Könyvjelző és megosztás

Facebook

Külföldi hírek

A melbourne-i balesetben öt utas meghalhatott. (Index - Külföld)

A New York Times szivárogtatása indulhatott Moszkvától is, ez már aligha fog kiderülni. (Index - Külföld)

168 labort számoltak fel, 4,5 tonna kokaint foglaltak le. Mit gondol, ez sok vagy kevés? (Index - Külföld)

A kolumbiai rendőrség 168 olyan droglabort számolt fel az ország déli részén, a perui és ecuadori határ térségét övező dzsungelben, amelyekben elsősorban kokaint állítottak elő - jelentették be hétfőn a helyi hatóságok. ([origo] Nagyvilág)

Donald Trump, amerikai elnök Herbert McMastert választja nemzetbiztonsági főtanácsadójának. ([origo] Nagyvilág)

Megint jönnek, kopogtatnak. (Index - Külföld)

Az orosz kapcsolatai miatt elbukott Fllynn helyett iraki veterán altábornagyot választott Trump. (Index - Külföld)

12 társukat ölték meg, mert azok nem akartak Allahhoz imádkozni. (Index - Külföld)

Lincoln, Washington és F. D. Roose velt vezeti a történészek által összeállított listát, Obamát a 12. helyre sorolták. (hvg.hu)

Legalább tizenöt halottja és tizenkét sebesültje van a szíriai fővárosban, Damaszkuszban, valamint az Iszlám Állam "fővárosának" számító szíriai Rakka városában végrehajtott hétfői légicsapásoknak - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH). ([origo] Nagyvilág)

A dán jogszabályokat védik az ISIS oldalán harcoló állampolgárokat. (Index - Külföld)

Egy palermói bíróság tizennyolc évi börtönbüntetésre ítélt hat migránst azzal a váddal, hogy két évvel ezelőtt a tengerbe lökték több utastársukat, amiért nem voltak hajlandóak Allahhoz imádkozni. ([origo] Nagyvilág)

Elindul a nyolcadik kerületi képviselőségért Bolba Márta evangélikus lelkész, aki azzal lett ismert, hogy cikket írt egy nyolcadik kerületi, zárt körű megbeszélésen elhangzottakról, ráadásul több résztvevő szerint sem igaz, amit leírt. Indulása, amit egy videófelvételen jelentett be, azért is érdekes,... ([origo] Nagyvilág)

Szomszéd

A segélycsomag főként gyógyszereket sátrakat tartalmaz. (Privátbankár.hu)

Három évvel ezelőtt vesztette el Ukrajnát a Kreml. Kollégánk ott volt Kijevben, amikor Janukovics államfő emberei vérfürdőt rendeztek az ukrán főváros központi terén, majd fejvesztve menekültek el. A győzelemből azonban nem lett örömünnep: Ukrajna egy részét megszállta Oroszország, egy másik részén szeparatistákaát... (hvg.hu)

60 éves lenne, az egyetlen német nyelvű előadóként vezette az amerikai slágerlistát, túlzás nélkül világsztár volt. De hogyan lett az? (Index - Kultúr)

Nemcsak Magyarországon divat a gazdaság készpénzmentesítése, már a gazdasági-politikai válság sújtotta Ukrajnában is rájöttek, hogy a készpénz visszaszorításával sok pénzt terelhetnek a központi... (Portfolio.hu)

Ismét dörögnek a fegyverek Kelet-Ukrajnában. Vajon Oroszország teszteli az új amerikai vezetést? – ahogy azt az ukrán elnök mondja. Vagy éppen Ukrajna szítja a feszültséget, mivel a pénze fogytán van, és azonnal segélyre van szüksége Nyugatról? – ahogy azt Putyin állítja. (Hír TV)

Sziasztok, Gábor vagyok! Nem tévedés, van Ausztriában egy olyan város, amelynek a nevét Zsidóvárra lehetne fordítani (de erről majd a városnál bővebben). Egyik, bár nem túl látványos nevezetessége ez a várrom ill. a kastély. Azért nem túl érdekesek, mert az egyik nagyon romos várrom (helyette nagyon... (Legszebb helyek - Itt voltam!)

