Könyvjelző és megosztás

Lottószámok

2018. 16. hét
4, 14, 27, 63, 65
2018. 16. hét
2, 5, 15, 27, 31, 41
2018. 16. hét
4, 9, 10, 14, 24, 27, 35
1, 3, 17, 18, 23, 27, 32
Még több: Lottó

Facebook

Szabadidő

A Coke Bust egy washingtoni underground hardcore-punk alakulat, melynek tagjai keményvonalas straight edge arcok. (Értsd: nem isznak, nem élnek drogokkal és a húsevést is elutasítják.) Ám olykor még ők is beleunnak a fékevesztett zúzásba, és megjön a kedvük a dallamokhoz. (est.hu | zene | programajánló)

Néha már nehéz eldönteni, hogy Roberto Fonseca játszik a zongorán, vagy inkább a billentyűk kelnek életre a zenész muzikalitásának hatására, de egy biztos: minden alkalommal különleges kapcsolat alakul ki a művész és hangszere között. (est.hu | zene | programajánló)

Nagyszabású emlékkoncerttel búcsúznak kollégái és zenész barátai a fiatalon elhunyt Fábián Julitól. Az énekesnő december 16-án, hosszas betegeskedés után intett búcsút a földi létnek és hagyta árván népes közönségét. (est.hu | zene | programajánló)

Szülinapok és évfordulók aranyozzák be a május 1-jei hosszú hétvégét: míg az A38 Hajó a 15., Dave Seaman house-sámán pedig már az 50. születésnapját ünnepli, addig az amerikai Ugly Kid Joe debütáló lemezének 25. évfordulója előtt tiszteleg új turnéjával, ami vasárnap érkezik Budapestre. (est.hu | zene | programajánló)

Kisbetűs formációk, akik annál nagyobb - konkrétan világszínvonalú - zenéket hoznak. A Twentytwo 22 című lemez adja az aktualitását Álmos Gergőék színpadra lépésének: külföldi és hazai vendég vokalistákat, illetve lüktető vizuált is ígér az este. (est.hu | zene | programajánló)

Lassan 72 órásra duzzad Óbuda Napja, és ez nem csak a budai polgári közönség számára jelent jót: már csütörtökön kiállítások nyílnak, majd pénteken felbőgnek a hangfalak is. A "nulladik napon" Varga Liviusék invitálnak a Kutya Vacsorájára, a Fő térre. (est.hu | zene | programajánló)

2018.09.12 - 2018.09.13 - 16:00 - 23:30

Sport Kert

Néligeti út 2.

Budapest (Antropos.hu - Események)

2018.09.13 - 2018.09.14 - 16:00 - 23:30

Sport Kert

Néligeti út 2.

Budapest (Antropos.hu - Események)

2018.09.14 - 2018.09.15 - 16:00 - 23:30

Sport Kert

Néligeti út 2.

Budapest (Antropos.hu - Események)

2018.09.15 - 2018.09.16 - 16:00 - 23:30

Sport Kert

Néligeti út 2.

Budapest (Antropos.hu - Események)

2018.09.16 - 2018.09.17 - 16:00 - 23:30

Sport Kert

Néligeti út 2.

Budapest (Antropos.hu - Események)

2018.09.17 - 2018.09.18 - 16:00 - 23:30

Sport Kert

Néligeti út 2.

Budapest (Antropos.hu - Események)

2018.09.18 - 2018.09.19 - 16:00 - 23:30

Sport Kert

Néligeti út 2.

Budapest (Antropos.hu - Események)

2018.09.19 - 2018.09.20 - 16:00 - 23:30

Sport Kert

Néligeti út 2.

Budapest (Antropos.hu - Események)

2018.09.20 - 2018.09.21 - 16:00 - 23:30

Sport Kert

Néligeti út 2.

