Könyvjelző és megosztás

Kertészkedjünk

Facebook

Kertészkedés hírei

Hiába finom a csemegeszőlő, ha a kertben nem érik be. A megoldás, hogy a nyár folyamán gyorsíthatjuk a érést. (Bálint Gazda Honlapja)

Aszályra hajlamos (gyakran kifejezetten aszályos) klímánkon a kertész egyik legfőbb törekvése, hogy a növények számára tartósan megőrizze a talajban tárolt nedvességet. (Bálint Gazda Honlapja)

Az utóbbi években a kutató természetgyógyászok ismét felfigyeltek az orbáncfű jótékony hatására. (Bálint Gazda Honlapja)

Nem, a lepkék maguk nem kártékonyak, viszont az általuk lerakott tojásokból származó hernyók (pl. farontó, almamoly, káposztahernyó) sok kerti növényt megrágnak. (Bálint Gazda Honlapja)

Egyszerű működésű, elektromos szegélynyírót kaptam kipróbálásra, ami jól kiegészíti a hagyományos fűnyírógép munkáját. (Bálint Gazda Honlapja)

Akad jó néhány kerti növény, amely azáltal számít az újdonságok közé, hogy miután évszázadokig termelték, valamilyen ok miatt (ez nemcsak az ízlés változása, hanem valamilyen speciális, akkor még le nem küzdhető betegség vagy kártevő is lehetett!) elfelejtették őket. (Bálint Gazda Honlapja)

Ez a kisméretű, fordulékony fűnyíró könnyedén irányítható a növényekkel tagolt gyepfelületen, ahol szlalomozni kell a fácskák és bokrok között. (Bálint Gazda Honlapja)

A gyapjaslepke időnként elszaporodik és néhány évig fokozódó károkat okoz a tölgy- és bükkerdőkben, valamint a gyümölcsfákban is. (Bálint Gazda Honlapja)

Az apró szulák (Convolvulus arvensis) nagyon kellemetlen gyomnövény, amely indáival felkapaszkodik a szőlőtőke vesszőire, a fák törzsére, a virágokra és a zöldségfélékre és szinte megfojtja őket. (Bálint Gazda Honlapja)

Mindenek előtt esztétikai élményt, mert a legkisebb vízfelület is – akárcsak a pázsit – megnyugtat, pihentet, változatosságot ad. (Bálint Gazda Honlapja)

Az éretlenül lehullott gyümölcs helye a szemétben van. Az érett, hullott gyümölcs a cefrét gazdagítja. (Bálint Gazda Honlapja)

A legkisebb vizes, berendezési tárgy a kertben: a madáritató, amelynek játékossága sok örömet szerez a kertjében szemlélődő embernek. (Bálint Gazda Honlapja)

Kert fényképalbum

Kertész