Könyvjelző és megosztás

Facebook

Egészség

Kedden folytatódik a frontmentes időszak, nem terhelik markáns hatások a szervezetet, az arra hajlamosaknál is csak enyhébb vérnyomás-ingadozás léphet fel. Romlik viszont az allergiások állapota. ... (Házipatika)

Régóta ismert tény, hogy a leheletünkből, netán a bőrünk vagy a vizeletünk szagából meg lehet állapítani, hogy mi a betegségünk, és bár erre az emberi orr nem mindig elég érzékeny, bizonyos állatok jóval kifinomultabb szaglásukkal nagy sikereket... ... (Házipatika)

Ha meghalljuk a zsír szót, legtöbbünknek szívükhöz kapó, elhízott emberek jutnak eszünkbe, akik reggelire is pörköltet esznek. A zsírok és zsírpárnák ellenséggé váltak, pedig ha nem is hisszük, értünk vannak és a szervezet nem tud működni nélkülük. ... (Házipatika)

Az emberi öregedés folyamatát a szervezetünkben található rendezetlen DNS-darabok is okozzák, állítják kínai kutatók, akik eredményeikről bővebben a Science folyóiratban számoltak be. A kutatók minderre a Werner-szindrómát, más nevén a felnőttkori... ... (Házipatika)

A felnőtt lakosság jelentős része fogyaszt rendszeresen alkoholt. Ezzel különösebben nincs is baj, hiszen a mértékletes, felelős ivás nem okoz nagy problémákat. Az már annál inkább, ha az alkohol mellé esetleg gyógyszerek is kerülnek a szervezetbe,... ... (Házipatika)

A szénhidrátnak leáldozott, miután az általános tévhit mindenhol elhintette, hogy csak az az egészséges étrend, amelyik nélkülözi őket. De akkor mi a helyzet a zöldborsóval, a banánnal vagy a fekete babbal? ... (Házipatika)

Sajnos nagyon gyakran előfordul, hogy egy jónak induló utazást tönkretesz egy vagy több utas rosszulléte. De miért van ez így? ... (Házipatika)

Sok nő retteg a menopauza megjelenésétől, pedig nem betegségről, hanem az élet egy új szakaszáról van szó. Olyan korszaka ez a női létnek, ami nem elkerülhető, de a menete igenis befolyásolható. ... (Házipatika)

Az ágyneműtől a pizsamán át a fogkefénkig vannak olyan személyes tárgyaink, amit nap mint nap kézbe (vagy magunkra) veszünk és használunk. Sokan viszont nincsenek pontosan tisztában azzal, hogy milyen gyakran is kellene cserélni őket ahhoz, hogy ne... ... (Házipatika)

A véralvadásgátló terápia életet menthet, ám műtét esetén igen elővigyázatosnak kell lenni, ugyanis jelentős vérvesztést okozhat, ha a beteg - és orvosa - nem jár el megfelelően. ... (Házipatika)

Egy nagyobb székletdarab kibocsátása valósággal "lángra lobbantja" a bolygóideget, amivel csökkenti az agyi vérkeringést, felszabadult érzetet keltve ezáltal. ... (Házipatika)

Ha pajzsmirigyünk alulműködik, akkor hízhatunk, kimerültnek érezhetjük magunkat, depressziósak lehetünk, és romolhat a memóriánk. Szerencsére vannak módszerek arra, hogyan őrizzük meg ennek a fontos szervnek az egészségét. ... (Házipatika)

C8190. Ismeretlen számkombinációnak tűnik, de a Google súg: ez nem egy újonnan felfedezett bolygó. A BNO-rendszerben a Hodgkin-kórt jelöli. Íme, a betegség testközelből egy érintett szemszögéből! ... (Házipatika)

A nyári időszakban jelentkező náthás tünetekért gyakran a huzatot, a jeges üdítőket vagy az allergiát teszünk felelőssé. Sok esetben nem is sejtjük, hogy panaszaink hátterében egy lakásban megbújó, szabad szemmel nem látható élőlény felelős. ... (Házipatika)

