Könyvjelző és megosztás

Facebook

Egészség

Csütörtökön kissé mérséklődik ugyan a hőség, de a melegre fokozottan érzékenyek körében egyeseknél továbbra sem enyhülnek jelentősen a panaszok. Ellenben több helyen csökken a pollenterhelés. ... (Házipatika)

A szomjúság egyértelműen jelzi, amikor a szervezetünknek folyadékpótlásra van szüksége. De elég-e, ha csak erre hagyatkozunk? ... (Házipatika)

A nők szinte az idők kezdete óta szőrtelenítik testük intim területeit. A csupaszság utáni vágy egyszerre divat, társadalmi elvárás, de dönthetünk a szőrtelenítés mellett higiéniás okokból is. ... (Házipatika)

A magasvérnyomás-betegség fokozottan érinti a cukorbetegeket. ... (Házipatika)

A férfiak nemzőképessége ugyan sokáig megmarad, de életkoruk emelkedésével egyre több a veszélyes génmutáció ivarsejtjeikben. Szintén fontos, hogy erekciós problémáik súlyosabb betegséget jelezhetnek korai stádiumban. ... (Házipatika)

Az alapellátás és a népegészségügy áll a jövő évi egészségügyi költségvetés fontossági sorrendjének elején. Az egészségügyre 221,7 milliárd forinttal jut több, mint idén, jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán ágazatért felelős államtitkár. ... (Házipatika)

Aki nem akar kórokozótelepen aludni, inkább rendszeresen mossa az ágyneműjét. Javít a helyzeten, de nem segít, a lefekvés előtti zuhanyzás. ... (Házipatika)

Nem áll még készen a génszekvenálás, vagyis a teljes génkészlet feltérképezése arra, hogy az orvosi ellátásban rutinszerűen használják, mert csak kevés páciens gyógyítását segítené - állapította meg egy amerikai tanulmány. ... (Házipatika)

A nyár napsugarainak mindenki örül - kivéve azokat, akiknek a tavasz és a nyár a szeplőkkel, pigmentfoltokkal való küzdelmet jelenti. Vajon mit tehetünk, hogy megelőzzük a foltosodást, illetve hogy elhalványítsuk a már megjelent foltokat? ... (Házipatika)

Ha a lakásunkban nincs légkondicionáló berendezés, és nem is akarunk klímát beszereltetni, akkor is lehűthetjük a szobáinkat kánikulában. ... (Házipatika)

Magyarországon öt beavatkozást támogat az egészségbiztosító a lombikbébiprogramban, ami világviszonylatban jelentősnek számít - mondta Urbancsek János, a Semmelweis Egyetem osztályvezető főorvosa. ... (Házipatika)

Egy-két szál a fésűben még nem a világ vége, de az erőteljes hajhullás már gyanúra adhat okot. Mi állhat a riasztó jelenség mögött? ... (Házipatika)

Egy Los Angeles-i kutatócsoport laboratóriumi állatok súlyos végtagtöréseinél rávette a csontokat, hogy újranövesszék a szöveteiket. Felkészülnek az emberek. ... (Házipatika)

A rühesség atkafertőzés, mely apró, vörös kiütéssel és igen erős viszketéssel jár. A fertőzés közvetlen érintkezéssel emberről emberre terjed, gyakran az egész családban. Hogyan azonosítsuk az atka jelenlétét és milyen tünetek esetén gyanakodjunk? ... (Házipatika)

Az orvostudomány dinamikus fejlődésének köszönhetően egy eddig csak ritkán felismert betegség kerül egyre inkább a kutatók és urológusok figyelmének középpontjába, az úgynevezett hólyagfájdalom-szindróma. ... (Házipatika)

A gyerekeket fenyegető egyik legveszélyesebb kórokozó a rotavírus, amely, úgy látszik, szezonális szerepéből kilépve már egész évben képes fertőzni és megbetegedést okozni. ... (Házipatika)

