Könyvjelző és megosztás

Facebook

Külföldi hírek

Tucatnyian meghaltak szerda délután egy autóbalesetben az Egyesült Államokban. ([origo] Nagyvilág)

Törökország befejezte az Eufráteszi Pajzs fedőnevű, a Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) ellenzéki ernyőszervezettel együttműködve tavaly augusztusban indított hadműveletét Szíriában. ([origo] Nagyvilág)

Háromszázhúsz millió euróval (99 milliárd forint) támogatja a rák elleni küzdelmet Spanyolországban Európa leggazdagabb embere, a Zara divatárumárkát megalapító Amancio Ortega alapítványa. ([origo] Nagyvilág)

Az ellenőrzőpontnál Legalább 13 ember meghalt. (Index - Külföld)

Ankara ugyanakkor nem zárta ki, hogy szükség lesz majd egy újabb hadműveletre az Iszlám Állam ellen. (Index - Külföld)

Lelőttek egy mexikói újságírót helyi idő szerint szerda hajnalban a kelet-mexikói Veracruz államában, a férfi súlyosan megsebesült. ([origo] Nagyvilág)

Az egymástól 110 km-re fekvő Poprádról Kassára is közpénzen repkedett. (Index - Külföld)

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint mintegy 146 bevándorló fulladt a tengerbe. Miután Líbia partjait elhagyta a migránsok hajója, az felborult a Földközi-tengeren. ([origo] Nagyvilág)

Manuel Valls volt kormányfő. nem a saját pártja jelöltjét, hanem Emmanuel Macront támogatja. (Index - Külföld)

Burundi a világ legszegényebb országának számít. Az ENSZ szerint 2016 januárja óta 9 millió maláriás esetet regisztráltak, és a betegség idén már 4000 ezer embert ölt meg. ([origo] Nagyvilág)

A férfi kocsival próbált behajtani, aztán menekülés közben majdnem elütött pár rendőrt. (Index - Külföld)

Tavaly január óta több mint 9 millió maláriás esetet regisztráltak. (VS.hu)

Lövések dördültek szerdán a Capitolium épülete mellett Washingtonban. Őrizetbe vettek egy férfit, aki megpróbált keresztülhajtani a biztonsági kordonon. ([origo] Nagyvilág)

Az ukrajnai közúti közlekedés történelme során első ízben tettek felelőssé egy méretes kátyút egy halálos kimenetelű balesetért. ([origo] Nagyvilág)

Ennél szomorúbb történetet a korrupt mexikói igazságszolgáltatásról ma már biztos nem fog olvasni. (Index - Külföld)

Szomszéd

Ausztria nem akar menekülteket fogadni az áttelepítési program keretein belül, Christian Kern osztrák kancellár levélben kéri az Európai Uniót az ország álláspontjának megértésre - olvasható a kancellár keddi kormányülést követő állásfoglalásában. ([origo] Nagyvilág)

Az illegálisan érkezők befogadásával szerintük már teljesítették a kvótát. Az EB nem így látja. (Index - Külföld)

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részt vesz a szerb miniszterelnök, Aleksandar Vucic elnökjelölti kampányában. A miniszter szerint fontos, hogy Szerbiában béke, nyugalom és stabilitás legyen. A két nemzet között történelmi barátság alakult ki. ([origo] Üzleti negyed)

Sziasztok, Gábor vagyok! Nem tévedés, van Ausztriában egy olyan város, amelynek a nevét Zsidóvárra lehetne fordítani (de erről majd a városnál bővebben). Egyik, bár nem túl látványos nevezetessége ez a várrom ill. a kastély. Azért nem túl érdekesek, mert az egyik nagyon romos várrom (helyette nagyon... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Sziasztok, Gábor vagyok! Itt egy példa arra, hogy egy kis odafigyeléssel egy ipari létesítmény is turisztikai célponttá változtatható. A vízi erőmű ugyanazon a Feistritz folyón helyezkedik el, amelyik táplálja a Stubenberger tavat, majd belép a Herberstein birtokra (itt található az állatkert és a kastély),... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

EU

Nagy-Britannia távozása az Európai Unióból szerencsétlenség, amelynek az egyik fél számára sem lesz pozitív hozadéka - jelentette ki Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter szerdán Prágában. (ProfitLine.hu hírek)

Csak bizonyos feltételek teljesülése esetén hagyhatja majd jóvá az Európai Parlament (EP) az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnéséről létrejövő esetleges egyezséget, és ezek egyike, hogy... (Portfolio.hu)

