Könyvjelző és megosztás

Lottószámok

2014. 42. hét
10, 17, 61, 63, 73
2014. 42. hét
21, 25, 31, 32, 33, 40
2014. 43. hét
5, 7, 11, 15, 18, 27, 28
14, 15, 20, 22, 30, 31, 32
Még több: Lottó

Videokereső

Aktuális árfolyam

388,92 Ft
angol font
213,41 Ft
ausztrál dollár
157,17 Ft
bolgár lev
97,29 Ft
brazil real
11,10 Ft
cseh korona
41,28 Ft
dán korona
22,19 Ft
dél-afrikai rand
19,65 Ft
észt korona
307,40 Ft
Euro
5,41 Ft
fülöp-szigeteki pezo
31,28 Ft
hongkongi dollár
40,06 Ft
horvát kuna
3,97 Ft
indiai rupía
0,02 Ft
indonéz rupía
2,25 Ft
japán jen
216,36 Ft
kanadai dollár
39,64 Ft
kínai renmimbi
0,23 Ft
koreai won
72,69 Ft
lengyel zlotyi
végtelen Ft
lett lat
89,03 Ft
litvániai litas
74,18 Ft
malájziai ringgit
17,97 Ft
mexikói új pezó
37,00 Ft
norvég korona
5,84 Ft
orosz rubel
69,48 Ft
román lej
254,74 Ft
svájci frank
33,46 Ft
svéd korona
190,53 Ft
szingapúri dollár
7,50 Ft
thai baht
108,48 Ft
török yeni
190,75 Ft
új zélandi dollár
242,64 Ft
USA dollár

Facebook

Az Együtt-PM szerint a napokban bejelentett adócsomag lényegében sehol sem tartalmaz adócsökkentést 2015-ben, tartalmaz viszont jó néhány adóemelést, például az új cafetéria-szabályok havi négyezer forintot vesznek ki a magyar emberek zsebéből, ami egy kétkeresős családnál csaknem évi százezer forintos... ([origo] Itthon)

Várhatóan az első fokú készültség szintje fölé emelkedik a Duna vízállása Nagybajcsnál a péntek délutáni óráktól, miután az elmúlt 72 órában jelentős mennyiségű csapadék hullott a folyó ausztriai szakaszán - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. ([origo] Itthon)

Soha nem volt olyan négyszemközti megbeszélés az orosz államfővel, amelyen Ukrajna felosztásáról esett volna szó - jelentette ki Donald Tusk volt lengyel miniszterelnök pénteken egy lengyel rádióban Radoslaw Sikorski házelnök nagy politikai vitát kavart nyilatkozatára reagálva. ([origo] Itthon)

A svéd hadsereg bejelentette pénteken, hogy felhagyott a titokzatos - állítólag orosz - tengeralattjáró utáni kutatással a Balti-tengeren. ([origo] Nagyvilág)

A donyecki szakadárok betiltották az ukrán himnuszt az általuk ellenőrzött területen lévő iskolákban, egyik vezetőjük azt mondta, hogy az eléneklése felforgató tevékenységként minősíthető. ([origo] Nagyvilág)

Szíriába akart utazni a szerdai ottawai merénylet elkövetője, aki a kanadai rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint a lövöldözést megelőzően hetekig próbálkozott azzal, hogy útlevelet szerezzen, és eljusson a polgárháború dúlta országba. ([origo] Itthon)

A tömegközlekedés és az oktatás is leállt Olaszországban pénteken a Matteo Renzi vezette kormány munkaügyi reformja ellen meghirdetett egész napos szakszervezeti sztrájk miatt. Szombaton újabb szakszervezeti tüntetés következik. ([origo] Itthon)

Ebolával fertőzött orvos tért vissza New York-ba Craig Spencer az első fertőzött 8,4 milliós lakosságú városban, és a negyedik regisztrált ebolás beteg az Egyesült Államok területén. ([origo] Itthon)

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) Charles Michel belga (tőle balra) és Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel (takarásban) beszélget az Európai Unió kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának második napján az Európai Tanács székházában. ([origo] Nagyvilág)

Hazánk jó példa arra, hogy akkor születik több gyermek, ha a nők többen dolgoznak, s ennek következtében nagyobb biztonságban érzik magukat a családok – hívta fel a figyelmet Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztos. ([origo] Itthon)

