Könyvjelző és megosztás

Lottószámok

2017. 28. hét
1, 9, 25, 73, 89
2017. 28. hét
5, 12, 14, 15, 17, 18
2017. 28. hét
1, 2, 3, 10, 25, 30, 31
3, 5, 10, 25, 27, 31, 34
Még több: Lottó

Facebook

Szabadidő

Peggy Styles 15 évesen kénytelen volt otthagyni az iskolát, most pedig 86. életévében végre megszerezte doktori fokozatát is.

Forrás: Nők Lapja Café: 86 évesen fejezte be az egyetemet a vagány nagyi (Nők Lapja Cafe)

A Linkin Park énekese felakasztotta magát. Chester Benningtont helyi idő szerint csütörtök reggel 9-kor találták meg a Los Angeles közelében, egy lakásban.

Forrás: Nők Lapja Café: Öngyilkos lett a Linkin Park énekese (Nők Lapja Cafe)

Pezsgőbuborékokkal ringó dallamok, mámoros éjszakák és feledhetetlen kulturális pillanatok jellemzik az immáron 20. alkalommal megrendezésre kerülő Sambosi-Törley Jazzfesztivált. A kétnapos rendezvénynek idén is a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont ad majd otthont. (est.hu | zene | programajánló)

A jubileumi fesztivál pontosan 599 programmal várja a Katlanban rotyogni vágyókat: a kiállítások, a workshopok és a sok színház mellett a zenei történések is számottevők. Főleg indie és folk szól majd, de a jazz, az alter és a rock is képviselteti magát idén. (est.hu | zene | programajánló)

A detroiti techno már önmagában olyan szókombináció, amely beindít mechanizmusokat. Ha a markáns stílust ráadásul egy "odavalósi" játssza, az könnyen fordulhat az év eseményébe. Mi szóltunk: az Underground Resistance esetében az ellenállás hasztalan! (est.hu | zene | programajánló)

A 35 éves Barbara Weldens első albuma idén jelent meg, egyelőre nem tudni, miért állt meg a szíve.

Forrás: Nők Lapja Café: Össze­esett a szín­pa­don, és meg­halt a gyö­nyörű éne­kesnő (Nők Lapja Cafe)

Hiába a nyár slágere, Malajziában nem szólhat többé a Despacito, legalábbis az állami rádiókban és tévécsatornákon. 

Forrás: Nők Lapja Café: Van olyan ország, ahol betiltották a Despacitót (Nők Lapja Cafe)

Elstartolt a Trónok harca hetedik évada, és végre minden rajongó újra izgulhat a Vastrón sorsáért. Mivel a Trónok harcát nem lehet anélkül nézni, hogy beszippantson misztikus világa, mutatunk néhány szuper ajándékot, amivel a hétköznapokban is a Hét Királyságban érezheted magad.

Forrás: Nők Lapja Café:... (Nők Lapja Cafe)

A Tűzgyűrű rendezője megint kitalált valami szépet és rémisztőt. Itt a The Shape of Water különleges hangulatú előzetese.

Forrás: Nők Lapja Café: Ennek a vízalatti tündérmesének csak csúnya vége lehet (Nők Lapja Cafe)

Két megoldás és mindkettő helyes. Attól függ, hogyan számolsz.

Forrás: Nők Lapja Café: Két megoldása is van ennek a fejtörőnek - te megtalálod? (Nők Lapja Cafe)

El sem tudnánk romantikusabb programot elképzelni annál, mint egy kellemes nyári estén egy plédre leheveredve nézni a csillagos eget. Bár a fényszennyezettség miatt a nagyvárosokban ez nem mindig lehetséges, szerencsére vidéken és a fővárosban egyaránt találunk olyan helyet, ahonnan érdemes az égboltot kémlelni... (Bien.hu - Életstílus online)

Film

Október 23-án láthatják itthon a zombihentelős sorozat folytatását a rajongók. (SG.hu Hírmagazin - Film)

