Könyvjelző és megosztás

Lottószámok

2017. 20. hét
48, 56, 58, 65, 70
2017. 20. hét
13, 17, 22, 38, 39, 45
2017. 20. hét
5, 11, 14, 15, 26, 27, 35
1, 3, 5, 11, 13, 14, 28
Még több: Lottó

Facebook

Szabadidő

Nyilvánosságra hozott néhány videót a Budapesti Közlekedési Központ alvállalkozója azoknak a buszoknak a biztonsági felvételeiből, amiket a fővárosban üzemeltetnek. Tanulságos képsorok következnek.

Forrás: Nők Lapja Café: Így okoznak balesteket a budapestiek - videó (Nők Lapja Cafe)

Immár semmi kétség afelől, hogy a Mamma Mia! egész szereplőgárdája visszatér a film folytatásában. Igen, a sármos Pierce Brosnan is.

Forrás: Nők Lapja Café: Pierce Brosnan is visszatér a Mamma Mia 2-ben (Nők Lapja Cafe)

Szűk egy hónappal ezelőtt előkerült egy régi fotó a két sztárról, egy twitteres poénnak köszönhetően pedig megvalósult, amit sokan szerettek volna elérni: leforgatják a rajongók által kitalált filmet.

Forrás: Nők Lapja Café: Létrejön Rihanna és az Oscar-díjas Lupita Nyong’o filmje, amelyet a netezők... (Nők Lapja Cafe)

A SPAR Verde ásványvíz játékra hív: a résztvevők küldjék be az általuk legkifejezőbbnek tartott nyári szavaikat, amelyekből – a játékosokkal „közösen” – Majka megírja a nyár slágerét. (x) (Bien.hu - Életstílus online)

Plágiummal és szerzői jogsértéssel vádolják az ismert amerikai szobrász- és giccsművészt, Jeff Koonst egy nemrég kiállított köztéri alkotása miatt. Állítólag Koons egy múlt században élt ukrán művésztől lopta a felfújható balerina ötletét.

Forrás: Nők Lapja Café: Akár be is perelheti Ukrajna Jeff Koonst... (Nők Lapja Cafe)

A Facebook-alapító Mark Zuckerberg tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon, az Egyesült Államok egyik legrégibb, és a világ egyik legjobb egyetemén. Zuckerberg annak idején kimaradt a Harvardról, helyette inkább belekezdett milliárdos vállalkozásába.

Forrás: Nők Lapja Café: Mark Zuckerberg megkapta... (Nők Lapja Cafe)

Van, akinek már kétévesen önálló kiállítást rendeztek, de olyan is, aki nyolcadikos korában már magfúzióval kísérletezgetett. Ismerd meg a világ legmegdöbbentőbb fiatal tehetségeit!

Forrás: Nők Lapja Café: Ezek a mai fiatalok: gyerekzsenik, kiskorú művészek és tudósok (Nők Lapja Cafe)

Egy művész megtalálta a módját, hogyan tegye vonzóbbá a kutyák joggal gyűlölt védőgallérjait.

Forrás: Nők Lapja Café: Kutyabarát műalkotásokat varázsol a védőgallérokból egy művész (Nők Lapja Cafe)

2017-ben május utolsó vasárnapja, vagyis a gyereknap, 28-ra esik, de szerencsére a legtöbb helyen már szombaton várják a családokat az izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal. Legjobb ha felpakoljuk a családot ezen a szép kora nyári hétvégén, és elutazunk a tópartra!

Forrás: Nők Lapja Café: 3 tóparti... (Nők Lapja Cafe)

Szerencsés vagy, ha a lakásodhoz tartozik akár egy aprócska terasz is, hiszen ha szeretnél egy kicsit elvonulni, a szabad levegőn lenni vagy csak kiszabadulni a lakásból úgy, hogy mégsem mész nagyon messzire, akkor csak pár lépést kell tenned, és már kint is vagy a friss levegőn. A terasz sok esetben... (Bien.hu - Életstílus online)

Film

Elisabeth Olsen és Jeremy Renner kemény ügyet kapnak egy rezervátumban. ([origo] Filmklub)

