Könyvjelző és megosztás

Facebook

Külföldi hírek

Különleges oxigénterápiával mentették meg a víz alatt 15 percet töltött kislány életét ([origo] Nagyvilág)

Úgy tűnik, az egykori futball- és filmsztár jól viselkedett a börtönben. ([origo] Nagyvilág)

A látogatók túl világosnak tartják Beyoncé bőrszínét a Madame Tussaud panoptikumban ([origo] Nagyvilág)

A sofőr egy 23 éves nő volt, az áldozatok 20-27 év köztiek. Hárman meghaltak, három súlyos sérült. (Index - Külföld)

Chester Benningtonra csütörtök este találtak rá otthonában. ([origo] Nagyvilág)

Harmincan meghaltak, a sérültek állapota is súlyos. ([origo] Nagyvilág)

A kormánynak egységes Kárpát-medencei térben kell gondolkodnia - mondta az emberi erőforrások minisztere. ([origo] Nagyvilág)

Xanadán még jeladó nyakörv is volt, és épp ereje teljében volt, majdnem ott lőtték le, ahol apját. (Index - Külföld)

Március végén téglát dobált a rendőrök felé. (Index - Külföld)

Az aktivista téglával megdobott egy rendőrt. (hvg.hu)

Trump mostani külügyminisztere vezette az olajcéget akkoriban, kétmilllió dollár a büntetés. (Index - Külföld)

Izrael nem mondott le az al-Aksza mecsethez vezető utaknál a detektoros kapukról. ([origo] Nagyvilág)

Az autó letért az útról, a hátul utazók azonnal szörnyethaltak. ([origo] Nagyvilág)

Donald Tusk szerint meg kell védeni az európai értékeket. (Index - Külföld)

A magyar kormány szolidáris a lengyellel – mondta a külügyminiszter. Szerinte a Bizottságnak nem politikai testületként kell fellépnie. (VS.hu)

Aztán megpróbálta ráfogni a csúszós szőnyegre. (Index - Külföld)

Szomszéd

Az Iszlám Állam soraiban harcoló balkáni fegyveresek veszélyt jelenthetnek származási országukra, ha a harcok lezárulta után hazatérnek. (VS.hu)

Sziasztok, Gábor vagyok! Nem tévedés, van Ausztriában egy olyan város, amelynek a nevét Zsidóvárra lehetne fordítani (de erről majd a városnál bővebben). Egyik, bár nem túl látványos nevezetessége ez a várrom ill. a kastély. Azért nem túl érdekesek, mert az egyik nagyon romos várrom (helyette nagyon... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Sziasztok, Gábor vagyok! Itt egy példa arra, hogy egy kis odafigyeléssel egy ipari létesítmény is turisztikai célponttá változtatható. A vízi erőmű ugyanazon a Feistritz folyón helyezkedik el, amelyik táplálja a Stubenberger tavat, majd belép a Herberstein birtokra (itt található az állatkert és a kastély),... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

EU

A délkelet-európai országok európai integrációja prioritás az Európai Unió számára, Horvátországnak pedig kulcsfontosságú szerepe van a folyamatban - jelentette ki Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője csütörtökön Zágrábban. (Szeged Ma)

Megszavazta csütörtökön a lengyel parlament alsóháza (szejm) a legfelsőbb bíróságról (SN) szóló törvényjavaslatot, amelyet korábban az ellenzék és az Európai Unió is élesen bírált. A tervezetre a... (Portfolio.hu)

Megszavazta csütörtökön a lengyel parlament alsóháza (szejm) a legfelsőbb bíróságról (SN) szóló törvényjavaslatot, amelyet korábban az ellenzék és az Európai Unió is élesen bírált. A tervezetre a... (Portfolio.hu)

Megszavazta csütörtökön a lengyel parlament alsóháza (szejm) a legfelsőbb bíróságról (SN) szóló törvényjavaslatot, amelyet korábban az ellenzék és az Európai Unió is élesen bírált. A szavazást... (Portfolio.hu)

