Könyvjelző és megosztás

Facebook

Külföldi hírek

Hősi halottként emlti az olasz sajtó magyar diákot, aki utolsó erejével törte ki a lángoló turistabusz ablakát. A veronai karambol pusztító erejű volt, a busz jobboldalán, elől utazók azonnal meghalhattak. ([origo] Nagyvilág)

Húszezer nőt kártalaníthatnak a selejtes mellimplantátumaik miatt. (Index - Külföld)

A Trump Tower-beli penthouse-zal együtt búcsút int az egész New Yorkot befogó panorámának, töméntelen mennyiségű márványnak és világhírű szomszédoknak. Hamarosan kiderül, hogyan formálja át az új elnök ízlése a Fehér Házat. Annyit már tudunk, hogy pipereszobával biztosan bővül. (Index - Külföld)

A 16 halálos áldozattal járó magyar buszbaleset után azt próbálják kideríteni, ki a felelős a tragédiáért. (hvg.hu)

Marine Le Pen szerint 2017 Európa ébredésének éve lesz. (hvg.hu)

A spanyol lapok szerint az elnök populista kampánybeszédet mondott, tele könnyű és üres frázisokkal és klisékkel. (hvg.hu)

A brit sajtó szerint az új amerikai elnök úgy fog kormányozni, ahogyan kampányolt. (hvg.hu)

Robert Fico szlovák miniszterelnök szerint Donald Trump olyan változást hoz a világba, ami jó lehet. (hvg.hu)

A német lapokban nacionalizmusról és demagógiáról írnak, az izraelieknél a remény, a félelem és az elutasítás jelenik meg. (VS.hu)

Első lépésével az egészségbiztosítási reformot gyengítette. (Index - Külföld)

A német sajtó az új amerikai elnök jelentette veszélyekről ír leginkább. (hvg.hu)

A horvát lapok szerint veszélybe került a demokrácia az Egyesült Államokban. (hvg.hu)

Több autóbusznak foglaltak helyet a Trump ellenes tüntetők, mint ahány a beiktatási szertartásra érkezett január 20-án. Legkevesebb 200 ezer résztvevőre számítanak Washingtonban. (hvg.hu)

Az ukrán fegyveres erők egysége a kelet-ukrajnai frontvonal fegyvermentes övezetének egyik kiürített településén járőrözött, amikor egy családi házban éktelen nyávogásra lettek figyelmesek. A macska egy bezárt szekrényben nyivákolt eszeveszetten. ([origo] Nagyvilág)

Szomszéd

Az új amerikai elnöki garnitúrának hízelgő magyar kormányzat magatartás olyannyira nem példa nélküli, hogy még a régiónkban sem egyedi. A román külügyminiszter szerint országa felértékelődhet, és regionális pillérré válhat Trumpnak köszönhetően. (hvg.hu)

A felhasználás negyedét a szélerőműparkok elégítették ki két napig. (hvg.hu)

Sziasztok, Gábor vagyok! Nem tévedés, van Ausztriában egy olyan város, amelynek a nevét Zsidóvárra lehetne fordítani (de erről majd a városnál bővebben). Egyik, bár nem túl látványos nevezetessége ez a várrom ill. a kastély. Azért nem túl érdekesek, mert az egyik nagyon romos várrom (helyette nagyon... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

Sziasztok, Gábor vagyok! Itt egy példa arra, hogy egy kis odafigyeléssel egy ipari létesítmény is turisztikai célponttá változtatható. A vízi erőmű ugyanazon a Feistritz folyón helyezkedik el, amelyik táplálja a Stubenberger tavat, majd belép a Herberstein birtokra (itt található az állatkert és a kastély),... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

EU

Az eddigi 250 millió forintról 500 millióra emelkedett az egyik legnépszerűbb uniós pályázatban, a GINOP-1.2.1-16-ban, elnyerhető EU-támogatás mértéke, igaz a pályázat teljes keretösszege 18 milliárd... (Portfolio.hu)

A brüsszeli diplomaták értik a tréfát! (Index - Külföld)

Az Európai Unió hivatalos küldöttséggel képviselteti magát az Asztanában tartandó szíriai béketárgyalásokon - jelentette be Nabila Massrali, az Európai Bizottság kül- és biztonságpolitikai szóvivője pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján. ([origo] Nagyvilág)

Csaknem 12%-kal drágultak tavaly július és szeptember között az ingatlanok. (Index - Gazdaság)

Még több:EU

USA

Egyáltalán nem magától értetődő, hogy Donald Trump beiktatása után javulni fognak a magyar–amerikai kapcsolatok – mondta Magyarország élőben című műsorunkban Jeszenszky Géza. (Hír TV)

Éppen az új elnök beiktatásának napja előtt jelentették be. (VS.hu)

Az NPD Group elemzőcég kiadta a decemberre és az egész 2016-os évre vonatkozó jelentését az amerikai játékpiacról. Nem meglepő módon mindkét kategória csúcsán a Call of Duty: Infinite Warfare csücsül. (Gamekapocs friss hírek)

Mexikó pár órával fellebbezései elutasítása után kiadta az Egyesült Államoknak a latin-amerikai ország egykori első számú drogbáróját, a "Köpcös" (El Chapo) néven elhíresült Joaquín Guzmánt - jelentette be helyi idő szerint csütörtökön a mexikói külügyminisztérium. (ProfitLine.hu hírek)

Még több:USA

Kelet

A rendszer prototípusa még idén elkészülne, így mindenképpen van pár hónapnyi előny az USA terveihez képest. (PROHARDVER!)

A technológia és a kényelmesség veszi el a munkahelyeket, nem a kínaiak. (Index - Gazdaság)

Kína leggazdagabb embere, Wang Jianlin arra kérte Trumpot, hogy hagyják ki az amerikai-kínai kereskedelmi "harcokból" a szórakoztatóipart. Wang azzal érvel, hogy az angol nyelvű filmek legnagyobb... (Portfolio.hu)

Hatalmas pókként szövögeti hálóját Kína, amely az Új Selyemút jelszavával Európa nyugati felétől az Arab-félszigeten keresztül Indokínáig és Indonéziáig terjedő gazdasági befolyási övezet építésén fáradozik, ami az Egyesült Államoknak nagyon nincs ínyére. (hvg.hu)

A Ferencváros labdarúgója nem kertelt, bevallotta: van az a pénz... (Sport365.hu Sport Hírek)

Valószínűleg nem a cipő szorította a Kedves Vezető fiának lábát. Biztosat nem tudni, csak tippek vannak a lehetséges bokaproblémáival kapcsolatban. (hvg.hu)

Fiuk még soha nem hallotta beszélgetni a szüleit, ezért egy tévéműsorhoz fordult segítségért, ahol kiderült, hogy miért. (Velvet - 24 óra)

A globalizáció, a protekcionizmus és a Brexit által teremtett új gazdasági és geopolitikai kihívás voltak a fő témák kedden Davosban. (Privátbankár.hu)

A dél-koreai fogoly hét filmet készített, csak nyolc év után tudott elszökni a James Bond-rajongó diktátor elől. (Index - Tudomány)

A visszatérés kiemelten fontos, a túlsó oldalon már 2018-ban leszállnának. (SG.hu Hírmagazin - Tudomány)

A Japán Filmhét olyan filmeket tűz műsorra, melyek hősei a zene vonzásában élnek. A rockzenész buddhista paptól az általános iskolás kóristáig mindegyikük életét meghatározza a zene iránti rajongás. (est.hu | film | programajánló)

Még több:Távol-Kelet

Balkán

Még több:Balkán