Könyvjelző és megosztás

Kertészkedjünk

Facebook

Kertészkedés hírei

Pontosítsunk: a darázs (és a méh) nem csíp, hanem szúr! Főleg akkor, ha zavarjuk, kergetjük őket, ha úgy érzik, hogy veszély fenyegeti őket. (Bálint Gazda Honlapja)

Szinte minden kerti terménynek más-más az érés-menete, ennek következtében különböző 'stratégiát' kell alkalmazni a betakarításukra is. (Bálint Gazda Honlapja)

Alig akad olyan hétvégi vagy házikert, amelyben ne állna néhány szőlőtőke, egy szőlőlugas vagy utat szegélyező szőlősor. (Bálint Gazda Honlapja)

Nem kellemes dolog, ha a reggeli autóbuszon útitársunk szájából árad a fokhagyma szaga, de annak a tudata, hogy milyen kellemes zamatot ád ez a fűszernövény sok ételünknek és milyen jó hatása van számos betegségre - ezt a vétkét meg tudjuk neki bocsátani! (Bálint Gazda Honlapja)

Hovatovább közhelynek számít az az áligazság, hogy minél jobban megverik a fákat diószüret alkalmával, annál többet teremnek a következő évben. Nem, a diófákról apró, óvatos ütésekkel kell leválasztani azokat a terméseket, amelyek maguktól nem hullanak le. (Bálint Gazda Honlapja)

Bizonyára ismeri kedves Olvasóm a történetet: az amerikai turista csodálkozva nézi a smaragdzöld angol pázsitot és érdeklődik, hogy milyen különégés módszerekkel lehet ezt megvalósítani. Mire az angol kertész válaszolt: Nincs ebben semmi különös! Csak kétszáz évig kell a gyepet ápolni és mindjárt ilyen... (Bálint Gazda Honlapja)

Az örökzöld díszcserjék és díszfák ültetésének legjobb időpontja az augusztus vége–szeptember eleje, amikor nálunk még tartós és erős napsütésre lehet számítani. (Bálint Gazda Honlapja)

Sokan panaszolják, hogy körte- és szilvafáik leveleit és gyümölcseit, borsójukat, hagymájukat és dísznövényeiket sötét színű, majdnem fekete bevonat lepi be, és az egész fának olyan a külseje, mintha sűrű füsttel, korommal fújták volna be őket. (Bálint Gazda Honlapja)

Akinek lehetősége van megfigyelni augusztusban, szeptember elején a szentjánosbogarakat és a hullócsillagok fénycsóváit, semmi esetre se mulassza el most az alkalmat! (Bálint Gazda Honlapja)

A jelenségnek igen sokféle oka lehet: téli és tavaszi fagy, magas talajvíz, a talaj nagy mésztartalma, kártevők rágása, élettani rendellenességek stb. (Bálint Gazda Honlapja)

Kert fényképalbum

Kertész

Az ültetési tervet elkészítve csak magokkal kell feltölteni, minden mást már elintéz a robotkertész. Sajnos egy egység csak egy ágyást támogat. (IT café)