Könyvjelző és megosztás

Facebook

Tőzsdei hírek

Az Atradius iparági elemzése szerint a következő öt évben éves szinten 3-4 százalékkal nőket az élelmiszeripar teljesítménye. Az ágazat továbbra is a magyar gazdaság egyik legfontosabb szektora, az 500 legnagyobb hazai vállalat közül minden tizedik az élelmiszeriparban működik. A termékgyártás területén... (ProfitLine.hu hírek)

A román versenytanács jóváhagyta az OTP Bank újabb romániai akvizícióját, amelynek nyomán megvásárolta a Banca Romaneasca pénzintézetet. A román felügyeleti hatóság által hétfőn kiadott közlemény... (Portfolio.hu)

A román versenytanács jóváhagyta az OTP Bank újabb romániai akvizícióját, amelynek nyomán megvásárolta a Banca Romaneasca pénzintézetet. A román felügyeleti hatóság által hétfőn kiadott közlemény... (Portfolio.hu)

2017 volatilis volt, 2018 még volatilisebb lesz - véli Nick Allen, a Control Risks kockázatelemző vállalat európai és afrikai piacokkal foglalkozó vezetője. Az allianzos Neil Dwane szerint viszont... (Portfolio.hu)

Kína növeli acélgyártását jövőre és többet fog exportálni az ideinél, miután a belső kereslete minimálisan visszaesik. (ProfitLine.hu hírek)

Holnap szavaz az amerikai kongresszus Trump társasági adócsökkentéséről, a befektetők pedig többnyire arra számítanak, hogy sikerül keresztülvinni a törvényt, erre lehet legalábbis következtetni a... (Portfolio.hu)

Az Európai Bizottság vizsgálatot indított az IKEA bútorgyártó vállalat ellen, mert a gyanú szerint a svéd óriáscég egy hollandiai leányvállalatát használta a világ más országaiban keletkezett... (Portfolio.hu)

Megállapodást írt alá az olasz Eni energiacég a MET Holdinggal, melynek fejében a Tigáz 98,99%-os tulajdonrésze, beleértve az Eni-kutatakat is, a MET-hez kerülne - áll az energiacég közleményében. ... (Portfolio.hu)

Befejeződött a Millenáris felújításának első üteme, a most átadott parkrész az első eredménye annak a fejlesztésnek, amelynek során újjászületik Bel-Buda egyik legfontosabb közösségi, kulturális és... (Portfolio.hu)

Két médiacégben is közvetett részesedést szervezz az Opus Global - derül ki a társaság BÉT-re eljuttatott közleményéből. Az Opus Global 24,67%-os tulajdonában álló Status Capital kockázati... (Portfolio.hu)

Két médiacégben is közvetett részesedést szerzett az Opus Global - derül ki a társaság BÉT-re eljuttatott közleményéből. Az Opus Global 24,67%-os tulajdonában álló Status Capital kockázati... (Portfolio.hu)

Kitart a jó hangulat a világ tőzsdéin, ami főként az amerikai adóreform elfogadásával kapcsolatos várakozásoknak köszönhető, ugyanis jelenleg a piac arra számít, hogy az amerikai törvényhozók még a... (Portfolio.hu)

Novemberben a várakozásoknak megfelelően, az előzetes adattal megegyező 1,5 százalékos, az előző havit 0,1 százalékponttal meghaladó volt a fogyasztói árak éves emelkedése az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat hétfőn közzétett végleges adatai szerint. (ProfitLine.hu hírek)

Megújul a MÁV és a GYSEV adatátviteli rendszere, ezt a célt szolgálja a GSM-R (Global System for Mobile Communications - Railway) projekt első szakasza, amely 935 kilométerre terjed ki és jövő... (Portfolio.hu)

Megújul a MÁV adatátviteli rendszere, ezt a célt szolgálja a GSM-R (Global System for Mobile Communications - Railway) projekt első szakasza, amely 935 kilométerre terjed ki és jövő márciusban zárul... (Portfolio.hu)

Tőzsde, BUX

Emelkedő forgalom mellett erősödött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, pénteken a BUX 38 657,37 ponton állt, ami az előző heti záró értékénél 424,81 ponttal, 1,11 százalékkal magasabb. (ProfitLine.hu hírek)

Az amerikai részvénypiacok erősödése jótékonyan hatott a nyugat-európai tőzsdékre is pénteken. A magyar tőzsde is erősödéssel zárta a hetet, amely döntő az OTP jó teljesítményének volt köszönhető.... (Portfolio.hu)

Egy hiánypótló tőzsdei könyv, mely a grafikonelemzést, a kereskedési stratégiákat a tőzsdepszichológiával ötvözi. Több ezer árfolyam-, illetve technikai elemzéssel kapcsolatos könyv érhető el,... (Portfolio.hu)

A magyar piacon jó volt a hangulat, Amerikát a vállalati hírek és a Fed mozgatta. (Privátbankár.hu)