe)

Negyvenkét százalékkal több autóst büntettek meg bliccelés miatt 2016-ban, mint az azt megelőző évben. A szakértők szerint nem bliccelnek többen, hanem javul az ellenőrzési rendszer.

Forrás: Nők Lapja Café: Milliárdokat fizetnek be utólag az autópályákon bliccelők (Nők Lapja Cafe)

A csak nők által üzemeltetett autószerelő műhelyben a frizurád és még a körmeid is elkészülnek, míg a kocsidat bütykölik.

Forrás: Nők Lapja Café: Ezek a csajok megcsinálják a hajadat, és közben megszerelik a kocsidat is (Nők Lapja Cafe)

2016 februárjában tiltották ki a gyerekorvosi rendelőből Rexet. Most sikeresen letette a segítő kutya vizsgát, így Varga Károly gyerekorvos végre újra beviheti kedvencét a gyerekek közé.

Forrás: Nők Lapja Café: Egy éves küzdelem után visszatér Rex, a gyógyító németjuhász a gyerekorvosi rendelőbe (Nők Lapja Cafe)

Alternatív zenék és francia elektronika után brooklyni minimalra váltunk, de hallhatunk még bluest, rockot és jazzt is, tehát csupa elgondolkodtató műfajt, ami a jó idővel egybekötve még a leglustábbakat is előcsalogatja a barlangjából. A sok elvontabb zene után aztán egy kis nu metallal és progressive... (est.hu | zene | programajánló)

Egy nagycenki magyar vizsla maga mögé utasította a neves angol kennelek kutyáit és fajtagyőztes lett a világ legnagyobb kutyakiállításán, a magyar vizslák között.

Forrás: Nők Lapja Café: Nincs vetélytársa Momónak, a fajtagyőztes magyar vizslának (Nők Lapja Cafe)

Kedveled a kézzel készült dekorációkat? Szereted, ha az otthonod mindig az évszaknak megfelelő hangulatot áraszt? Hangolódj rá a húsvétra ezekkel az ötletes tojásokkal! Egyiket sem bonyolult elkészíteni, próbáld ki! (Bien.hu - Életstílus online)

Film

A mi kis falunk hatalmas siker, a Válótársak is jól hoz - jöhet a harmadik? (SG.hu Hírmagazin - Film)

Az Index vette észre, rákérdeztünk a magyar forgalmazónál, és tényleg igaz a hír, a nyolcadik epizód hivatalos magyar címe így szól: Star Wars: Az utolsó jedik Az alcím magáért beszél, a nyolcadik epizódban több jedi is lesz. Angolul The Last Jedi-nek hívják a legújabb részt, de ez nem bizonyított semmit,... ([origo] Filmklub)

Az RTL Klubon jó pár újdonság lesz látható az elkövetkező hetekben. (SG.hu Hírmagazin - Film)

Amerikával egy időben folytatódik itthon az Outcast. (SG.hu Hírmagazin - Film)

A fanatikus rajongók bizonyára örülnek a hírnek, mások talán kevésbé, mely szerint a Disney legalább 2030-ig tervez kijönni újabb és újabb Star Wars-mozikkal. Tehát a következő másfél évtizedben születendő gyerekek is a Csillagok háborúján szocializálódnak majd, már ha minden a tervek szerint alakul... (est.hu | film | hírek)

Még több:Film

DVD, Blu-ray újdonságok

TV

Bár remélte, mégsem tudta, hogy ő a kedvenc előadója fiának - árulta el Czutor Zoli, akinek kisfia, Simon váltig állította, hogy apja esténként tejet iszik... (TV2)

Kislánya kérésére felhagy a fogyókúrázással Emilio - ígérte meg Vivikének az énekes, a kislány azért gyorsan közölte vele, hogy azért nem szabad többet ennie. Emilio egyébként a legbüszkébb a kislányával közösen nyert díjra. (TV2)

Czutor Zoli nagydumás kisfia, a tündéri Vivike, Emilio kislánya, valamint Gregor Berni nagyfia, Álmos osztott meg édes titkokat az adásban. (TV2)

Kezdő a közösségi médiában Gregor Bernadett, aki csak néhány éve ismerkedett meg a számítógépezéssel. Fia ellenben már kisebb kora óta otthon van a digitális dolgokban. És hogy anya és fia ismerősök-e a Facebookon? Kiderül... (TV2)

Még több:TV

Utazás

Kissé felhős volt az égbolt, így ismét városnézésre indultunk. Siena várost céloztuk meg. Éppen le akartunk parkolni a városkapu bejáratánál, mikor beszóltak a többiek, hogy keressünk beljebb egy parkolóhelyet. Rossz tanácsnak bizonyult, mert a szűk utcákban lehetetlen parkolni, sőt a legtöbb helyen még behajtani se szabad... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

