Könyvjelző és megosztás

Kertészkedjünk

Facebook

Kertészkedés hírei

Ilyenkor sem kell tartózkodnunk az új növények vetésétől és ültetésétől, ugyanis sok termény októberben ugyan úgy, vagy talán még jobban is keltethető és nevelhető, mint tavasszal. (Bálint Gazda Honlapja)

Menthetetlenül nyakunkon van az ősz, amit nemcsak az bizonyít, hogy hosszabbodnak az éjszakák, és rövidülnek a nappalok, továbbá, hogy "Hervad már ligetünk, díszei hullanak". (Bálint Gazda Honlapja)

Ha a jostát (a fekete ribiszke és a köszméte keresztezéséből létrehozott fajhibridet, amely még csak most teszi meg első lépéseit a népszerűvé válás útján) nem vesszük számításba, akkor az utóbbi évek legjelentősebb gyümölcsújdonságának a tüskementes szedret mondhatjuk. (Bálint Gazda Honlapja)

A magyar erdők, mezők sokféle gyógynövényt teremnek, de ezek közül csak azokat ajánlatos gyűjtögetni, amelyeket biztosan felismerünk és ismerjük használatuk módját. (Bálint Gazda Honlapja)

A amarillisz hagymás növény, amely – szakszerű gondozás mellett – a tél közepén 1-3 virágszárat fejleszt, rajtuk 3-4, hatalmas, tölcsér alakú, piros, fehér vagy cirmos virággal. (Bálint Gazda Honlapja)

A fahordó állandó gondozást igényel. A megtöltött hordó felületét gyakran meg kell törölgetni, szükség esetén gyökérkefével megtisztítani a rá rakódó portól, penésztől és egyéb szennyeződéstől. (Bálint Gazda Honlapja)

A snidling vagy metélőhagyma nem hiányozhat a kiskertből. (Bálint Gazda Honlapja)

Beköszöntött az ősz, itt az ideje végiggondolni, hogyan tudnánk dísznövényeinket átteleltetni. (Bálint Gazda Honlapja)

Igen, mert a mérsékletesen fűtött, világos, nagyobb légterű helyiségeket a tél végén felüdíti az üde zöld levelű és gyönyörű, sárga, téglavörös virágcsokrot nyitó cserepes növény. (Bálint Gazda Honlapja)

A szelídgesztenyefa a mészkerülő növények népes csoportjába tartozik. (Bálint Gazda Honlapja)

A bor tárolására nálunk hagyományosan tölgy- vagy gesztenyefából készült hordókat használnak. Ezekben a bor a pórusokon keresztül lélegzik, tehát érik, nemesedik, de az idő folyamán apad is, ezért időről-időre töltögetésre tart igényt. (Bálint Gazda Honlapja)

A jó klímájú borospincék falán és mennyezetén gyakran megtelepszik a pincepenész (Cladosporium cellare)  nevű gombafaj, amelynek a puha párnái kezdetben szürkésfehérek, később azonban megsötétülnek. (Bálint Gazda Honlapja)

Kert fényképalbum

Kertész

Története során először tart fotóaukciót a BÁV idén októberben. Az árverésre és az azt megelőző kiállításra 83 magyar fényképész több mint 200 alkotása kerül, melyet szakmai zsűri válogatott össze. Olyan magyar származású, külföldön híressé vált fotósok képei is szerepelnek az anyagban, mint André Kertész,... (hvg.hu)