Könyvjelző és megosztás

Facebook

Külföldi hírek

Valamilyen fertőzéssel került kórházba. (Index - Külföld)

Rejtélyes fertőzést kapott Argentínában. ([origo] Nagyvilág)

Büntetőeljárást kezdeményezett a szakadárok ellen lázadás, zendülés, hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények miatt. (VS.hu)

Évtizedek óta vezette a legnagyobb északír pártot. Azt mondta, eljött a váltás ideje. (VS.hu)

Tíz embert fogtak el Csongrád megyében. (Index - Külföld)

Mugabe még tárgyalhat a hadsereg parancsnokaival. (VS.hu)

David Cassidy kórházba került, leállt a vese- és májműködése. (hvg.hu)

Több mint 2 milliárd forintnak megfelelő rubelt nyert egy orosz nyugdíjas. ([origo] Nagyvilág)

Az orosz asszony majdnem elszalasztotta a nyereményt. (hvg.hu)

A rendőrség szerint a 11 napja eltűnt 19 éves Gaia Pope tetemét találták meg az angliai Swanage közelében. (hvg.hu)

Sürgősséggel az ukrán külügyminisztériumba kérették szombaton Jan Pieklo lengyel nagykövetet, miután Lengyelországban aznap megtagadták a beutazást egy magas rangú ukrán illetékestől. (hvg.hu)

A keresztények és a Vatikán elleni fenyegetést, a pápa meggyilkolásának tervét is tartalmazza az az új videó, amelyet interneten terjeszt az Iszlám Állam (IÁ) terrorista szervezet - hozták nyilvánosságra az olasz hatóságok szombaton. (hvg.hu)

A fegyverek biztonságos használatáról diskuráltak a hívők Tennessee államban, amikor elsült a pisztoly. (hvg.hu)

Hárman meghaltak a tragédiában. ([origo] Nagyvilág)

Évek óta nagyon beteg volt. Három éve a zenekarból is ki kellett válnia emiatt. ([origo] Nagyvilág)

Szomszéd

Rendkívül jól halad az Európai Unió felé vezető úton Szerbia - jelentette ki Federica Mogherini, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben csütörtökön. A főképviselő utalt arra, hogy tíz csatlakozási fejezetet már megnyitottak, kettőt pedig ideiglenesen le is zártak. (ProfitLine.hu hírek)

Már meg is kapta az év idiótája megtisztelő címet. ([origo] Auto)

Sziasztok, Gábor vagyok! Nem tévedés, van Ausztriában egy olyan város, amelynek a nevét Zsidóvárra lehetne fordítani (de erről majd a városnál bővebben). Egyik, bár nem túl látványos nevezetessége ez a várrom ill. a kastély. Azért nem túl érdekesek, mert az egyik nagyon romos várrom (helyette nagyon... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Sziasztok, Gábor vagyok! Itt egy példa arra, hogy egy kis odafigyeléssel egy ipari létesítmény is turisztikai célponttá változtatható. A vízi erőmű ugyanazon a Feistritz folyón helyezkedik el, amelyik táplálja a Stubenberger tavat, majd belép a Herberstein birtokra (itt található az állatkert és a kastély),... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

EU

Az Európai Unió megreformálná a fogyasztóvédelmet és ennek során egy vitatott módszert is bevetne. (SG.hu Hírmagazin - IT/Tech)

Fogadkoznak az uniós vezetők, hogy a szociális pillértől minden szép és jó lesz, egyelőre egy listára futotta. (Index - Külföld)

Az egyre erősödő ellenhangok miatt új alapelveket fogalmazott meg az EU. (Privátbankár.hu)

Az Európai Unió vezetői a tisztességes munkafeltételekről és a növekedésről szóló göteborgi szociális csúcstalálkozón kihirdették a szociális jogok európai pillérét. Fordulóponthoz érkeztünk... (Portfolio.hu)

A miniszter a Zöld-foki-szigeteken tárgyal. (Privátbankár.hu)

Még több:EU

USA

Ezt az oroszok aligha tartják majd barátságos lépésnek: a legmodernebb rakétavédelmi rendszer veszi őket körül. (hvg.hu)

A Fehér Ház útmutatót adott ki azzal kapcsolatban, hogy mit tegyenek az amerikai hivatalok, ha biztonsági hibákról szereznek tudomást. (SG.hu Hírmagazin - IT/Tech)

A nagy felháborodás hatására egy nap után felfüggesztette az elefánttrófeák importtilalmát feloldó rendelkezést az amerikai elnök. Át kell nézni még pár "környezetvédelmi tényt". (hvg.hu)

Az egyik legveszélyesebb nemzetközi bűnbanda több mint 200 tagját tartóztatták le csütörtökön az Egyesült Államok több államában. A Mara Salvatrucha, vagy közismertebb nevén az MS-13 bűnbanda az... (Portfolio.hu)

Még több:USA

Kelet

Észak-Korea kizárta, hogy tárgyalna a nukleáris fegyverek leszereléséről, mivel ellenségei hadgyakorlatokat folytatnak közvetlen közelében, de amúgy is a nukleáris fegyverek képezik az elrettentő erőt egy amerikai támadás ellen. Ez persze nem újdonság, de valamiért mégis reménykednek egyes szereplők, hogy lehet tárgyalni a kérdésről... (Privátbankár.hu)

Hatalmas anyagi bukás után, de elválnak az útjaink a C5-tel. Egyszerűbb benzinesre vágyom. (Totalcar - 24óra)

Ha bárki kételkedne, hogy a modern korban van-e helye és jövője a könyvtárnak, az vessen egy pillantást a tiencsini Binhai Szeme könyvtárat. Galéria! (Fidelio)

Elképzelhető, hogy Észak-Korea ballisztikus rakéták kilövésére képes tengeralattjárót épít. (VS.hu)

Elképzelhető, hogy Észak-Korea ballisztikus rakéták kilövésére képes tengeralattjárót épít – jelentette az országban zajló eseményeket figyelő egyik szervezet, a washingtoni székhelyű 38 North csütörtökön. (hvg.hu)

Műholdfelvételeken tűnt fel egy gyanús nyomáskiegyenlítő test. (Index - Külföld)

Kétéves börtönt is kaphat, aki megszegi a tilalmat. (Index - Gazdaság)

Akár börtönbüntetést is kaphatnak azok, akik megsértik a tilalmat. ([origo] Üzleti negyed)

A kifogott észak-koreai halászok azt kérték, hogy hazamehessenek, így elengedték őket. ([origo] Nagyvilág)

A londoni British Museum nagy szabású életmű-kiállításon emlékezett meg idén Japán egyik leghíresebb képzőművésze, Kacusika Hokuszai művészetéről. Az átfogó kiállítást és művein keresztül Hokuszai életpályáját is bemutató látványos ismeretterjesztő filmet október elejétől vetítik a hazai filmszínházak... (Harmonet kultúra)

Még több:Távol-Kelet

Balkán

Még több:Balkán