Könyvjelző és megosztás

Facebook

USA hírei

Létrejött a megállapodás az Egyesült Államok nélküli csendes-óceáni szabadkereskedelmi övezet fenntartásáról - közölte a kanadai miniszterelnök kedden. Justin Trudeau Davosban kedd este elmondta,... (Portfolio.hu)

Az új vám értéke akár 50 százalékos is lehet, mondjuk a helyi gyártók néhol többet akartak. (Index - Gazdaság)

Az új vám értéke akár 50 százalékos is lehet, mondjuk a helyi gyártók néhol többet akartak. (Index - Gazdaság)

A Demokrata Párt hétfőn megállapodott a republikánusokkal az amerikai kormányzati leállás befejezéséről. Ezután az amerikai szenátus elsöprő többséggel, 81:18 arányban szavazta meg a kormányzati... (Portfolio.hu)

A demokraták és repubikánusok folytatják a tárgyalásokat. (VS.hu)

A Demokrata Párt megállapodott a republikánusokkal az amerikai kormányzati leállás befejezéséről - jelentette be hétfőn a szenátusi voksolás megkezdése előtt Chuck Schumer, a demokraták szenátusi... (Portfolio.hu)

A washingtoni szenátusban harmadik napja nincs megegyezés a kormányzati szervek finanszírozásáról. (Hír TV)

Kína növekvő agresszivitására keresnek valamiféle ellenszert. (Index - Külföld)

Az Egyesült Államok támogatná a kétállami megoldást az izraeli-palesztin konfliktus rendezésére, amennyiben a felek ebben állapodnának meg. (VS.hu)

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerint az USA nem tartotta be ígéretét, miszerint a dzsihadisták kiűzése után a kurd milíciák elhagyják Manbídzset. Úgy véli, ezért senki sem szólhat egy szót sem az... (Portfolio.hu)

A bűnüldöző szervek sem értik, hogy miért szaporodtak el az USA-ban a fegyverboltokat érintő rablások és betörések. (hvg.hu)

Egy közvélemény-kutatás megkérdezettjeinek többsége szerint csökkent az Egyesült Államok vezető szerepe. (Hír TV)

Az Egyesült Államokban a szenátus nem szavazta meg az előírt éjféli határidőig a kormányzati hivatalok és ügynökségek munkájának finanszírozását biztosító törvényt. A szenátorok éjfél után is... (Portfolio.hu)

Fehér Ház

A Fehér Ház szerint 50 százalékos az esélye a kormányzati hivatalok leállásának, mert a szenátusban még nem sikerült megszavazni a működéshez szükséges költségvetést. (ProfitLine.hu hírek)

Az instára írta ki, hogy mit érez Michelle Obama iránt. Hát, sokat. (Velvet - 24 óra)

Amerikai Egyesült Államok

Vegyesen, de előző napi záróértékük közelében nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei kedden. A befektetők aggódnak amiatt, hogy a napelemekre és mosógépekre kivetett amerikai importvámok azonnali válaszlépéseket válthatnak ki, ez pedig visszavetheti a nemzetközi kereskedelmet. (ProfitLine.hu hírek)

A világgazdaság növekedésének több mint a fele két országhoz, az Egyesült Államokhoz és Kínához köthető - mondta Pesuth Tamás, a Corvinus Egyetem nemzetközi igazgatója kedd reggel az M1 aktuális csatornán. (ProfitLine.hu hírek)

Oroszország és az Egyesült Államok kapcsolatai összeomlottak, ám Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök viszonya "eléggé jóindulatú" - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a róla a Rosszija 1 tévécsatornán vasárnap bemutatott portréfilmben. (ProfitLine.hu hírek)

Washington visszafogottságra intette a Szíriában hadműveletet indító Törökországot, és arra szólította fel, hogy korlátozza akcióit Szíria északnyugati részére. (hvg.hu)

Ezt válaszolta az MTI tudósítása szerint a KDNP országgyűlési képviselője arra a kérdésre, hogy miért találkozott Szijjártó Péter a korábban Trump-közeli Gorka Sebestyénnel, akit közben Magyarországon köröztek. (hvg.hu)

Támadást indított Törökország a kurd fegyveresek ellen az északnyugat-szíriai Afrínnál. (Hír TV)

A Washington Capitals az utolsó harmadban 1-2-es hátrányból fordítva 5-2-re legyőzte a vendég Buffalót az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján, ezzel sorozatban kilencedik sikerét aratta. (SamsungSport.hu)