Még több:EU

USA

A detroiti techno már önmagában olyan szókombináció, amely beindít mechanizmusokat. Ha a markáns stílust ráadásul egy "odavalósi" játssza, az könnyen fordulhat az év eseményébe. Mi szóltunk: az Underground Resistance esetében az ellenállás hasztalan! (est.hu | zene | programajánló)

Az elmúlt hetekben fokozatosan oldották fel a tiltásokat, mostanra pedig már nem maradt olyan légitársaság, melynél alkalmaznák a korlátozást. (IT café)

A program csak korlátozott eredményeket hozott. Előfordult, hogy a kiképzett fegyveresek átálltak az Iszlám Államhoz. (hvg.hu)

Továbbra is tombol az erdőtűz az USA-ban. A katasztrófavédelem 5000 embert telepített ki. 1500 házat fenyegetnek a lángok. A lakosok hatalmas pánikban vannak, nem tudják, hogy valaha visszatérhetnek-e ... (TV2)

Az Egyesült Államok energetikai ügynöksége még saját főnökével is szembement. ([origo] Üzleti negyed)

Még több:USA

Kelet

Úgy tűnik, a kommunista párt tényleg felturbózza az internetcenzúrát, és hadat üzen a titkosított kommunikációnak. Kiberszuverenitás, mi? (Index - Tech)

Nőtt az export, és 1,8 százalékkal növekedhet a hazai össztermék értéke is. ([origo] Üzleti negyed)

62 embert talált bűnösnek emberkereskedelem és más bűncselekmények vádjával egy thaiföldi bíróság ([origo] Nagyvilág)

Európában és Ázsiában is bevásároltak, de Ausztráliában szembekerülhetnek az amerikaiakkal. ([origo] Üzleti negyed)

Már hat halottja is van a fülledt kánikulának. (Index - Külföld)

„Igyál 2,5-3 liter folyadékot minden nap... Ha hőség van, akkor négyet, ha sportolsz, akkor még többet...” De ki képes ezt betartani, és miért kell ennyi folyadékot bevinni? Egy japán módszer szerint reggel négy pohár víz csodákra képes. (Bien.hu - Életstílus online)

Korábban a magyarok is legyőzték az ázsiai együttest. ([origo] Sport)

Gyerekek támogatása a fő cél. ([origo] Nagyvilág)

Szeretnék békésen rendezni az egyre feszültebb helyzetet. (Index - Külföld)

Már a mesehősöket is beleképzelik a politikába Kínában. ([origo] Üzleti negyed)

Magabiztosan tartották a növekedést a második negyedévben. (Privátbankár.hu)

Javítanák a kapcsolatokat. ([origo] Nagyvilág)

A bejelentést egy újabb kínai fellövés kísérte, amely ezúttal sikertelen maradt. (SG.hu Hírmagazin - Tudomány)

Még több:Távol-Kelet

Balkán

Kormányának átalakítását jelentette be szerdán Binali Yildirim török miniszterelnök, az államfői palotában tartott sajtótájékoztatója szerint a 26 fős török minisztertanács 11 pozíciójában hajtott végre változtatást, köztük az igazságügyi és a védelmi tárca élén. (ProfitLine.hu hírek)

Törökország célja a teljes jogú európai uniós tagság, és nem hajlandó elfogadni egy alacsonyabb szintű partnerségi viszonyt - jelentette ki Ömer Celik török EU-ügyi miniszter kedden Brüsszelben. (ProfitLine.hu hírek)

A görög hitelválság rendszeresen visszatérő téma a pénzpiacokon, de a leginkább abban az összefüggésben, hogy a görög pénzügyi problémahalmaz mennyire veszélyes Európa pénzügyi stabilitására. De mostanra mintha kitisztult volna az ég Athén felett, és három évvel – meg egy segélycsomaggal – a legutóbbi... (ProfitLine.hu hírek)

A török parlament hétfőn úgy határozott, hogy újabb három hónappal meghosszabbítja a tavaly júliusi puccskísérlet után bevezetett rendkívüli állapotot - jelentette az Anadolu török állami... (Portfolio.hu)

Még több:Balkán