A mecsetet 1963-ban emelték, természetesen Bourguiba tiszteletére, Taieb Bouzguenda építész tervei alapján, akit a fővárosban, Tuniszban található Hammouda pasa mecset ihletett a tervek elkészítésekor. Az ima-terem befogadóképessége eléri az 1000 hívő számát. Az épület rózsaszín márványból épült, kicsit... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Sziasztok, Gábor vagyok! Nem tévedés, van Ausztriában egy olyan város, amelynek a nevét Zsidóvárra lehetne fordítani (de erről majd a városnál bővebben). Egyik, bár nem túl látványos nevezetessége ez a várrom ill. a kastély. Azért nem túl érdekesek, mert az egyik nagyon romos várrom (helyette nagyon... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Történelem leckénket 1957-nél hagytuk abba, amikor Habib Bourguiba ( الحبيب بورقيبة ), teljes nevén Habib Ben Ali Bourguiba, a franciákat "elűzve", a Tunéziai köztársaság elnöke lett. Nagyon érdekes és mozgalmas életet élt, ezért megpróbáljuk nem csak röviden bemutatni az életútját... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

A város alapításával és nevével kapcsolatban többféle elmélet is létezik, valamint mind a mai napig vita tárgyát képezik. Az egyik szerint: Monastir az egykori római város, a krisztus előtti IV.században alapított Ruspina romjaira épült. Maga a Ribat (vár, erőd) alapjai is ebből az időből származnak... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Ez a szálloda - a különböző internetes portálok értékeléseiben - kapott már hideget-meleget egyaránt, de mielőtt mégis ezt választottuk volna, utána néztünk a többinek is, amik viszont csak hideget kaptak, szóval maradt a dolog kétesélyes. Gyorsan hozzátesszük, hogy nem bántuk meg és mindenkinek bátran... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Még több:Utazás

Játék

A nemrég megjelent Episode Gladiolus után hamarosan érkezik a Final Fantasy XV következő csapattagját közelebbről bemutató DLC is, amit egy teaser traileren leshetünk meg. (GameStar Online Hírek)

Hamarosan nyugaton is megjelenik a Persona ötödik része, a szaksajtó pedig elég egyhangú ítéletet hozott a játék felett. Ez bizony remek JRPG lett. (GameStar Online Hírek)

A kínai óriáscég, a Tencent komoly összegért vette meg a Tesla részvényeinek öt százalékát. (GameStar Online Hírek)

Az Ötödik Elem rendezője ismét sci-fin dolgozik, a francia képregényeken alapuló Valerian és az ezer bolygó városa pedig egy látványos új trailerrel jelentkezett. (GameStar Online Hírek)

A Ubisoft újabb alkotást jelentett be, mely a Tom Clancy nevével fémjelzett univerzumban játszódik. (SG.hu Hírmagazin - Játék)

Még több:Játék

Zene

Bár még nincs a boltok polcain, Az igazi szabadság az előrendelések alapján máris aranylemez! Az Ossian sikere tehát töretlen! (Zene.hu)

Az Artisjus dalszerzői díja 2015-ben bővült Junior kategóriával, idén pedig a korábbiaktól eltérően három díjat osztottak ki a 30 év alatti szerzőknek. Elsősorban zeneszerzői munkásságáért kap díjat Kozma Kata, szövegíróiért pedig Karácson Tamás, vagyis Fluor; valamint a pályája elején álló, de már több... (Zene.hu)

Júniusban ismét Anthrax: szabadtéren dupláz a thrash brigád (Zene.hu)

A Panka névre hallgató kutya 12 éven át volt a színész-rendező hűséges társa, akit majdnem minden próbájára és szereplésére magával vitt a művész. "Jár neki, hogy emlékezzenek rá" - írja Alföldi Róbert közösségi oldalán. (Fidelio)

2017. április 8-a a roma világnap ünnepe, 1971-ben ugyanis ezen a napon ült össze az I. Roma Világkongresszus, hogy döntsön a cigányság nemzeti jelképeiről. A Gödör Klub idén 15 éves, és a hosszú évek hagyományai szerint idén is megünnepeli a Roma Világnapot, amikor cigányok és nem cigányok együtt bulizhatnak a Gödörben... (MyMusic)

Még több:Zene

Internet

Nagyjából egy hónapja olvastam a The 100 Day Project elnevezésű kezdeményezésről. Az ötlet lényege, hogy vajon képesek vagyunk-e napi rendszerességgel végezni egy olyan tevékenységet, melyet nagyon szeretünk. Vajon hogyan változik a viszonyunk ehhez a tevékenységhez ebben a száz napban?

Nos, beszélgettem... (Webisztán)

A magam részéről annyira lelkesítőnek találtam ezt a prezentációt, hogy egyből kétszer is megnéztem. A Verge foglalta össze nagyon jól, hogy miért volt zseniális ez a keynote.

Amíg a Szilícium-völgyben minden héten tart valaki valami forradalmi bejelentést arról, hogy 2 milliméterrel vékonyabb telefont... (Webisztán)

Nos, mint múltkor írta, elromlott a telefonom. Pár önsorsrontó telefonmentes nap után egy hétig egy céges iPhone 6-ot használtam. 

Az első napok leírhatatlan kínszenvedéssel teltek. Nem is elsősorban a készülék fizikai adottságai, hanem az azon futó oprendszer miatt. Az iOS 8 egyszerűen egy toldozott-foldozott átgondolatlanság... (Webisztán)

Tudom, már régen a 2015-ös webtrendekről szóló posztomat kellene élesítenem, de az élet mindig produkálja a témákat. És az újabb téma mindig érdekesebb. Történt, hogy tegnapelőtt elromlott a telefonom. Nem kapcsol be többé. Megadta magát. Vége. 

Az első nap még magamnál tartottam... (Webisztán)

Még több:Internet