Budapest (Antropos.hu - Események)

Film

Lesz Cloverfield 2, de nem az Overlord lesz az. (SG.hu Hírmagazin - Film)

A kiválasztottak már látták a Glass-trailert. (SG.hu Hírmagazin - Film)

A hétvégén a Marvel összehívott mindenkit, aki a Bosszúállók: Végtelen háború elkészítésében a segítségükre volt, Kevin Feige, a stúdió elnöke pedig segített betekintést nyújtott abba is, hogy mi várható a Marvel 4. fázisában, illetve azon túl. (Filmtrailer)

Tuza-Ritter Bernadett filmje nyerte a legjobb rendezés díját a GoEast fesztiválon. ([origo] Filmklub)

Lesz Hang nélkül 2. (SG.hu Hírmagazin - Film)

A Vissza a jövőbe című klasszikus film emblematikus DeLoreanjának jogdíjaiért megy a pereskedés. ([origo] Filmklub)

Még több:Film

DVD, Blu-ray újdonságok

TV

HAZUGSÁG - A külgazdasági és külügyminiszter szerint a Sargentini-jelentés összeállításakor nem vették figyelembe a tényeket és a valóságot. - CICAHARC - Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke Sneider Tamást és Gyöngyösi Mártont szeretné utódjaként látni, ám a radikális Toroczkai László is elindulna a párt vezetéséért... (TV2)

Továbbra sem kerülhet vissza a Jugend Rettet civil szervezethez az a hajó, amit az olasz hatóságok még tavaly augusztusban foglaltak le, mivel a feltételezések szerint a legénység és kapitányuk líbiai migránscsempészekkel álltak ... (TV2)

Több távol-keleti ország is kitiltotta piacáról a Magyarországról származó sertéshúsokat és sertés eredetű termékeket. A napokban sertéspestissel fertőzött vaddisznótetemet találtak Heves-megyében. A betegség a sertéstelepeken rendkívül ragályos, a vírus már a tünetek megjelenése előtt is fertőz és akár... (TV2)

Konfliktusokkal teli időszak vár a Jobbikra. Vona Gábor egykori tanácsadója az Echo TV műsorában beszélt arról, hogy a korábbi pártelnök a belső harcok megvívását Sneider Tamásra és Gyöngyösi Mártonra bízná, akik társelnökként vinnék tovább a Jobbikot. Mindeközben a radikális vonalat képviselő Toroczkai... (TV2)

Még több:TV

Utazás

Kissé felhős volt az égbolt, így ismét városnézésre indultunk. Siena várost céloztuk meg. Éppen le akartunk parkolni a városkapu bejáratánál, mikor beszóltak a többiek, hogy keressünk beljebb egy parkolóhelyet. Rossz tanácsnak bizonyult, mert a szűk utcákban lehetetlen parkolni, sőt a legtöbb helyen még behajtani se szabad... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

A mecsetet 1963-ban emelték, természetesen Bourguiba tiszteletére, Taieb Bouzguenda építész tervei alapján, akit a fővárosban, Tuniszban található Hammouda pasa mecset ihletett a tervek elkészítésekor. Az ima-terem befogadóképessége eléri az 1000 hívő számát. Az épület rózsaszín márványból épült, kicsit... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Sziasztok, Gábor vagyok! Nem tévedés, van Ausztriában egy olyan város, amelynek a nevét Zsidóvárra lehetne fordítani (de erről majd a városnál bővebben). Egyik, bár nem túl látványos nevezetessége ez a várrom ill. a kastély. Azért nem túl érdekesek, mert az egyik nagyon romos várrom (helyette nagyon... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Történelem leckénket 1957-nél hagytuk abba, amikor Habib Bourguiba ( الحبيب بورقيبة ), teljes nevén Habib Ben Ali Bourguiba, a franciákat "elűzve", a Tunéziai köztársaság elnöke lett. Nagyon érdekes és mozgalmas életet élt, ezért megpróbáljuk nem csak röviden bemutatni az életútját... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

A város alapításával és nevével kapcsolatban többféle elmélet is létezik, valamint mind a mai napig vita tárgyát képezik. Az egyik szerint: Monastir az egykori római város, a krisztus előtti IV.században alapított Ruspina romjaira épült. Maga a Ribat (vár, erőd) alapjai is ebből az időből származnak... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Ez a szálloda - a különböző internetes portálok értékeléseiben - kapott már hideget-meleget egyaránt, de mielőtt mégis ezt választottuk volna, utána néztünk a többinek is, amik viszont csak hideget kaptak, szóval maradt a dolog kétesélyes. Gyorsan hozzátesszük, hogy nem bántuk meg és mindenkinek bátran... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Még több:Utazás