A legfrissebb hírek

13:45 Tudomány: Zseton, hírnév és részecskefizika ([origo] Tudomány)
13:45 Belföld: Az Együtt-PM nem látja az adócsökkentést ([origo] Itthon)
13:45 Belföld: Árhullám jön a Dunán, a Lajtán és a Rábán ([origo] Itthon)
13:42 Sport: Ne menjen holnap Paksra bajnokira! (Sport Géza - 24 óra)
13:21 Sport: wta vb (Sport Géza - 24 óra)
13:15 Belföld: Mindent tagad a volt lengyel kormányfő ([origo] Itthon)
13:12 Baba: Jaj, már megint lányod lesz? (Nők Lapja Cafe)
Még több: Friss hír

Sporthírek

Mégsem Mircea Lucescu, a Sahtar Donyeck vezetőedzője váltja a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról múlt csütörtökön távozott Victor Piturcát, az ukrán klub ugyanis nem egyezett bele abba, hogy a szakember párhuzamosan végezze a munkáját. ([origo] Sport)

Alkalmatlan a pálya a játékra, a Fehérvári út helyett Fehérváron lesz a bajnoki. (Sport Géza - 24 óra)

Mégsem Lucescu lesz Piturca utódja a román kispadon, mert klubja nem engedi neki a párhuzamos munkát. (hvg.hu)

Boussebaa Aicha, az Arashi Sportclub versenyzője vezeti a WKF világszövetség világranglistáját a kadet lányok 54 kilogrammos súlycsoportjában. Aicha két Európa és egy világbajnoki címet nyert az elmúlt években. (Stop.hu)

Még több:Sport

Utazás

Sziasztok, Gábor vagyok! Ez a vár azért került rögtön Krivoklát után, mert szintén Beroun-ból kirándultunk ide, szintén a Berounból kiágazó egyik oldalvölgyben helyezkedik el és ugyancsak kb fél km-re van a folyótól. Külsejét tekintve szerintem az egyik leglátványosabb várak közé tartozik. A statisztikák szerint az biztos, hogy az egyik leglátogatottabb (könnyű, mert Prágától csak 20 km-re van). Talán e miatt itt látható a legtöbb bazár is a cseh várak közelében. A vár a falu felett helyezkedik el...

Gazdaság

Nagy csapkodás nincs a devizapiacon, de a forint gyengül: az euró jegyzése 309-nél is járt pénteken. (Privátbankár.hu)

Az orosz arany- és devizatartalék csaknem 8 milliárd dollárral csökkent. (hvg.hu)

Egy szakszervezeti háttéranyag szerint Magyarország bizonyos részein kialakult a tömeges dolgozói szegénység. (Index - Gazdaság)

Minimálisan emelkedett a forint árfolyama a főbb devizákhoz képest péntek reggelre a bankközi piacon a csütörtök esti jegyzésekhez képest. (Stop.hu)

Néhány év alatt több száz milliárdos bevételt hozna az országnak az informatikai szektorban keletkezett tízezer üres álláshely betöltése, de ehhez alapjaiban át kellene alakítani a szakemberképzés rendszerét. ([origo] Üzleti negyed)

Még több:Gazdaság

Életmód

Ezzel a kedves kérdéssel szembesülök szinte naponta, mióta megtudtam, hogy két kislányom mellé rövidesen a harmadik is megérkezik. (Nők Lapja Cafe)

Szabó Richárdnak az élete egyik legnagyobb álma vált valóra azzal, hogy bejutott az X-Faktor élő show-jába – egy dolog azonban még hiányzik ahhoz, hogy teljes legyen a boldogsága. (Nők Lapja Cafe)

Az irodai munka jelentősen könnyíthető ezzel az asztallal, bár első ránézésre játéknak tűnik. (Divany - 24óra)

Mindenki jó valamiben. Ennek felfedezése, kiteljesítése és fejlesztése azonban önmagában nem elég. Ahogyan a képességünk másokkal való összemérése, versenyeztetése sem jó stratégia. Nem azt kell ugyanis néznünk, hogy miben vagyunk jobbak, mint mások, hanem, hogy mire tudjuk használni ezt a másoktól megkülönböztető képességünket... (Harmonet életmód)

Egy év múlva 70 kiló: ez a cél (Nők Lapja Cafe)

Bánkuti Gabinak sikerült, ami eddig más nőnek nem. Bejutott a francia idegenlégióba, és nem is akárhogyan. Különleges edzést tartott a világ legkeményebben kiképzett férfiainak, akik vakon követték minden utasítását. (Nők Lapja Cafe)

Ha holnap is két, esetleg három órás várakozás vár rám, akkor kénytelen leszek más módon felíratni azt az átkozott gyógyszert.

