Könyvjelző és megosztás

Facebook

Egészség

A kókuszolajjal kapcsolatban számos tévhit él a köztudatban. Sok esetben akár gyógyító, megelőző hatásairól is olvashatunk. De vajon tényleg annyira egészséges, mint amilyen jó a híre? ... (Házipatika)

A kurkumát a magyar háziasszonyok ritkán használják, konyhánk nem ismeri, de a keleti éttermek kínálatában és az élelmiszerszínezékek palettáján sokszor találkozhatunk természetes ételeinktől idegen, rikító sárga színével. ... (Házipatika)

Gyomor-bélrendszerünk a maga módján leképezi testünk-lelkünk történéseit. Azonnal kifejeződik, ha megváltozik napi életritmusunk, ha túl sokat, vagy keveset eszünk vagy iszunk, ha sokk ér bennünket, vagy ha ténylegesen megbetegszünk. ... (Házipatika)

Szerdán nem várható fronthatás a környezetünkben. A hideg, nyirkos reggelen viszont a kopásos ízületi fájdalmak felerősödnek és napközben sem enyhülnek a panaszok. ... (Házipatika)

Az ünneplést és pihenést követően sokan érzik úgy, hogy úrrá lesz rajtuk a lehangoltság. Lássuk, mit tehetünk a probléma kezelése érdekében! ... (Házipatika)

Gyorsan terjed a kanyaró Kárpátalján, miközben a megyében egyáltalán nincs oltóanyag. ... (Házipatika)

Kedden nyugat felől fokozatosan tovább növekszik a felhőzet, éjszaka helyenként északkeleten lehetnek gyengébben felhős körzetek. ... (Házipatika)

18-ról 24 éves korra tolnák ki a felnőttkor kezdetét a megváltozott életmód, illetve a fejlődési folyamatok miatt. ... (Házipatika)

Heteket, hónapokat kell várni a szakvizsgálatokra több háziorvos szerint, mert sok a beteg és kevés az orvos a szakrendelőkben. ... (Házipatika)

A JASON tudóscsoport jelentése szerint a mesterséges intelligenciával vezérelt egészségügyi eszközök egyre több jó minőségű szolgáltatást tudnak nyújtani. De ez elég veszélyes - még a titkosszolgálatok szerint is. ... (Házipatika)

Az emberek évezredek óta fogyasztanak gyógyteákat, és nem csak az ízük miatt. Gyógyteákat napi szinten is érdemes fogyasztani, például az alábbi okokból. ... (Házipatika)

Bár az egészségügyi kormányzat ezt nemrég cáfolta, az endometriózis miatt szükséges bélműtétre mégis nagyon sokat, akár 3 és fél évet kell várniuk a betegeknek - derült ki az egészségbiztosító adataiból. ... (Házipatika)

Sokkal több dologban van koffein, mint gondolnánk - még a koffeinmentes kávéban is. Érdemes figyelni, mert a túl sok koffein kiszáradást, alvászavarokat, magas vérnyomást okozhat. ... (Házipatika)

Tényleg egyre hosszabbak a kórházi várólisták? Kik és miért várnak különböző műtétekre Magyarországon? Igaz, hogy évekig kell fájdalomban élni, csak mert a lista végén vagyunk? ... (Házipatika)

A vérünkben lévő cukor táplálja a sejteket, és energiát ad. Ha viszont túl sok van belőle, akkor a növeli a cukorbetegség kialakulásának esélyét, emellett pedig számos kellemetlen tünetet produkálhat. Ha az alábbiakat tapasztaljuk, érdemes minél... ... (Házipatika)

Negyven év óta arra a feltételezésre alapozva engedélyezik világszerte a glifozát nevű gyomirtó szert, hogy az gyorsan elbomlik a természetben, s nincs semmi mellékhatása. Az utóbbi években sajnos az derült ki, hogy a nagymértékű glifozáthasználat... ... (Házipatika)

Ha egy kismamának vérzése van, akkor mindenképpen fel kell keresnie orvosát, de nem biztos, hogy vetélésről van szó. A vetélésnek pedig különféle típusai vannak, és okai is igen sokfélék. ... (Házipatika)

Talán nem mindenkinek jut eszébe, de nátriumot nem csak úgy viszünk be a szervezetünkbe, hogy megsózzuk az ételeinket. Ha túl sok sót eszünk, akkor az alábbi tüneteink lehetnek. ... (Házipatika)

A jóindulatú prosztatamegnagyobbodás (BPH) az idősebb férfiak nagy részét érinti, de nem mindig jár tünetekkel. Mikor van szükség orvosi beavatkozásra? ... (Házipatika)

A Tádzs Mahal előtt ült le egy fotó erejéig Vilmos herceg Katalin hercegnővel, ugyanott, ahol 1992-ben Vilmos édesanyja, Diana is készíttetett magáról egy ikonikussá vált képet. (hvg.hu)

A 20-as, 30-as évek ruháiba bújt biciklisek keresték fel együtt szombaton Budapest nevezetes épületeit. A Tweed Run Budapest baráti társaság múltidéző kerekezését 12. alkalommal rendezték meg, és legalább száz évet tekertek vissza az időben. (hvg.hu)

Átadták a Nyíregyházi Állatpark Dél-Amerika állatvilágát bemutató Andok kalandok elnevezésű új látványosságát szombaton a nyírségi megyeszékhelyen. (hvg.hu)

A jövő McDonald's éttermét építi egy amerikai franchise-tulajdonos. (hvg.hu)

Jaj annak a kínai közterület-felügyelőnek, aki keresztezi ennek a kisfiúnak az útját. A srác mindenre elszánt, és ez nem vicc. (hvg.hu)

Három új törpemakifajt fedeztek fel a Német Főemlőskutató Intézet munkatársai Madagaszkár szigetén. Ezzel 24-re nőtt az ismert törpemakifajok száma. Húsz éve még csak két fajt ismertek a szakemberek. (hvg.hu)

Rég nem igaz már, hogy a Balaton környékére csak a főszezonban vagy csak jó időben érdemes ellátogatni. Sőt, még lehet, jobban is járunk, ha a napolajillatban úszó és papucscsattogástól hangos strandok és a törölközők kerülgetése helyett alternatív megoldások után nézünk akár a melegebb napokon is. (hvg.hu)

A nagy Titanic-kvízből most kiderül, hogy Jack és Rose tragikusan romantikus, romantikusan tragikus története mennyire égett rá a retinánkra, és befolyásolta vagy már a kezdetektől alakította történelmi ismereteinket. (hvg.hu)

Georgina Clarke egy 39 éves, plasztikaiműtét-megszállott, négygyerekes anyuka, akinek életcélja, hogy minél jobban hasonlítson idoljára, Barbie-ra. Az édesanya éppen ezért egyáltalán nem bánja, hogy 21 éves lánya, Kayla, a tévésorozatok és reality-műsorok hatására követte őt a plasztikai műtőbe. (hvg.hu)

A Blikknél és a Story magazinnál is pénteken délelőtt 11 órakor jelentették be, hogy Kolossváry Balázs, a Blikk főszerkesztője lesz a Story új vezetője – írja a Lokál.hu. A bulvárlap előző főszerkesztője, Kökény-Szalai Vivien két hónapja mondott fel, miután kinevezték a TV2 hírigazgatójának. (hvg.hu)

"Isten azt akarja, hogy ez az ország az övé legyen" – mondja Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia azon a toborzó videón, amely egy Felház nevű ifjúsági keresztény rendezvénysorozat jövő heti alkalmára szólítja a hívő és "hitetlen" fiatalokat. (hvg.hu)