Könyvjelző és megosztás

Facebook

Európai Unió hírei

Sokan bírálják a listát, különösen Panama miatt. ([origo] Üzleti negyed)

Uniós pénzek és külföldi befektetések nélkül nem állna meg a lábán a magyar gazdaság, a kormány mindenesetre büszke lehet magára - beindította a kampányt a Miniszterelnökség miniszterhelyettese. (hvg.hu)

Újabb észak-koreaiakkal szemben rendelt el szankciókat az Európai Unió, amiért részt vesznek a phenjani rezsim elleni nemzetközi kereskedelmi korlátozások kijátszásában - jelentették be hétfőn Brüsszelben. (ProfitLine.hu hírek)

Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével találkozott a palesztin államfő. ([origo] Nagyvilág)

Ez az első ilyen alkalom. ([origo] Nagyvilág)

A listára most 17 név került fel. ([origo] Nagyvilág)

Hiába jelentette ki Trump, hogy Jeruzsálem Izraelé, az unió szerint nem az. (Privátbankár.hu)

43,7 millió eurót kérhetnek vissza a csalásgyanús közbeszerzések miatt a 24.hu szerint. (Index - Gazdaság)

43,7 millió eurót kérhetnek vissza a csalásgyanús közbeszerzések miatt a 24.hu szerint. (Index - Gazdaság)

De az arab államokban is nagyobb arányú a képviselőnők aránya. (hvg.hu)

A brit kormány második legmagasabb rangú tisztviselője szerint nem valószínű, hogy Nagy-Britannia újból csatlakozna az Európai Unióhoz, ha az jelenlegi formájában működik a jövőben is. David Lidington szombaton megjelent lapnyilatkozatában ugyanakkor utalást tett arra, hogy ha az EU átalakul, a jövőbeni... (ProfitLine.hu hírek)

A közeljövőben Törökország-EU csúcstalálkozót tartanának Várnában. ([origo] Nagyvilág)

A francia elnök szerint a brit üzleti szektor csak akkor férhet hozzá maradéktalanul a brit EU-tagság megszűnése után is az Európai Unió egységes belső piacához, ha Nagy-Britannia az ehhez kötődő szabályrendszer egészét teljesíti, nem szemezgethet az EU-val folytatandó együttműködés előnyeiből. (Privátbankár.hu)

Budapest - Számos európai világörökségi helyszín mellett a tokaji borvidéket is népszerűsíti a pénteken kezdődött EU-Kínai Turisztikai Év (ECTY) című program a távol-keleti országban. (Borsod Online)

Jelentősen csökkent 2017-ben a menedékkérelmek száma az EU-ban, így Magyarországon is. Nálunk viszont a többszörösére nőtt a pozitív elbírálás aránya. (hvg.hu)

Valószínűleg nem tér vissza Nagy-Britannia a jelenlegi szerkezetű EU-ba – nyilatkozta a brit kormány második legmagasabb rangú tisztviselője. (hvg.hu)

A brit kormány második embere szerint egy nemzedéknyi idő után lehet majd ezt újratárgyalni az EU-val. (Index - Külföld)

A brit kormány második legmagasabb rangú tisztviselője szerint nem valószínű, hogy Nagy-Britannia újból csatlakozna az Európai Unióhoz, ha az jelenlegi formájában működik a jövőben is. David... (Portfolio.hu)

Az amerikai elnök örülhet, Brüsszel nem ájult el a techóriás gesztusától. (hvg.hu)

Európa

Fekete-Győr András is szerepel az amerikai Forbes legújabb listáján. (Index - Belföld)

Fekete-Győr András is szerepel az amerikai Forbes legújabb listáján. (Index - Belföld)

Kétszázhuszonöt éve, 1793. január 23-án osztotta fel Oroszország és Poroszország az 1772-ben már megcsonkított Lengyelország újabb részeit. (VS.hu)

A szekszárdi női kosárlabdacsapat már eljutott a bajnoki ezüstéremig, most pedig az Európa Kupában dobott nagyot. ([origo] Sport)

Ő volt az egyetlen jelölt a tisztségre. ([origo] Nagyvilág)

Jellemzően jó a hangulat a világ tőzsdéin, amit a vállalati gyorsjelentések és a globális gazdasági növekedési kilátásainak javulása is segít. Egyelőre nyitáskor nem látni nagyobb elmozdulást az... (Portfolio.hu)

Duplájára nőtt Kína és Európa között a vasúti teherforgalom tavaly a kínai nemzeti fejlesztési és reformbizottság (NDRC) szóvivőjének hétfői tájékoztatása szerint. Tavaly 3673 konténervonat tette... (Portfolio.hu)

Rekordforgalom volt tavaly a magyarországi használtautó-piacon, ahol változatlan a 10 évnél idősebb kocsik túlsúlyának kedvezőtlen trendje - ismerteti a használt autók kereskedelmével foglakozó Das... (Portfolio.hu)

Vajon a Merkel–Macron páros képes lehet-e újraindítani az európai integráció motorját? (Hír TV)

Európa erdeinek több mint a fele eltűnt az elmúlt 6000 évben a mezőgazdasági területek iránti megnövekedett igény és a fa tüzelőanyagként való hasznosítása miatt. (SG.hu Hírmagazin - Tudomány)

Tarolnak a kompakt SUV-ok, élükön a Nissan Qasqhai-jal. De nem jobb a lelkében német Seat Ateca? Összehasonlító teszt. ([origo] Auto)

Brüsszel

Palesztina független államként való elismerésére szólította fel az uniós tagállamokat a Palesztin Hatóság elnöke. (Hír TV)