Nem mindegy, hogy hol és min hajtjuk álomra a fejünket. Ha alvás közben gyakran forgolódunk, és reggel még fáradtabbak vagyunk, mint amikor este lefeküdtünk, érdemes megfontolni az ágycserét. ... (Házipatika)

A diabétesz az egyik legkorábban leírt betegség, melyet már az ókor tudósai is ismertek. Ahhoz, hogy a betegség két altípusát megkülönböztessék, több száz évnek kellett eltelnie. A 2-es típusú cukorbetegség napjainkra népbetegség lett. ... (Házipatika)

Június végén bezár a szegedi orvosi egyetemhez tartozó Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Geriátriai és Krónikus Osztályának férfi részlege.

Forrás: Nők Lapja Café: Újabb kórházi osztályt zárnak be, mert nincs elég dolgozó (Nők Lapja Cafe)

Eileidh szülei idén februárban tudták meg, hogy lányuk számára nincs remény. Azóta azért küzdenek, hogy Eileidh-nek minél több és szebb élményben lehessen része.

Forrás: Nők Lapja Café: Hozzáment legjobb barátjához a haldokló ötéves kislány (Nők Lapja Cafe)

Életvidám, energikus és örök fiatal nagyik, akiktől nemcsak a süti készítés fortélyait, de vérforraló tánclépéseket is tanulhatsz! Íme, a parkett királynői, 5 táncos lábú és sportos nagymama, akiken nem fogtak az évek!

Forrás: Nők Lapja Café: Ezek a táncoló nagyik lepipálják a fiatalokat – Le fog esni... (Nők Lapja Cafe)

Az elgondolkodtató fotót egy 88 éves, demenciában szenvedő nő lánya osztotta meg egy Facebook-csoportban. Innen kezdett vírusszerűen terjedni.

Forrás: Nők Lapja Café: Ennél a képnél semmi sem foglalja össze jobban, milyen Alzheimerrel-kórral élni (Nők Lapja Cafe)

Mintegy ötvenezer magyar állampolgárnak érvénytelen a biztosítási jogviszonya, mert nincs bejelentett lakcíme. A hatályos törvény szerint így ezek az emberek hátrányba kerülhetnek az egészségügyi ellátás során. Az ombudsman az ügyben jogszabály-módosítást szorgalmaz.

Forrás: Nők Lapja Café: Bejelentett... (Nők Lapja Cafe)

Nincs magyarországi engedélye a DiaRemedium nevű készítménynek, de amúgy sem segítene a cukorbetegeken.

Forrás: Nők Lapja Café: Ezt a gyógyszert ne vegyék meg a cukorbetegek (Nők Lapja Cafe)

Levélben fejezte ki háláját egy férfi, amiért a mentők megmentették a cukorbeteg felesége életét.

Forrás: Nők Lapja Café: Részegnek hitték a cukorbeteg nőt (Nők Lapja Cafe)

A halálozási mutatóink európai összehasonlításban még mindig a legrosszabbak közé tartoznak, bár az elmúlt években egy kicsit javult a statisztikánk. A legnagyobb veszélyben a 40 és 59 év közötti nők vannak, és már régóta nem a rák a vezető halál ok.

Forrás: Nők Lapja Café: Így halnak meg a magyarok... (Nők Lapja Cafe)

Lyuk tátong a plafonon, vödörbe csöpög a víz az RTL Klub felvételén, amely a Nyíregyházi Kórház két éve átadott gyermekosztályán készült. Nem ez az első eset, hogy beázott az új épület.

Forrás: Nők Lapja Café: Beázott a Nyíregyházi Kórház 2 éve átadott gyerekosztálya (Nők Lapja Cafe)

Több kutatás is azt bizonyítja, hogy érdemes előcsalogatnunk a művészi vénánkat, az alkotástól ugyanis az agyunk is tovább marad friss.

Forrás: Nők Lapja Café: Frissen tartja az agyat a művészet (Nők Lapja Cafe)