EU

Határozottan tagadta hétfőn az Európai Bizottság a testületet vezető Jean-Claude Juncker esetleges lemondásáról szóló, névtelen forrásokra hivatkozó sajtóértesüléseket. (hvg.hu)

A segélycsomag főként gyógyszereket sátrakat tartalmaz. (Privátbankár.hu)

Donald Trump amerikai elnök határozottan elkötelezett az Európai Unióval folytatott partneri viszony mellett - mondta Mike Pence amerikai alelnök hétfőn Brüsszelben, ahol tárgyalásokat folytat az EU és a NATO vezetőivel. ([origo] Nagyvilág)

A oxfordi székhelyű együttes aggódik a közelgő szigorítások miatt, ezért Antwerpenbe költözik. Más együttesek is aggodalommal tekintenek a jövőbe. (Fidelio)

A londoni kormány többek között Magyarországnak is segélyt adhat, hogy segítse a brexit-tárgyalásokon. (Index - Külföld)

Még több:EU

USA

A fellebbviteli bíróságon egy fontos vádpontot ejtettek, de a többit fenntartották. Ám még messze nincs vége. (IT café)

A Megaupload alapítóját pénzmosással és szerzőijog-sértéssel vádolják. Húsz évet is kaphat. (Index - Tech)

Az ENSZ szíriai különmegbízottja nem látja, hogy a genfi béketárgyalások előtt hol lenne Washington. (VS.hu)

Az Egyesült Államok elvárja, hogy a NATO-tagállamok az előírt összeget, a GDP-jük 2 százalékát költsék védelmi fejlesztésekre. (Hír TV)

Trump alelnöke szerint Amerika és Európa legszebb közös napjai még előttünk állnak. (Index - Külföld)

Még több:USA

Kelet

Bizonyosnak tűnik, hogy az észak-koreai rezsim áll Kim Dzsong Un féltestvére, Kim Dzsong Nam meggyilkolása mögött. (VS.hu)

Az észak-koreai diktátor féltestvérét a Kuala Lumpur-i repülőtéren gyilkolták meg. (Index - Külföld)

A megkötözés művészete, a shibari bejött az Alexander McQueennek, a Givenchynek és Tom Fordnak is. (Divany - 24óra)

Rengeteg pénzt veszít így Kim Dzsongun országa. (Privátbankár.hu)

A világ legnagyobb szénfogyasztó országa inkább a megújuló energiára koncentrál. (Index - Belföld)

Püffedt, sápadt arccal ébredsz? Próbáld ki ezt a masszázst, aminek hosszú távon fiatalító hatása is van!

Forrás: Nők Lapja Café: 10 évet fiatalodhatsz a japán arcmasszázzsal – videó (Nők Lapja Cafe)

Extravagáns táskatrenddel őrjíti meg a divatvilágot a japán dizájner – hatalmas aranyhal-retikül mindenkinek.

Forrás: Nők Lapja Café: Japán haltáska az új trend (Nők Lapja Cafe)

Igazi "Jurassic Park" lehetett egykor a kelet-kínai Csöcsiang területén, ahol számtalan krétakori dinoszauruszfosszíliát fedeztek fel a régészek. ([origo] Tudomány)

A Vinclu japán cég asszisztense olyan, mintha az Amazon Alexa egy animéből lépett volna elő. A kékhajú, hosszúlábú virtuális társ nem csak végrehajtja a felhasználó parancsait, de úgy tervezték, hogy a magányt is enyhítse, és valódi feleségként támogassa az embert. ([origo] Techbázis)

A küldetés egyéb részei ugyan sikerrel zárultak, űrszemetet azonban nem sikerült befogni. (SG.hu Hírmagazin - Tudomány)

Az interkontinentális ballisztikus rakétát még az év vége előtt kipróbálnák. (SG.hu Hírmagazin - Tudomány)

Még több:Távol-Kelet

Balkán

Görögország nemzetközi hitelezői közös álláspontra jutottak Görögország makrogazdasági kiigazítási programjával kapcsolatban - jelentette ki Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter Brüsszelben, az... (Portfolio.hu)

Még több:Balkán