Felére akarja csökkenteni az Európai Unió a súlyos közúti balesetek számát, ezért a jelenleginél több magas kockázatú területen kerülne bevezetésre 30 km/órás sebességkorlátozás. A Nemzeti... (Portfolio.hu)

Magyarországon is múlik, hogy 2020 után megmaradnak-e az EU-források és ennek érdekében be kell bizonyítanunk, hogy a legjobb projekteket választjuk ki, amelyek valós gazdasági hatást produkálnak -... (Portfolio.hu)

Még több:EU

USA

Makszim Szenah bűnszervezetben követte el tetteit, de egyelőre csak őt sikerült azonosítani és elfogni. (IT café)

A kubaiak 81,9%-ának, aki megpróbált "B"-vízumot szerezni az Egyesült Államokba, visszadobták a kérelmét 2016-ban. Utánuk következik Afganisztán, 73,8%-kal, Mauritánia pedig a harmadik, 71,5%-kal, de... (Portfolio.hu)

Harmadszor is újra akarják temetni James Polkot, az Egyesült Államok 11. elnökét , amiért biztosan kijár majd neki a "legtöbb temetést kapott amerikai elnök" címe. (dh-online.hu)

Harmadszor is újra akarják temetni James Polkot, az Egyesült Államok 11. elnökét , amiért biztosan kijár majd neki a "legtöbb temetést kapott amerikai elnök" címe. (zalaihirlap.hu)

Még több:USA

Kelet

Újabb rakétahajtóművet teszteltetett az őrült diktátor, senki kedvéért nem állnak le. (Privátbankár.hu)

Megelőző csapásra alkalmas hadieszközök beszerzését tervezi Japán, válaszul a phenjani rakétakísérletekre. A szigetországon napjainkban egy történelmi revíziós hullám söpör végig. Nem igazán megnyugtató, hogy ennek vezéralakja maga a japán védelmi miniszter. (Privátbankár.hu)

Dunaújváros - Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő futsal válogatott ezen a héten Kecskeméten kétszer is megmérkőzik Japán legjobbjaival. (dh-online.hu)

Nyolc középiskolás fiú valószínűleg meghalt, több mint 30 ember pedig megsérült egy hétfői lavinában Japán keleti részén - közölték a helyi hatóságok. (hvg.hu)

A dél-koreai ügyészség hétfőn bejelentette, hogy kezdeményezi a volt államfő, Pak Gun Hje letartóztatását. (VS.hu)

A dél-koreai ügyészség hétfőn bejelentette, hogy kezdeményezi a volt államfő, Pak G Hje letartóztatását. ([origo] Nagyvilág)

A szőnyegre lépett mindhárom magyar világbajnok érmet szerzett a szombathelyi kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjon vasárnap. A 71 kilogrammos Korpási Bálint és Bácsi Péter (80 kg) megnyerte a versenyt, míg Kiss Balázs (98 kg) a harmadik helyen végzett. ([origo] Sport)

Debrecen - Egy hétig a japán kultúrával ismerkedhetnek az érdeklődők a Déri Múzeumban. (Hajdú Online)

Újabb ágazatokat nyitnak meg. (Privátbankár.hu)

A Kína által is támogatott Carrie Lamot választották Hongkong kormányzójává. Ő az első nő a világ egyik legnagyobb pénzközpontjnak az élén. ([origo] Nagyvilág)

A Peking által is támogatott Carrie Lamot választották Hongkong kormányzójává vasárnap – jelentette a helyi média. A BBC és a Reuters szerint tüntetések kísérték a választást. Sok hongkonginak nem tetszik, hogy Peking az utóbbi években rövidebbre fogta a gyeplőt, és többször megpróbálta növelni befolyását... (Hír TV)

Még több:Távol-Kelet

Balkán

Törökország befejezte az Eufráteszi Pajzs fedőnevű, a Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) ellenzéki ernyőszervezettel együttműködve tavaly augusztusban indított hadműveletét Szíriában. ([origo] Nagyvilág)

Ankara ugyanakkor nem zárta ki, hogy szükség lesz majd egy újabb hadműveletre az Iszlám Állam ellen. (Index - Külföld)

Japán 850 millió dollárral segíti ki Mongóliát, hogy ne csődöljön be az ország. (Privátbankár.hu)

Telefonszámok, lakcímek és fényképek szerepelnek a török hírszerzés adatbázisában. (Index - Külföld)

Nem szeretnék a törökök, hogy beleszóljanak az európai országok az elnöki hatalom kiterjesztéséről szóló népszavazásba. (Privátbankár.hu)

Még több:Balkán