Könyvjelző és megosztás

Facebook

Gazdasági hírek

Egy friss felmérés szerint a magyarok alig több mint 6 százaléka elégedett maradéktalanul lakáskörülményeivel. A válaszadók jelentős részének határozott elképzelése van arról, hogy milyen ingatlanban szeretne élni, ám legtöbbször az anyagi lehetőségek szabnak gátat az álmaik megvalósításának... (Privátbankár.hu)

Oroszország 2025-re megújítja űrszerkezet-állományát és 2024-re már lesz olyan űrhajója, amelyet többször felhasználható visszatérő egységgel látnak el. Ezek után döntik majd el, megéri-e létrehozni egy saját űrállomást. (hvg.hu)

Névvita is hátráltathatja az új budapesti metrópótló buszok ügyének rendezését. Az Ikarus Egyedi Kft. az IKARUS vállalatcsoport szerint már nem használhatná ugyanis az IKARUS nevet, és emiatt perre mentek. (hvg.hu)

Az ügy elsőrendű vádlottja mindent ugyanúgy tenne. (Privátbankár.hu)

Senki sem tudja, hogy mikor lesz kormány az országban. (Privátbankár.hu)

Dél-Korea eddig csak ígérte, de most itt a konkrét lépés a kriptodevizák szabályozása ügyében: betiltják a névtelen tőzsdei számlákon való kriptodeviza kereskedést. A cél az, hogy a pénzmosást és a bűnözés finanszírozását lehetetlenné tegyék, márpedig jelenleg ez a kriptodevizák egyetlen fundamentális felhasználási módja... (Privátbankár.hu)

De csak egy figyelmeztető sztrájk, csak Hatvanban. (Index - Gazdaság)

Nem sikerült még bérlőt találni a Párisi Nagyáruház legtöbb területére, amelyet korábban az Alexandra bérelt. A főváros egyik leghíresebb kávézója viszont újra kinyithat. (hvg.hu)

Várható volt, hogy a britek távozása után változtatnának az Európai Parlament összetételén. (Privátbankár.hu)

Várható volt, hogy a britek távozása után változtatnának az Európai Parlament összetételén. (Privátbankár.hu)

A magyar leányvállalatot is bevonhatják abba a tranzakcióba, amelynek során a Telenor kilép a régió piacairól. (hvg.hu)

Egyelőre tizenegy darab emeletes motorvonat érkezik a Stadlertől, várhatóan jövő év közepén. Egyszerre majdnem 800 utas fér fel egy ilyen szerelvényre és elsőként a váciak ingázását könnyíthetik meg az újítással. (hvg.hu)

A külföldi cégek tudatosan alacsonyan tartják a magyar béreket. ([origo] Üzleti negyed)

Nem elég a szakszervezet szerint, amekkora béremelést a Bosch ígért, kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak. (hvg.hu)

Nem sokat kellett várni az első sikeres lopásra. ([origo] Üzleti negyed)

Japán kutatók kifejlesztettek egy környezetbarátnak nevezhető módszert a vasúti sínekre tévedő őzek elriasztásához. Az eredmények eddig biztatóak. Csak 2016-ból több mint hatszáz olyan esetről tud a japán közlekedési tárca, amikor sínekre tévedő őzek illetve más állatok miatt akadozott egy vonat közlekedése vagy állt le teljesen... (hvg.hu)

Tőzsde

A Csehországban élő külföldi állampolgárok száma 2017-ben első ízben meghaladta a félmilliót. A múlt év végén 524 ezer külföldi állampolgár élt legálisan Csehországban, ami a lakosság mintegy 20 százalékát jelenti - derül ki a cseh belügyminisztérium hivatalos kimutatásából. A Csehországban élő bevándorlók... (ProfitLine.hu hírek)

Létrejött a megállapodás az Egyesült Államok nélküli csendes-óceáni szabadkereskedelmi övezet fenntartásáról - közölte a kanadai miniszterelnök kedden. Justin Trudeau Davosban kedd este elmondta,... (Portfolio.hu)

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 514,02 pontos, 1,25 százalékos emelkedéssel, 41 516,41 ponton zárt kedden, ami új történelmi csúcs. (ProfitLine.hu hírek)

Folytatódik a rali az amerikai részvénypiacokon azt követően, hogy sorra teszik közzé az elemzői várakozásokat felülmúló negyedéves számaikat, előrejelzéseiket a nagyvállalatok.Sorra dőlnek a csúcsok... (Portfolio.hu)

Vegyesen mozgott a forint a bankközi devizapiacon a főbb nemzetközi devizákkal szemben kedden kora este a reggeli szintekhez képest. (ProfitLine.hu hírek)

Lapértesülések szerint átvették ugyan, de további szerelésre visszaszállították az Ikarus Egyedi Kft. metrópótlásra szánt két járművét, a típusból összesen harminc darabot kapna a Budapesti... (Portfolio.hu)

Az észak-koreai és az amerikai ENSZ-nagykövet éles szóváltásba keveredett kedden a világszervezet égisze alatt zajló leszerelési konferencián Genfben. Han Te Szong észak-koreai nagykövet szerint a... (Portfolio.hu)

Vegyesen, de előző napi záróértékük közelében nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei kedden. A befektetők aggódnak amiatt, hogy a napelemekre és mosógépekre kivetett amerikai importvámok azonnali válaszlépéseket válthatnak ki, ez pedig visszavetheti a nemzetközi kereskedelmet. (ProfitLine.hu hírek)

Még több:Tőzsde