Miért éltem túl? Talán, mert még dolgom van itt, a Föld nevű bolygón. Ahhoz, hogy itt lehessek, egy valakire nagyon nagy szükségem volt, ez pedig én magam voltam. Döntéseket hoztam, és nem adtam fel. ... (Házipatika)

Ha valaki szívesen tagadna le éveket az életkorából, akkor nem elég, ha jó minőségű kozmetikumokat használ. Hogy mit eszünk és iszunk, nagyban meghatározza, hogy milyen lesz a bőrünk állapota - éppen ezért érdemes megfogadni az alábbiakat. ... (Házipatika)

Akár csak pár falatot kapunk be, akár jól belakmározunk, a késő esti falatozás hatással van a testünkre. Nemcsak az fordulhat elő, hogy a teltségérzés miatt nem tudunk elaludni, hanem az is, hogy felborul a cirkadián ritmusunk. ... (Házipatika)

„Amíg nem adod fel, legyőzhetetlen vagy” – áll Francia Krisztina Facebook-borítóján. És ha valaki, akkor ő hitelesen mondhatja ezt, ő az, aki az elmúlt években valóban megtapasztalta a saját testi és lelki határait. Azt, hogy miért nem szabad feladni. A fiatal nőt két és fél évig pszichés eredetű kórral... (Nők Lapja Cafe)

Ha nem vagyunk oda a gyógyszerekért, de már megőrülünk fájós fejünktől, érdemes lehet kipróbálni egy ilyen szokatlan, de talán működőképes módszert is.

Forrás: Nők Lapja Café: Ez a szokatlan módszer segíthet megszűntetni a fejfájást (Nők Lapja Cafe)

A 65 év körüli férfit rohammentő szállította a Semmelweis Egyetem Szív és Érsebészeti Klinikájára.

Forrás: Nők Lapja Café: Újraélesztettek egy férfit a Duna Arénában (Nők Lapja Cafe)

A háromórás beavatkozás során stabilizálták a nyakat, illetve visszaforgatták és rögzítették az elfordult csigolyákat. A kártérítési ügy legalább 1 évig elhúzódhat.

Forrás: Nők Lapja Café: Szerelme hangjára már reagál a kómában fekvő Vanessza (Nők Lapja Cafe)

Sajátjaként szerette a kislányt, testvére mégis eltiltotta tőle. Nem akarta, hogy lánya egy haldoklót szeressen meg.

Forrás: Nők Lapja Café: Eltiltották unokatestvérétől az anorexiás lányt (Nők Lapja Cafe)

Érdemes kiélvezni a napsugarakat, mert a hétvégén keveset kapunk majd belőlük. Szombaton csak elkezdődik a felhősödés, vasárnap viszont erősen beborul.

Forrás: Nők Lapja Café: Időjárás: Esővel, lehűléssel érkezik a hidegfront (Nők Lapja Cafe)

A nő csak a buszpályaudvaron vette észre, hogy otthon hagyta a pénztárcáját, miközben hívta a természet.

Forrás: Nők Lapja Café: Nem volt nála pénz, nem engedték vécézni az idős asszonyt (Nők Lapja Cafe)

Kutyáknak jelent meg álláshirdetés az egyik hazai álláskereső portálon, amiben karrierváltásra bíztatják az otthon unatkozó labradorokat. A tehetséges négylábúkból vakvezető kutya lehet.

Forrás: Nők Lapja Café: Testhezálló álláshirdetés unatkozó labradoroknak (Nők Lapja Cafe)

Térképre tette az 1001 orvos hálapénz nélkül nevű csoport egyik tagja azokat a településeket, ahol tartósan betöltetlen gyerek vagy felnőtt háziorvosi praxisok vannak Magyarországon. Ha finoman fogalmazunk, akkor azt lehet látni a térképen, hogy az egész ország hemzseg a kék jelölésektől... (Nők Lapja Cafe)

Nagyon hamar újranitották a La Ramblát. Barcelona így üzen a terroristáknak.

Forrás: Nők Lapja Café: Újraindult az élet a barcelonai terrortámadás helyszínén (Nők Lapja Cafe)