Könyvjelző és megosztás

Facebook

Gazdasági hírek

Az egyetemi ponthatárok kihirdetésével pörög fel igazán az egyetemvárosi lakások és albérletek piaca. Az ingatlanok tovább drágultak, az elmúlt évben a frekventált fővárosi kerületekben átlag 25-30 százalékos, az érintett vidéki városokban átlag 10-12 százalékos volt az áremelkedés. (Privátbankár.hu)

Az EKB úgy döntött, hogy nem dönt, Mario Draghi jegybankelnök viszont egészen galamblelkűnek bizonyult, az euró mégis tovább erősödik. A nemzetközi tőzsdék a nap eleji optimizmus után stagnálásra, kis esésre váltottak. Az OTP jó nagyot esett, a többi részvényünk sem remekelt, a forint viszont november eleji szintre erősödött... (Privátbankár.hu)

A cseh állami sörgyár rekordmennyiségű sört adott el, nem bírják már, bővíteni kell. (Index - Gazdaság)

Joggal merül fel, hogy kis, elszigetelt ország, mint Észak-Korea, hogy képes rakétákat és atomfegyvereket fejleszteni. Most itt a meglepő válasz: messze nem költ rá annyit, mint mások, mégis megcsinálja. Persze kommunista országról van szó, ahol a munkaerőnek nincs költsége, a nép pedig minden áldozatot meg kell, hogy hozzon... (Privátbankár.hu)

A baleset a Thököly út és a Mexikói út kereszteződésében történt. (Privátbankár.hu)

Meghosszabbították a nyomozást. (Privátbankár.hu)

Hazament Benjámin Netanjahu, feloldott a TEK minden intézkedést. (Privátbankár.hu)

A hatvanas években 65 év volt a nyugdíjkorhatár, a várható életkor pedig csupán 67 év Franciaországban. Azóta nagyot fordult a világ. (hvg.hu)

Újcirkuszt és látványos showt is ígérnek a világbajnokságot lezáró ünnepségre. (Privátbankár.hu)

A Dreher egy könnyű lágerrel készül a 25. fesztiválra. (hvg.hu)

Mennyi idő kell ahhoz, hogy cégünk számláján legyen a folyósított hitel? Így kalkuláljon. ([origo] Üzleti negyed)

A két éve vett lakásra a jegybank több mint 30 milliós jelzálogot jegyzett be. (hvg.hu)

A Fidesz állama jól megfizeti a saját dolgozóit, jobban, mint a versenyszféra. (hvg.hu)

Úgy volt, hogy az Air France-KLM új cége egy fapados légitársaság lesz, aztán menet közben minden megváltozott. (Privátbankár.hu)

Több ügyet is megtárgyalnak július végén. (Privátbankár.hu)

A háborúhoz állítólag leginkább pénz kell, sok-sok pénz, az Iszlám Állam pedig területeivel együtt nemsokára teljesen el fogja veszíteni a bevételi forrásait is. Ez azt jelenti, hogy akkor végre megszabadulunk tőlük? Nem, állítólag előrelátók voltak, és időben új üzleti modellre tértek át. (Privátbankár.hu)

Folytatódik a bankkártya-elfogadóhelyek számának bővítését célzó program. (Privátbankár.hu)

Tőzsde

Csak a Nasdaq tudott a pozitív tartományban zárni a csütörtöki kereskedésben. A befektetőket különösebben nem nyugtalanította az a Bloomberg-értesülés, miszerint Robert Mueller különleges tanácsadó... (Portfolio.hu)

A globális vízválság mára fenyegető valósággá vált - jelentette ki Áder János köztársasági elnök csütörtökön New Yorkban, a vízzel és természeti katasztrófák csökkentésével foglalkozó magas szintű ENSZ-ülésen. (ProfitLine.hu hírek)

A közlekedési szakszervezetek újból harcot kezdtek a korkedvezményes nyugdíj visszaállításáért - értesült a Népszava. Az Orbán-kormány korábbi döntése nyomán 2015 januárjától szűnt meg a buszsofőrök... (Portfolio.hu)

A mintegy 700 milliárd forintos júniusi és mintegy 911 milliárd forintos első hat havi hiányszám első hallásra ijesztőnek tűnhet, de semmilyen váratlan dolgot nem tartalmaz - mondta Banai Péter Benő,... (Portfolio.hu)

Új vezető áll csütörtöktől Sir Vince Cable személyében a harmadik legnagyobb országos brit parlamenti erő, a Liberális Demokraták élén. Pártvezetőként elmondott első beszédében Cable kijelentette, hogy meg kellene találni a módját "a kihátrálásnak a Brexitből". (ProfitLine.hu hírek)

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 364,94 pontos, 1,02 százalékos csökkenéssel, 35 424,34 ponton zárt csütörtökön. (ProfitLine.hu hírek)

Idei legerősebb árfolyamát és több éves árfolyamcsúcsot ért el a forint csütörtökön a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon. (ProfitLine.hu hírek)

Újabb lépéssel került közelebb Elon Musk az első hyperloop pálya megépítéséhez, legalábbis ez derül ki csütörtöki rövid Twitter-posztjából. Ezek szerint ugyanis szóbeli beleegyezést kapott a New... (Portfolio.hu)

Még több:Tőzsde