Könyvjelző és megosztás

Facebook

Egészség

Évente öt halálesetet előz meg az autó közösségi kerékpárra cserélése - állapította meg egy új tanulmány. ... (Házipatika)

Kimondták, amit sokan csak sejthettek eddig: nem jó üzlet az embereket meggyógyítani, több pénzt hoz, ha sokáig kezelik őket. ... (Házipatika)

Legyen szó akár kutyákról, akár macskákról, az erkély egy igen veszélyes hely a házikedvenceink számára. Néhány óvintézkedéssel és kellő gondossággal azonban a család négylábú tagjait is nyugodtan kiengedhetjük a friss levegőre a lakásból. ... (Házipatika)

Bár az oltóanyagok története több száz évre tekint vissza, a mai vakcinák előállítása is sokszor klasszikus módszerekkel történik. Végignéztük, mi ellen fejlesztettek először oltóanyagot, és hogyan lett egyre szélesebb az ilyen jellegű védelem. ... (Házipatika)

Vannak bizonyos betegségek, melyek gyakrabban érintik az urakat, mint a hölgyeket - ennek hátterében állhatnak genetikai vagy biológiai különbségek. Más okokat viszont az eltérő életmódban, az egészséghez való hozzáállásban kell keresnünk. ... (Házipatika)

Egy 15-20 gramm súlyú mirigy kulcsfontosságú szerepet tölt be a férfiak ivarszerv-rendszerében, ám működéséről rendkívül keveset tudunk. Az alábbiakban többek között az is kiderül, hogy mi a prosztata feladata. ... (Házipatika)

A merevedési zavarral kapcsolatban még mindig számtalan mítosz kering a köztudatban, ráadásul az orvosok körében is gyakran előfordul, hogy továbbra is pszichológiai eredetű panaszként tartják számon. A szakembert kérdeztük. ... (Házipatika)

Minden ötödik férfi az orvosok előtt is trágárnak érzi magát és szégyenkezik, ha aranyérről és nemi bajokról kell beszélnie, a nők 12 százaléka pedig úgy véli: egy férfinak orvosi segítség nélkül is ki kell bírnia bizonyos betegségeket. Nem csoda... ... (Házipatika)

Csütörtökön hidegfront hatásával kell számolnunk. A frontra érzékenyeknél fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás alakulhat ki. A front előtti fülledt levegőben légzési nehézségek jelentkezhetnek. ... (Házipatika)

Az orvoshiányt nevezte az egészségügyi ágazat egyik legégetőbb problémájának a Magyar Kórházszövetség elnöke a szervezet 30. kongresszusának keddi nyitónapján Egerben. ... (Házipatika)

Van olyan kapcsolat, amely megérdemli a magasabb rendű gyönyört! Az első tanács: adja meg a módját, ne akarjon túl lenni rajta! ... (Házipatika)

Egészséges újszülött kislányt találtak a budapesti Jahn Ferenc Kórház dolgozói az intézmény sürgősségi osztályának bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátorban kedden kora reggel - tájékoztatta a kórház közleményben az MTI-t. ... (Házipatika)

A pajzsmirigy-működészavarok minden életkorban megjelenhetnek, és túlnyomórészt a nőket érintik - ismertette Dr. Reismann Péter. ... (Házipatika)

Szerdán megélénkülő, északkeleten meg is erősödő délnyugati áramlással ismét melegebb levegő érkezik térségünkbe. De vajon milyen időnk lesz a hosszú hétvégén? ... (Házipatika)

A depressziós betegek agyában nemi hovatartozástól függő és eltérő genetikai mechanizmusokra utaló jeleket találtak. ... (Házipatika)

Tovább csúszik a döntés mintegy 70 innovatív gyógyszer és terápia társadalombiztosítási támogatásáról. ... (Házipatika)

Ismerjük, milyen rémes, amikor megcsikordul a kréta a táblán, de sokan például a csámcsogást is nehezen viselik. Néhányaknak azonban sokkal közönségesebb zajok is visszataszítónak és őrjítőnek tűnnek. ... (Házipatika)

Az alkalmankénti aggódás az élet természetes velejárója, amivel semmi probléma nincs, ha nem visszük túlzásba. Ha azonban már a mindennapi életünkre is hatással van, az nem egészséges, és olyan szorongásos tüneteket produkálhat, amikkel már érdemes... ... (Házipatika)

A Tádzs Mahal előtt ült le egy fotó erejéig Vilmos herceg Katalin hercegnővel, ugyanott, ahol 1992-ben Vilmos édesanyja, Diana is készíttetett magáról egy ikonikussá vált képet. (hvg.hu)

A 20-as, 30-as évek ruháiba bújt biciklisek keresték fel együtt szombaton Budapest nevezetes épületeit. A Tweed Run Budapest baráti társaság múltidéző kerekezését 12. alkalommal rendezték meg, és legalább száz évet tekertek vissza az időben. (hvg.hu)

Átadták a Nyíregyházi Állatpark Dél-Amerika állatvilágát bemutató Andok kalandok elnevezésű új látványosságát szombaton a nyírségi megyeszékhelyen. (hvg.hu)

A jövő McDonald's éttermét építi egy amerikai franchise-tulajdonos. (hvg.hu)

Jaj annak a kínai közterület-felügyelőnek, aki keresztezi ennek a kisfiúnak az útját. A srác mindenre elszánt, és ez nem vicc. (hvg.hu)

Három új törpemakifajt fedeztek fel a Német Főemlőskutató Intézet munkatársai Madagaszkár szigetén. Ezzel 24-re nőtt az ismert törpemakifajok száma. Húsz éve még csak két fajt ismertek a szakemberek. (hvg.hu)

Rég nem igaz már, hogy a Balaton környékére csak a főszezonban vagy csak jó időben érdemes ellátogatni. Sőt, még lehet, jobban is járunk, ha a napolajillatban úszó és papucscsattogástól hangos strandok és a törölközők kerülgetése helyett alternatív megoldások után nézünk akár a melegebb napokon is. (hvg.hu)

A nagy Titanic-kvízből most kiderül, hogy Jack és Rose tragikusan romantikus, romantikusan tragikus története mennyire égett rá a retinánkra, és befolyásolta vagy már a kezdetektől alakította történelmi ismereteinket. (hvg.hu)

Georgina Clarke egy 39 éves, plasztikaiműtét-megszállott, négygyerekes anyuka, akinek életcélja, hogy minél jobban hasonlítson idoljára, Barbie-ra. Az édesanya éppen ezért egyáltalán nem bánja, hogy 21 éves lánya, Kayla, a tévésorozatok és reality-műsorok hatására követte őt a plasztikai műtőbe. (hvg.hu)

A Blikknél és a Story magazinnál is pénteken délelőtt 11 órakor jelentették be, hogy Kolossváry Balázs, a Blikk főszerkesztője lesz a Story új vezetője – írja a Lokál.hu. A bulvárlap előző főszerkesztője, Kökény-Szalai Vivien két hónapja mondott fel, miután kinevezték a TV2 hírigazgatójának. (hvg.hu)

"Isten azt akarja, hogy ez az ország az övé legyen" – mondja Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia azon a toborzó videón, amely egy Felház nevű ifjúsági keresztény rendezvénysorozat jövő heti alkalmára szólítja a hívő és "hitetlen" fiatalokat. (hvg.hu)