Így fog kinézni Lando Carlrissian. (SG.hu Hírmagazin - Film)

Két nagyszerű színésznőt is belevitt a kísérletezgetésbe. ([origo] Filmklub)

A rendező először a kakát mondta, de az csak poén volt. ([origo] Filmklub)

Jon Watts rendezheti a Pókember: Hazatérés folytatását. (SG.hu Hírmagazin - Film)

Ha ezt megnézi, még nagyobb tisztelettel fog a tűzoltókhoz viszonyulni. ([origo] Filmklub)

Még több:Film

DVD, Blu-ray újdonságok

TV

A Retro Sztárok és a Színészek szálltak harcba. Karda Beából hastáncos lett, Dévényi Tibiből kapus, Pindroch Csabának pedig egy aprócska biciklin kellett tekernie… (TV2)

A Retro sztárok hősiesen küzdöttek, ám meggyűlt a bajuk a mutogatásokkal. A Színészek rajzban nem voltak túl erősek, mégis sikerült újra győzelmet aratniuk… (TV2)

HÉTKÖZNAPI HŐS- A lángoló házból mentett ki egy idős nőt egy rendőr. Az asszony még eszméleténél volt, de a hatalamas füst miatt nem tudott magán segíteni. Egy kutyát is újraélesztettek. - TRAGÉDIA- Kóbor kutyák téphették szét egy eltűnt asszony testét Miskolcon. A nő maradványait a vasúti sínek mellett találták meg... (TV2)

65 éves lett David Hasslehoff a showbiznisz ikonikus figurája. A Baywatchos vízimentő legendás futásával és a Knight Riderből ismert beszélő járgányával vált kultikussá. Hoffért nők ezrei rajonganak a mai napig, bár az elmúlt évtizedekben számos kínos pillanatot is köszönhetnek neki rajongói... (TV2)

Még több:TV

Utazás

Kissé felhős volt az égbolt, így ismét városnézésre indultunk. Siena várost céloztuk meg. Éppen le akartunk parkolni a városkapu bejáratánál, mikor beszóltak a többiek, hogy keressünk beljebb egy parkolóhelyet. Rossz tanácsnak bizonyult, mert a szűk utcákban lehetetlen parkolni, sőt a legtöbb helyen még behajtani se szabad... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

A mecsetet 1963-ban emelték, természetesen Bourguiba tiszteletére, Taieb Bouzguenda építész tervei alapján, akit a fővárosban, Tuniszban található Hammouda pasa mecset ihletett a tervek elkészítésekor. Az ima-terem befogadóképessége eléri az 1000 hívő számát. Az épület rózsaszín márványból épült, kicsit... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Sziasztok, Gábor vagyok! Nem tévedés, van Ausztriában egy olyan város, amelynek a nevét Zsidóvárra lehetne fordítani (de erről majd a városnál bővebben). Egyik, bár nem túl látványos nevezetessége ez a várrom ill. a kastély. Azért nem túl érdekesek, mert az egyik nagyon romos várrom (helyette nagyon... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Történelem leckénket 1957-nél hagytuk abba, amikor Habib Bourguiba ( الحبيب بورقيبة ), teljes nevén Habib Ben Ali Bourguiba, a franciákat "elűzve", a Tunéziai köztársaság elnöke lett. Nagyon érdekes és mozgalmas életet élt, ezért megpróbáljuk nem csak röviden bemutatni az életútját... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

A város alapításával és nevével kapcsolatban többféle elmélet is létezik, valamint mind a mai napig vita tárgyát képezik. Az egyik szerint: Monastir az egykori római város, a krisztus előtti IV.században alapított Ruspina romjaira épült. Maga a Ribat (vár, erőd) alapjai is ebből az időből származnak... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Ez a szálloda - a különböző internetes portálok értékeléseiben - kapott már hideget-meleget egyaránt, de mielőtt mégis ezt választottuk volna, utána néztünk a többinek is, amik viszont csak hideget kaptak, szóval maradt a dolog kétesélyes. Gyorsan hozzátesszük, hogy nem bántuk meg és mindenkinek bátran... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Még több:Utazás

