Könyvjelző és megosztás

Lottószámok

2018. 03. hét
1, 5, 34, 45, 46
2018. 03. hét
1, 4, 6, 12, 19, 34
2018. 03. hét
2, 6, 11, 13, 15, 29, 33
2, 6, 8, 9, 16, 18, 24
Még több: Lottó

Facebook

Szabadidő

A fényképezőgép az emberiség egyik nagy találmánya, és hála neki, olyan pillanatokat is megörökíthetünk, amiket később el sem akarnánk már hinni. Mókás, érdekes, szomorú, vagy éppen történelmi pillanatokat idéző képek következnek a múltból, amik láttán sokszor a saját szemünknek sem akartunk hinni. (Bien.hu - Életstílus online)

Ahhoz, hogy a lakásod valóban az otthon melegét jelenthesse, olyan környezetet kell kialakítanod benne, amit átjár a pozitív energia. Ez nem is annyira elvont dolog, mint elsőre gondolnád, néhány apró trükkel könnyedén tehetsz érte. Ajánlunk 9+1 tippet, amivel el is kezdheted! (Bien.hu - Életstílus online)

Ugyan senki sem szereti az általánosítást akkor, amikor saját magáról van szó, másokra mégis előszeretettel (vagy legalábbis lelkiismeret furdalás nélkül) sütünk jelzőket csupán származásuk alapján. Ez alól mi sem vagyunk kivételek, bizonyos rossz szokások miatt a magyar turistákat is egy kalap alá sorolják... (Bien.hu - Életstílus online)

Nyakunkon a farsang, ami a gyerekek számára kiemelten fontos időszak. Ők még sokat versengenek egymással, szeretnének mindenben a legjobbak lenni – ez alól a beöltözés sem kivétel. Ha garantáltan ki akartok lógni a tömegből, és nem szeretnétek tucat-jelmezt választani, akkor nézzétek meg az alábbi... (Bien.hu - Életstílus online)

Egy kis szerencsével olcsó repülőjegyet ma már szinte bárhová ki lehet fogni, az viszont más kérdés, hogy a kiszemelt úti célon mennyire pénztárca-barát a nyaralás. Az alábbi helyek olcsóbbak, mint a legfelkapottabb nyaralóhelyek, mégis legalább annyi szépséget tudnak ajánlani az idelátogatóknak. (Bien.hu - Életstílus online)

Vannak azok a romantikus filmek, amiket ezerszer láttunk már, és szinte kívülről fújjuk őket. A szerelmünk lapjai igazi alap mű, a Csillagainkban a hiba az elmúlt évek egyik legnagyobb kedvence volt, akárcsak a P.S. I love you vagy az Igazából szerelem. De mi van akkor, ha valami újra vágysz, amit még... (Bien.hu - Életstílus online)

2018.01.25 - 19:00 - 20:45

Művészetek Palotája

Komor Marcell u. 1.

Budapest (Antropos.hu - Események)

2018.02.01 - 20:00 - 22:00

Művészetek Palotája

Komor Marcell u. 1.

Budapest (Antropos.hu - Események)

2018.02.04 - 10:30 - 22:00

Művészetek Palotája

Komor Marcell u. 1.

Budapest (Antropos.hu - Események)

2018.03.10 - 2018.03.11 - 23:00 - 05:00

A38 Hajó

Petőfi híd, budai hídfő

Budapest (Antropos.hu - Események)

Neked is ismerős a helyzet, amikor egy buliban vagy családi összejövetelen készítetek legalább 20 fotót, amiből végül csak 1-2 használható van a te szemszögedből? Most összegyűjtöttünk néhány alapszabályt, melyek segítségével mind a 20 képen jól fogsz kinézni! (Bien.hu - Életstílus online)

A nyolcvanas évek közepén kezdődött Magyarországon az a szappanopera-láz, amely még az ezredforduló után is nézők ezreit ültetett a képernyők elé nap mint nap. Ki ne emlékezne a Homok titkaira, Esmeraldára, a Vad Angyalra vagy a szerencsétlen sorsú Isaurára? Mi történt velük azóta? A következő oldalakon... (Bien.hu - Életstílus online)