Az amerikai polgárháború idején járunk. A fogságba esett, sebesült északi katonát a konföderációsok egy bentlakásos leányiskolában tartják bezárva. A fogoly megpróbálja belopni magát az ott élő magányos nők szívébe. A nők előbb egymás, majd a katona ellen fordulnak... (Filmtrailer)

Készül a harmadik John Wick-film forgatókönyve. (SG.hu Hírmagazin - Film)

Nemrég kiderült, hogy júliusban már el is kezdik forgatni az X-Men új spin-off-ját, az Új mutánsokat, ma pedig további infók érkeztek hozzá, egyenesen Josh Boone író/rendezőtől, aki azt állítja, kész horrorfilmre számíthatunk. (Filmtrailer)

Józsa Bettina szóhoz sem tudott jutni, amikor a filmje vetítése után odalépett hozzá az Oscar-díjas nagyágyú. ([origo] Filmklub)

Még több:Film

DVD, Blu-ray újdonságok

TV

A rocker egy nyaklánccal lepte meg duettpartnerét, Mádai Vivient, akit ezzel tiszteletbeli huligánná avatott. (TV2)

A P.Mobil legendás nótájába anyait-apait belead majd a páros és bár a koreográfiában vannak "necces pite" - megoldások, Judy és Madár semmitől sem riad vissza a siker érdekében. (TV2)

A Groovehouse híres dalát adja majd elő a páros, amelyben Erdei Zsoltnak ezúttal az érzelmes oldalát kellene megmutatnia, ám az énekórán hamar kiderült, hogy nehezen megy neki a komolykodás. (TV2)

A műsorvezetőnek nem okozott gondot, hogy héliumos lufit szívva magasabb hangon beszéljen, ám mivel az énekes félti a hangját, ezért megküzdött a feladattal. Duettpartnere nem bírta ki nevetés nélkül. (TV2)

Még több:TV

Utazás

Kissé felhős volt az égbolt, így ismét városnézésre indultunk. Siena várost céloztuk meg. Éppen le akartunk parkolni a városkapu bejáratánál, mikor beszóltak a többiek, hogy keressünk beljebb egy parkolóhelyet. Rossz tanácsnak bizonyult, mert a szűk utcákban lehetetlen parkolni, sőt a legtöbb helyen még behajtani se szabad... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

A mecsetet 1963-ban emelték, természetesen Bourguiba tiszteletére, Taieb Bouzguenda építész tervei alapján, akit a fővárosban, Tuniszban található Hammouda pasa mecset ihletett a tervek elkészítésekor. Az ima-terem befogadóképessége eléri az 1000 hívő számát. Az épület rózsaszín márványból épült, kicsit... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Sziasztok, Gábor vagyok! Nem tévedés, van Ausztriában egy olyan város, amelynek a nevét Zsidóvárra lehetne fordítani (de erről majd a városnál bővebben). Egyik, bár nem túl látványos nevezetessége ez a várrom ill. a kastély. Azért nem túl érdekesek, mert az egyik nagyon romos várrom (helyette nagyon... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Történelem leckénket 1957-nél hagytuk abba, amikor Habib Bourguiba ( الحبيب بورقيبة ), teljes nevén Habib Ben Ali Bourguiba, a franciákat "elűzve", a Tunéziai köztársaság elnöke lett. Nagyon érdekes és mozgalmas életet élt, ezért megpróbáljuk nem csak röviden bemutatni az életútját... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

A város alapításával és nevével kapcsolatban többféle elmélet is létezik, valamint mind a mai napig vita tárgyát képezik. Az egyik szerint: Monastir az egykori római város, a krisztus előtti IV.században alapított Ruspina romjaira épült. Maga a Ribat (vár, erőd) alapjai is ebből az időből származnak... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Ez a szálloda - a különböző internetes portálok értékeléseiben - kapott már hideget-meleget egyaránt, de mielőtt mégis ezt választottuk volna, utána néztünk a többinek is, amik viszont csak hideget kaptak, szóval maradt a dolog kétesélyes. Gyorsan hozzátesszük, hogy nem bántuk meg és mindenkinek bátran... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Még több:Utazás