Játék

Alig néhány hét és már játszhatunk is egy új, meglehetősen hátborzongatónak tűnik horrort. (GameStar Online Hírek)

Az Atari nagyon szeretne újítani, de a frissen leleplezett sapkájuk inkább tűnik a bunkóság első számú eszközének, mint igazán divatos kütyünek. (GameStar Online Hírek)

Friss híreket és látnivalókat ígér az Electronic Arts az idei Gamescomra, a kiadó élő műsorral és 400 kioszkkal készül a kölni játékvásárra. A Star Wars: Battlefront II egyértelmű főszereplője lesz a show-nak. (Gamekapocs friss hírek)

A La Manche-csatorna partján közel 400 ezer német harapófogóba került szövetséges katona várta a biztos halált. Otthonuk szinte egy karnyújtásnyira volt tőlük, mégis egészen távolinak tűnt, hogy egyszer még hazajuthatnak. (Gamekapocs friss hírek)

A Flying Wild Hog 2013-ban megjelent játékát limitált ideig bárki beszerezheti Steamre a Humble Store-ból. (GAMEPOD.hu)

Még több:Játék

Zene

Szerdám nyitott a jubileumot ünneplő Campus Fesztivál. Hazánk egyik legfontosabb nyári eseményére idén is rengeteg sztárfellépő érkezik – itt lesz a The Prodigy, a Bingo Players, Alle Farben, Lukas Graham, a hazai fesztivál kedvencek közül pedig a Tankcsapda, a Wellhello, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz,... (Zene.hu)

Chester Bennington, a Linkin Park énekese öngyilkos lett - értesült a tmz.com celebportál ügyészi forrásokból. (Zene.hu)

A harmincöt éves Barbara Weldenst valószínűleg áramütés érte, miközben egy francia vidéki templomban énekelt július 19-én szerdán. (Fidelio)

Az olasz családban született argentín csellista számára többek között Astor Piazzola komponált, de zeneszerző volt a saját jogán is. (Fidelio)

Július 21-étől, péntektől szól a kórusének Százhalombattán a VIII. Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusfesztiválon. A fesztivál célja az éneklés segítségével hidat képezni az európai és ázsiai kultúra között. (Fidelio)

Még több:Zene

Internet

Nagyjából egy hónapja olvastam a The 100 Day Project elnevezésű kezdeményezésről. Az ötlet lényege, hogy vajon képesek vagyunk-e napi rendszerességgel végezni egy olyan tevékenységet, melyet nagyon szeretünk. Vajon hogyan változik a viszonyunk ehhez a tevékenységhez ebben a száz napban?

Nos, beszélgettem... (Webisztán)

A magam részéről annyira lelkesítőnek találtam ezt a prezentációt, hogy egyből kétszer is megnéztem. A Verge foglalta össze nagyon jól, hogy miért volt zseniális ez a keynote.

Amíg a Szilícium-völgyben minden héten tart valaki valami forradalmi bejelentést arról, hogy 2 milliméterrel vékonyabb telefont... (Webisztán)

Nos, mint múltkor írta, elromlott a telefonom. Pár önsorsrontó telefonmentes nap után egy hétig egy céges iPhone 6-ot használtam. 

Az első napok leírhatatlan kínszenvedéssel teltek. Nem is elsősorban a készülék fizikai adottságai, hanem az azon futó oprendszer miatt. Az iOS 8 egyszerűen egy toldozott-foldozott átgondolatlanság... (Webisztán)

Tudom, már régen a 2015-ös webtrendekről szóló posztomat kellene élesítenem, de az élet mindig produkálja a témákat. És az újabb téma mindig érdekesebb. Történt, hogy tegnapelőtt elromlott a telefonom. Nem kapcsol be többé. Megadta magát. Vége. 

Az első nap még magamnál tartottam... (Webisztán)

Még több:Internet