Film

A közönség Star Wars imádata nem ismert határokat. (SG.hu Hírmagazin - Film)

Oscar-díjra jelölte a Testről és lélekről című magyar filmet a legjobb idegen nyelvű alkotások között az amerikai filmakadémia, amely kedden Los Angelesben jelentette be a legrangosabb hollywoodi elismerés végső esélyeseit. (est.hu | film | hírek)

Kedden kihirdették a legjobb idegen nyelvű film Oscar-jelöltjeit. Enyedi Ildikó és a stáb együtt örült. ([origo] Filmklub)

Úgy tűnik, lesz Duke Nukem-film, és az is eldőlni látszik, hogy kivel. (SG.hu Hírmagazin - Film)

Harmadik éve van magyar film az Oscar mezőnyében. ([origo] Filmklub)

Még több:Film

DVD, Blu-ray újdonságok

TV

Megnyílt a jövő élelmiszerüzlete az Egyesült Államokban. A boltban nincsenek kasszák, így sorban állás sincs. A vásárló csak bemegy, leveszi a terméket a polcról és kisétál. Fizetni a boltban nem kell! Lopni viszont tilos, bár lehetetlen is. ... (TV2)

Egy ember meghalt és legalább 11 síelő megsérült, amikor izzó kövek zuhantak rájuk egy japán sípályán. A szerencsétlenséget egy kedd hajnalban kitört japán tűzhányó okozta. Egy tüzes kőzuhatag egy sífelvonó kabinját is eltalálta, de egy pihenőpavilon is súlyosan ... (TV2)

Január óta csökken a tojás ára Magyarországon. Pár hónappal ezelőtt még 60 forint volt egy közepes darab ára, most pedig üzlettől függően 48 és 50 forint között kínálják. Az árcsökkenés oka az, hogy karácsony után mindig lefelé indulnak az árak és sikerült olcsóbb tojást behozni az országba. ... (TV2)

Kereszténydemokrata politikus kampányába segített be a MÁV egyik vezetője. Rétvári Bence emeletes vonatot ígért a Dunakanyar lakóinak. (Hír TV)

Még több:TV

Utazás

Kissé felhős volt az égbolt, így ismét városnézésre indultunk. Siena várost céloztuk meg. Éppen le akartunk parkolni a városkapu bejáratánál, mikor beszóltak a többiek, hogy keressünk beljebb egy parkolóhelyet. Rossz tanácsnak bizonyult, mert a szűk utcákban lehetetlen parkolni, sőt a legtöbb helyen még behajtani se szabad... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

A mecsetet 1963-ban emelték, természetesen Bourguiba tiszteletére, Taieb Bouzguenda építész tervei alapján, akit a fővárosban, Tuniszban található Hammouda pasa mecset ihletett a tervek elkészítésekor. Az ima-terem befogadóképessége eléri az 1000 hívő számát. Az épület rózsaszín márványból épült, kicsit... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Sziasztok, Gábor vagyok! Nem tévedés, van Ausztriában egy olyan város, amelynek a nevét Zsidóvárra lehetne fordítani (de erről majd a városnál bővebben). Egyik, bár nem túl látványos nevezetessége ez a várrom ill. a kastély. Azért nem túl érdekesek, mert az egyik nagyon romos várrom (helyette nagyon... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Történelem leckénket 1957-nél hagytuk abba, amikor Habib Bourguiba ( الحبيب بورقيبة ), teljes nevén Habib Ben Ali Bourguiba, a franciákat "elűzve", a Tunéziai köztársaság elnöke lett. Nagyon érdekes és mozgalmas életet élt, ezért megpróbáljuk nem csak röviden bemutatni az életútját... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

