Könyvjelző és megosztás

Facebook

Aktuális időjárás és előrejelzés

Klíma

Hogy fog kinézni Földünk 2050-ben? Hova vezet minket a tudomány a technológia? Hogyan változtatják meg életünket a legújabb mérnöki vívmányok? ([origo] Ozone Network)

Sokszor természetesnek vesszük a létezését, pedig nélküle egyikünk sem lenne. Annyi mindent tett már érted de Ő csak egy kis törődést kér cserébe. ([origo] Ozone Network)

Egyedülálló sorozatunk azt az évszázados megfigyelést támasztja alá, miszerint egy város lelkét a nyüzsgő piactér rejti. ([origo] Ozone Network)

A Kanári-Szigetek legnagyobbika Tenerife neve jól ismert a nyaralni és telelni vágyó utazóközönség előtt. ([origo] Ozone Network)

A technológiai ismeretterjesztés történetének leghosszabban futó sorozata. ([origo] Ozone Network)

Idén hatodik alkalommal talált gazdára az Ozone Zöld-díj, amellyel az OzoneNetwork TV a környezettudatos innovációkat megvalósító vállalkozásokat jutalmazta. ([origo] Ozone Network)

Levison Wood, az ex-katona, és író nagy kalandra adja a fejét. Útra kel, hogy végigjárja a világ leghosszabb folyóját, a Nílust. ([origo] Ozone Network)

Körbeutaznád bolygónkat egy vitorláshajó fedélzetén? Jean Lemire, az ENSZ környezetvédelmi nagykövete, elismert kanadai biológus ezzel tölti idejének nagy részét a Sedna IV fedélzetén, olyan helyeken kikötve Alaszkától a Fülöp-szigetekig, ahol érdekes megfigyelésekre számít az élővilággal kapcsolatban... ([origo] Ozone Network)

Viharos helyzet

Tovább pusztít a Maria hurrikán. Szerdán már Puerto Rico-t verte szét a forgószél. 250 kilométer per órás széllökésekkel érkezett a karibi szigetre, és több, mint három millióan keresték fel a menedékhelyeket. Maria Dominikai Köztársaság és Kuba felé tart. ... (TV2)

Négyes erősségű, de még így is veszélyes. ([origo] Nagyvilág)

Eddig kilenc emberéletet követelt az újabb trópusi vihar a karibi térségbe. Maria már San Juan, Puerto Rico fővárosának ajtaján kopogtat. (hvg.hu)

Friss információkat közölt az Amerikánál kavargó Maria hurrikánról az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), ami alapján azt is könnyebb elképzelni, mekkora pusztítást okozna egy hurrikán itthon. (hvg.hu)

Halottja is van már az újabb hurrikánnak, amely több szigeten végigsöpört már, több tízezer háztartás maradt áram nélkül. Nagyon veszélyes viharról van szó, amely ráadásul tovább is erősödött még. (hvg.hu)

Ez mind eső

A csütörtökön várható sok eső miatt több megyére első- és másodfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén megyére pedig a legmagasabb, harmadfokú (piros) figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. (ProfitLine.hu hírek)

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A csütörtökön várható sok eső miatt több megyére első- és másodfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén megyére pedig a legmagasabb, harmadfokú (piros) figyelmeztetést adott... (Borsod Online)

Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - A csütörtökön várható sok eső miatt több megyére első- és másodfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén megyére pedig a legmagasabb, harmadfokú (piros) figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. (Hajdú Online)

Akár 50-60 milliméternél is több eshet. ([origo] Itthon)

Időjárási körkép

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti. (Borsod Online)

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti. (Hajdú Online)

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti. (Borsod Online)

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti. (Hajdú Online)

Több ezer romániai háztartásban továbbra sincs áram a hétvégi ítéletidő miatt. (Privátbankár.hu)

A kutatók egyre jobban prognosztizálni tudják, hogy milyen útvonalon fog haladni egy trópusi ciklon, de hiába, ha azokat nem veszik figyelembe. (SG.hu Hírmagazin - IT/Tech)

Minden, ami nyár

Másfél fokkal haladta meg a múlt század átlagát. (VS.hu)

1880 óta csak kétszer volt ennél nagyobb a globális átlag. (Index - Tudomány)

Ütős akciókkal ünnepli a Humble Store a nyár végét, s ennek keretében a Bethesda játékait kaparinthatjuk meg a héten jelentős kedvezménnyel. Fallout, Doom, Wolfenstein és Dishonored címek olcsón! (Gamekapocs friss hírek)

Hol máshol, még szép, hogy az A38 Tetőteraszán, Ingyenes belépéssel, hatalmas mosolyokkal és klasszikus progressive breakbeattel.

Read More... (Soundhead RSS)

Két izgalmas, érdekes sci-fit ajánlunk most az Agavé Kiadó kínálatából. Az egyik egy kicsit elmélyültebb, filozofikusabb, a másik izgalmas, ijesztő jelenetekkel. Tessék választani! (Harmonet kultúra)

Minden, ami ősz

Idén nyáron a szokásosnál is kiszámíthatóbb volt a hazai fesztiválok fellépősora, a hazai klubszezont viszont egy jóval izgalmasabb rétegfeszt, a Vanishing Point indította, amely már első alkalommal bizonyította, hogy a hazai koncertélet is rengeteget profitálhat a hasonló kezdeményezésekből... (hvg.hu)

Mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, így folytatódik a változékony, gyakran csapadékos idő. A nappali hőmérsékletek jóval az átlagos alatt alakulnak majd. (Legfrissebb hírek - KaposPont)

Unod a hagyományos lábbeliket, és szeretnéd feldobni a szetted? Ráadásul nem riadsz vissza attól sem, ha emiatt megbámulnak az utcán? Akkor a legújabb cipőtrendet imádni fogod! (Cosmo Rss)

A Calzedonia pár napja mutatta be legújabb, őszi/téli harisnyakollekcióját, a különleges LegShow-n pedig nem csak a legmenőbb modellek és bloggerek voltak jelen, de az egyik kedvenc színésznőd is. (Cosmo Rss)

Minden, ami tél

A fügebokor valóban téli védelemre szorul, de nem is annyira a hidegtől, hanem az ónos eső jégbevonatától kell megóvni, mert a hosszabb ideig megmaradó jégpáncél alatt a rügyek elpusztulnak. (Bálint Gazda Honlapja)

A tél közeledtével sem fog csökkenni a migráció, alternatív útvonalakat kereshetnek a migránsok - mondta Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet igazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán. (Pécsinapilap)

Több millió bevándorló indulhat el Európa felé. ([origo] Nagyvilág)

Minden, ami tavasz