Játék

Nem csak a Frostpunk játékosainak érdemes letöltenie az új Nvidia drivert a jobb teljesítmény reményében. (GameStar Online Hírek)

A fejlesztők átmenetileg ingyenessé tették a világháborús lövöldét. (GameStar Online Hírek)

A Marvel tíz éves terve szökken éppen szárba a mozikban, ezért csak egyetlen másik film mert vele újat húzni, egy fiataloknak szóló mese. De úgyis tudjuk, hogy mit fogtok választani. (GameStar Online Hírek)

A májusi melegben is érdemes lesz a mozik nyújtotta hűvös termekben megpihenni, de azért nem mindegy az sem, milyen filmre ülünk be. Összeszedtünk öt olyan filmet, ami érdekelhet titeket ebben a hónapban. (GameStar Online Hírek)

A Hearthstone új PvE játékmódja sokban hasonlít majd már jól ismert Dungeon Runhoz, de legalább ennyiben különbözik is a rongyosra játszott mókától. (GameStar Online Hírek)

Még több:Játék

Zene

"Meg kellett tanulnom a színpadi csókot, és teljesen rá voltam stresszelve." (Magyar zene)

Az Operettszínház vezetése amiatt döntött Kerényi Miklós Gábor munkaviszonyának megszüntetése mellett, mert az egykori művészeti vezető az elmúlt hetekben adott nyilatkozataiban rossz fényben tüntette fel munkahelyét – számolt be róla a Blikk. (Fidelio)

Mesébe illően kezdődött a karrierje, később viszont rossz döntései, vagy épp balszerencséje miatt háttérbe szorult. Így is megadatott neki az, ami a legtöbb Magyarországról emigráló színésznek nem: idősebb korában visszatérhetett, és így is nagy sikert aratott. (Fidelio)

A korábbi évekhez hasonlóan idén is húzónevekkel rukkol elő a Zsidó Művészeti Napok, ahol a fellépők kifejezetten a fesztiválra állítanak össze egyedi és soha nem látott produkciókat. (Fidelio)

Digitálisan restaurálva, de az eredeti szinkronnal vetítik a mozikban országszerte május 3-tól Dargay Attila egész estés rajzfilmklasszikusát. (Fidelio)

Még több:Zene

Internet

Nagyjából egy hónapja olvastam a The 100 Day Project elnevezésű kezdeményezésről. Az ötlet lényege, hogy vajon képesek vagyunk-e napi rendszerességgel végezni egy olyan tevékenységet, melyet nagyon szeretünk. Vajon hogyan változik a viszonyunk ehhez a tevékenységhez ebben a száz napban?

Nos, beszélgettem... (Webisztán)

A magam részéről annyira lelkesítőnek találtam ezt a prezentációt, hogy egyből kétszer is megnéztem. A Verge foglalta össze nagyon jól, hogy miért volt zseniális ez a keynote.

Amíg a Szilícium-völgyben minden héten tart valaki valami forradalmi bejelentést arról, hogy 2 milliméterrel vékonyabb telefont... (Webisztán)

Nos, mint múltkor írta, elromlott a telefonom. Pár önsorsrontó telefonmentes nap után egy hétig egy céges iPhone 6-ot használtam. 

Az első napok leírhatatlan kínszenvedéssel teltek. Nem is elsősorban a készülék fizikai adottságai, hanem az azon futó oprendszer miatt. Az iOS 8 egyszerűen egy toldozott-foldozott átgondolatlanság... (Webisztán)

Tudom, már régen a 2015-ös webtrendekről szóló posztomat kellene élesítenem, de az élet mindig produkálja a témákat. És az újabb téma mindig érdekesebb. Történt, hogy tegnapelőtt elromlott a telefonom. Nem kapcsol be többé. Megadta magát. Vége. 

Az első nap még magamnál tartottam... (Webisztán)

Még több:Internet