Könyvjelző és megosztás

Facebook

Baba

Az anyuka és a kisbaba is a 10 éves kisfiúnak köszönhetik az életüket.

Forrás: Nők Lapja Café: Hős lett a 10 éves kisfiúból, aki világra segítette anyukája kisbabáját (Nők Lapja Cafe)

Suzanne Jonest három hónaposan fogadták örökbe, majd a mostohaszülei állami gondozásba adták, mikor 15 éves lett. Soha nem találkozott a biológiai anyjával, de felnőttként a saját gyerekei miatt megpróbálta felvenni a kapcsolatot vele, sikertelenül.

Forrás: Nők Lapja Café: Nyílt levél a biológiai anyámnak,... (Nők Lapja Cafe)

Ahogy közeledik az augusztus vége, úgy kerül egyre többször szóba az iskola. A boltok már javában hirdetik a tanszerakciókat, és a szülők azon kapják magukat, hogy újra katonás rendbe kell illeszteni a napokat. Sokakban felmerül, hogy a vakáció utolsó napjaiban hogyan hangolódjanak az iskolára, kell-e ismételni, tanulni... (Nők Lapja Cafe)

Revie azt mondja, a várandóssága 24. hetében már akkora pocakja volt, mint másnak a kilencedik hónapban. Ismerősei nem is hagyták szó nélkül a dolgot.

Forrás: Nők Lapja Café: Megalázták a hasa miatt, a próbafülkében zokogott a kismama (Nők Lapja Cafe)

Az 52 éves férfinak akkor kellett színt vallania, mikor felesége megtalálta a rúdtánchoz használatos forrónadrágját.

Forrás: Nők Lapja Café: 25 év után árulta el feleségének, hogy rúdtáncos (Nők Lapja Cafe)

Egyes menyasszonyok megdöbbentő dolgokat kérnek a koszorúslányaiktól.

Forrás: Nők Lapja Café: „Operáltasd kisebbre a melleidet az esküvőmre!” (Nők Lapja Cafe)

Hetvenhárom éven keresztül hazudott a világnak egy második világháborús veterán. George G. Klein azt kamuzta, hogy ott volt a normandiai partraszállásnál, és túlélte azt, de 96 éves korában bevallotta az igazságot.

Forrás: Nők Lapja Café: Eddig hősként ünnepelték, pedig ott sem volt a 96 éves veterán... (Nők Lapja Cafe)

Egy hét múlva kezdődik az iskola, a kis Letső Gábor pedig nem tudja még, hogy hova fog járni iskolába az óvoda után, mert sehova sem akarják felvenni. Jelentkezését azért utasítják el mindenhonnan, mert a kisfiú hiperaktív, és sajátos nevelési igényű (SNI).

Forrás: Nők Lapja Café: Nem találnak iskolát... (Nők Lapja Cafe)

Végül mindössze tíz ember előtt mondták ki a boldogító igent.

Forrás: Nők Lapja Café: Megható vallomást tett férjének a menyasszony, miután senki nem ment el az esküvőjükre (Nők Lapja Cafe)

Az üzletvezető állítólag ráüvöltött az ikres anyukára, miután a kertben cserélte ki fiai pelenkáját.

Forrás: Nők Lapja Café: Megalázták a kisgyerekes anyukát a kávézóban, mert pelenkázott (Nők Lapja Cafe)

A tanévkezdéssel járó megváltozott napirend, a követelmények, az új közösség testileg és lelkileg is próbatétel a gyermekeknek, különösen az elsősöknek. Hogyan készítsük fel gyermekünket az iskolakezdésre? Ebben segít Antal Emese dietetikus, szociológus.

Forrás: Nők Lapja Café: Iskolakezdés: így készítsd... (Nők Lapja Cafe)

Egy szakítás mindig fájdalmas, mindegy, hogy te vagy a párod mondta ki, hogy vége. Aztán jöhet a feldolgozás és a következtetések levonása, hogy végül tapasztalat legyen belőle.

Forrás: Nők Lapja Café: 13 ember elárulta, mit bántak meg legjobban szakítás után (Nők Lapja Cafe)

A Disney On Ice produkció magyar jégtáncosa, Vikár Dóra mesélt nekünk a hamarosan Budapesten is bemutatásra kerülő Hihetetlen Kalandok Disney- landben című előadásról. ([origo] Babalapozó)

Az indokolatlanul szigorú apa túlzottan magas követelményeket állít a gyerekkel szemben, nem veszi figyelembe életkori sajátosságait. Nevelési eszköze a tiltás és a büntetés. ([origo] Babalapozó)

A tudatos családtervezés része, hogy a leendő kismama belgyógyászati kivizsgáláson is részt vegyen. Bizonyos, a családban előforduló betegségek pedig a genetikai vizsgálatot teszik indokolttá. ([origo] Babalapozó)

Nem minden férfi éli meg örömként a hírt, hogy édesapa lesz. Akár gyermekkori élmények, akár a felelősségtől való félelem áll a rettegés háttérben, a problémáról őszintén beszélni kell, és a félelem legyőzhető. ([origo] Babalapozó)

Varázsoljunk finomságokat a babánk asztalára, hogy jobb étvágya legyen. A változatos, tápláló ételek fontosak a kicsi fejlődéséhez. ([origo] Babalapozó)

Szülés után sokszor néhány hónap is eltelik, mire a pár ismét egymásra talál. Érdemes dolgozni a szerelem megtartásán, hogy még tartalmasabb, szebb legyen a kapcsolat, mint a baba érkezése előtt. ([origo] Babalapozó)

Ha többféle sportágban is kipróbálja magát gyermekünk, az csak javára válhat. Az úszás és futás az állóképességet növeli, átmozgatja az izmokat. Kamaszként a lövészet és a vívás növeli a koncentrációs készséget, a lovaglás pedig a testet és lelket egyaránt fejlesztő sport. ([origo] Babalapozó)

Még a szokványos háziállatok is veszélyt jelenthetnek a kicsiknek. A gyermekbalesetek egy részét az otthon tartott állatok okozzák. Egyes fertőző betegségeket is házi kedvencektől kaphatnak el a gyermekek. ([origo] Babalapozó)

Az agressziót nem lehet kinőni, ha a kisgyermek erőszakosan viselkedik, a szülőnek komolyan kell vennie a problémát. ([origo] Babalapozó)

Egyre többen keresik hazánkban is a natúr és bio terményeket és élelmiszereket. Nem fölösleges luxus ezeket vásárolni, a szervezetünket kíméljük velük. ([origo] Babalapozó)

Szülés után nehéz a szépségápolást összeegyeztetni a kisbaba körüli teendőkkel. A kismama mindig legyen ápolt, és otthoni ruhatára is legyen csinos. Fogyni csak fokozatosan szabad. ([origo] Babalapozó)

Előfordul, hogy az újdonsült apán egyfajta féltékenység lesz úrrá a baba születését követően, látva, mennyire egymás felé fordul az újszülött és az édesanya. Mindkét fél sokat tehet azért, hogy a kirekesztettség érzése ne alakuljon ki. ([origo] Babalapozó)

A baba akkor indul el, ha erre izomzata, izületei, gerince, idegrendszere elég érett. Ne siettessük ezt a folyamatot, hagyjuk, hogy a kicsi magától tanuljon meg járni. ([origo] Babalapozó)

A 3 éves kor körül jelentkező dadogás élettani jelenség, amely általában fél év alatt elmúlik. Nyugodt légkörrel, türelemmel, sok mesével segítsük a kicsit! ([origo] Babalapozó)