Játék

A CD Projekt Red közzétette a 2017 első negyedévére vonatkozó pénzügyi adatait, amiből meglepő dolgok derülnek ki. (GameStar Online Hírek)

A Far Cry 5 bejelentő trailerével együtt három másik videó is érkezett, amikben három ellenállóval ismerkedhetünk meg. (GameStar Online Hírek)

Öt új videóval mutatta be az Ubisoft a széria legújabb részét, amely sajnos csak jövő év februárjában jelenik meg. (GAMEPOD.hu)

Fegyverek, lóerők, country zene és vallási fanatikusok várnak minket a Far Cry 5-ben a bejelentést kísérő trailer alapján. (GameStar Online Hírek)

A Ubisoft végre lerántotta a leplet a Far Cry 5-ről, a rengeteg infó mellett pedig a megjelenési dátumot is elárulták, amitől rögtön lefagyott a mosoly az arcunkról. (GameStar Online Hírek)

Már a 2006-os eredeti Final Fantasy XII-ben is nagyot szólt a Gambit-rendszernek nevezett funkció, amely lényegében társaink testreszabható mesterséges intelligenciáját jelenti. Bármilyen harci szituációhoz alkalmazkodhatunk. (Gamekapocs friss hírek)

Még több:Játék

Zene

Népszerű elképzelés, hogy Mozart zenéje növeli a kisbabák intelligenciaszintjét. Az elmélethez egy majdnem 25 éves kutatás nyújt alapot, és a lemezkiadók terjesztették el. De mi igaz belőle? (Fidelio)

De nem mindenhol, csak San Franciscóban. A helyi operaház ugyanis úgy döntött, hogy a nyáron engedélyezi a helyben vásárolt italok fogyasztását a nézőtéren. Persze a XIX. századi Itáliához képest ez semmi! (Fidelio)

Tizenegyedik alkalommal indítja a nyarat Belváros-Lipótváros Önkormányzata a belváros kellős közepében, az Erzsébet téren, a Szabadság téren és a Szervita téren a május 26-tól 28-ig. (Fidelio)

Az American Ballet Theater első magántáncosa, a világ egyik legsikeresebb balerinája cross fit bajnokokat hívott el egy balettórára. (Fidelio)

Hétvégén a bass house vonalba kapcsolódó elektronika is szerepet kap a szezonzárók köreit tekintve, úgyhogy nincs mese, belenézünk előre a mély lépegetőbe.

Read More... (Soundhead RSS)

Még több:Zene

Internet

Nagyjából egy hónapja olvastam a The 100 Day Project elnevezésű kezdeményezésről. Az ötlet lényege, hogy vajon képesek vagyunk-e napi rendszerességgel végezni egy olyan tevékenységet, melyet nagyon szeretünk. Vajon hogyan változik a viszonyunk ehhez a tevékenységhez ebben a száz napban?

Nos, beszélgettem... (Webisztán)

A magam részéről annyira lelkesítőnek találtam ezt a prezentációt, hogy egyből kétszer is megnéztem. A Verge foglalta össze nagyon jól, hogy miért volt zseniális ez a keynote.

Amíg a Szilícium-völgyben minden héten tart valaki valami forradalmi bejelentést arról, hogy 2 milliméterrel vékonyabb telefont... (Webisztán)

Nos, mint múltkor írta, elromlott a telefonom. Pár önsorsrontó telefonmentes nap után egy hétig egy céges iPhone 6-ot használtam. 

Az első napok leírhatatlan kínszenvedéssel teltek. Nem is elsősorban a készülék fizikai adottságai, hanem az azon futó oprendszer miatt. Az iOS 8 egyszerűen egy toldozott-foldozott átgondolatlanság... (Webisztán)

Tudom, már régen a 2015-ös webtrendekről szóló posztomat kellene élesítenem, de az élet mindig produkálja a témákat. És az újabb téma mindig érdekesebb. Történt, hogy tegnapelőtt elromlott a telefonom. Nem kapcsol be többé. Megadta magát. Vége. 

Az első nap még magamnál tartottam... (Webisztán)

Még több:Internet