A város alapításával és nevével kapcsolatban többféle elmélet is létezik, valamint mind a mai napig vita tárgyát képezik. Az egyik szerint: Monastir az egykori római város, a krisztus előtti IV.században alapított Ruspina romjaira épült. Maga a Ribat (vár, erőd) alapjai is ebből az időből származnak... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Ez a szálloda - a különböző internetes portálok értékeléseiben - kapott már hideget-meleget egyaránt, de mielőtt mégis ezt választottuk volna, utána néztünk a többinek is, amik viszont csak hideget kaptak, szóval maradt a dolog kétesélyes. Gyorsan hozzátesszük, hogy nem bántuk meg és mindenkinek bátran... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Még több:Utazás

Játék

A Wargaming büszként jelentette, hogy legújabb stúdiójuk első nagy projektje a World of Tanks virtuális valóságba való átültetése lesz. (GameStar Online Hírek)

Kiderült, hogy két olyan zenész is dolgozik a Cyberpunk 2077 dallamain, akik rengeteg más videojátékhoz készített muzsika mellett a Guns 'N Roses együttessel is dolgoztak. (GameStar Online Hírek)

Két álláshirdetés is árulkodik róla, hogy a Treyarch mit tart a következő Call of Duty legfontosabb céljainak. (GameStar Online Hírek)

Jigsaw helyett egyik segítője lett elérhető a Dead by Daylight világában. (SG.hu Hírmagazin - Játék)

A megjelenési dátummal együtt a Sony azt is elárulta, milyen csomagokban csaphatunk le a hamarosan megjelenő God of Warra. (GameStar Online Hírek)

Még több:Játék

Zene

Valami készül... - közölte Koncz Zsuzsa január 22-én a hivatalos oldalán. (Zene.hu)

Szombaton folytatódik A Dal 2018: a közmédia dalválasztó showjának második adásában tíz előadó lesz látható és hallható élőben a Duna televízióban. (Zene.hu)

A hazai kulturális élet világítótornyaként működő Fidelio ingyenes nyomtatott kiadványában a havi programkínálat mellett interjút olvashat többek között Fischer Ivánnal, Székely Krisztával és Nádasdy Ádámmal. (Fidelio)

Megjelent a Malek Andi Soulistic Madárka című lemeze, aminek zenei producere a Jazzraelből ismert Jáger Bandi zongorista volt. (Fidelio)

Már hivatalos, hogy a Testről és lélekről is indul az aranyszoborért! A készítők együtt izgultak a bejelentésen, mi pedig a márciusi gálán fogunk! (Fidelio)

Még több:Zene

Internet

Nagyjából egy hónapja olvastam a The 100 Day Project elnevezésű kezdeményezésről. Az ötlet lényege, hogy vajon képesek vagyunk-e napi rendszerességgel végezni egy olyan tevékenységet, melyet nagyon szeretünk. Vajon hogyan változik a viszonyunk ehhez a tevékenységhez ebben a száz napban?

Nos, beszélgettem... (Webisztán)

A magam részéről annyira lelkesítőnek találtam ezt a prezentációt, hogy egyből kétszer is megnéztem. A Verge foglalta össze nagyon jól, hogy miért volt zseniális ez a keynote.

Amíg a Szilícium-völgyben minden héten tart valaki valami forradalmi bejelentést arról, hogy 2 milliméterrel vékonyabb telefont... (Webisztán)

Nos, mint múltkor írta, elromlott a telefonom. Pár önsorsrontó telefonmentes nap után egy hétig egy céges iPhone 6-ot használtam. 

Az első napok leírhatatlan kínszenvedéssel teltek. Nem is elsősorban a készülék fizikai adottságai, hanem az azon futó oprendszer miatt. Az iOS 8 egyszerűen egy toldozott-foldozott átgondolatlanság... (Webisztán)

Tudom, már régen a 2015-ös webtrendekről szóló posztomat kellene élesítenem, de az élet mindig produkálja a témákat. És az újabb téma mindig érdekesebb. Történt, hogy tegnapelőtt elromlott a telefonom. Nem kapcsol be többé. Megadta magát. Vége. 

Az első nap még magamnál tartottam... (Webisztán)

Még több:Internet