Tisztelt Praxis

 

Lehet,sőt egészen biztos,hogy az írásom elolvasása után többen fognak nekem ugrani,de pontosan ezért szántam rá magam,hogy a blogra kerüljön a mai eset... (Praxis)

DVD, Blu-ray újdonságok

Gasztro

Több magyar receptoldalon is megtalálható a sörösdobozos csirke receptje. A metódus roppant egyszerű, a sörösdobozra rárakjuk a csirkét és megsütjük. Jól hangzik, de veszélyes. (Nők Lapja Cafe)

Egy bortermelő ország, egy ismert borvidék vagy egy pincészet megítélésnek egyik komoly fokmérője lehet, hogy hány generáció óta töretlen a terület megművelése, illetve a terroir és az ottani fajták szimbiózisának megmutatása. A generációról generációra öröklődő tudás felbecsülhetetlen, s fontos szerepe... (hvg.hu)

Filmelőzetes

Amerikai botrány filmelőzetes
Még több: Filmelőzetes

Film

Előzetest kapott Mark Wahlberg új filmje, a The Gambler. (SG.hu Hírmagazin - Film)

Lehet-e egy kliséktől hemzsegő, minden ízében összelopkodott sztoriból két nagy színész segítségével nézhető filmet varázsolni? A bíró olyan, mintha egyetlen célkitűzése az lenne, hogy hibátlanul felmondja a hollywoodi giccskészítés tankönyvét, hogy a végén csillagos ötöst kapjon egy öreg, szenilis professzortól... ([origo] Filmklub)

Egy angol nyelvterületre szabott előzetest kapott A fekete ruhás nő második része. (SG.hu Hírmagazin - Film)

A film után jövőre érkezhet A randiguru-tévésorozat. (SG.hu Hírmagazin - Film)

Két klasszikus Tom Hanks-film alapján is tévésorozatot akarnak készíteni. (SG.hu Hírmagazin - Film)

Miután rossz minőségben kilopták az Avengers 2 trailerjét, a Marvel elérhetővé tette a hivatalosat. (SG.hu Hírmagazin - Film)

Használja ki, hogy most négy napon át zavartalanul mozizhat. Szerencsére bőven annyi jó film, hogy minden napra jusson egy. Mi ezeket ajánljuk. ([origo] Filmklub)

Megtörtént a csoda, itthon ismét egy horror volt a hétvége legnézettebb filmje. (SG.hu Hírmagazin - Film)

Technika és tudomány

A CERN Webfesten készült díjnyertes böngészős játék segítségével bárkiből nemzetközileg elismert tudós lehet. ([origo] Tudomány)

Mostantól nem kell agyhalott donorokra várni. Több ezerrel nőhet a beültethető szívek száma. (Index - Tudomány)

Mindhárom szolgáltatónál lehet majd kapni az Iphone 6-ot, de csak korlátozott számban. (Index - Tech)

A Samsung szép csendben piacra dobta zászlóshajójának frissítését, amely nagyobb sebességet ígér. (SG.hu Hírmagazin - IT/Tech)

Egy nemzetközi kutatócsoportnak sikerült megoldania egy titokzatos óriáskarú dinoszaurusz rejtélyét, amely fél évszázadon át tartotta izgalomban az őslénykutatókat. (SG.hu Hírmagazin - Tudomány)

A szakértők szerint a kormány térítette el az iCloud.com felé indított kéréseket. A Firefox és a Google böngészői figyelmeztették a felhasználókat, a többség által használt Qihoo nem. (IT café)

Elhunyt 90 évesen Fenyves Ervin (Ervin J. Fenyves), Egyesült Államokban élő Kossuth-díjas fizikus, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, akinek fő kutatási területe a kozmikus sugárzás és a részecskefizika volt. (Stop.hu)

Még több:TechTudomány

Szabadidő

A teljes vizuális élményhez mindenképp egy erősebb konfigurációra lesz szükség. (GAMEPOD.hu)

Újabb platformokon teszi tiszteletét a The Unfinished Swan a PlayStation-családon belül. A Sony új generációs és hordozható konzolja is megkapja a maga változatát a játékból. (Gamekapocs friss hírek)

A legendás Moszkva tér (MOX) zenekar a szeptemberi nagy sikerű koncert után 2014. október 28-án ismét fellép a Müsziben! Utána a szicíliai Tapso II poszt-rock csapat következik dobbal vonóval, gitárral és énekkel, elektromos orgonával. (MyMusic)

A steamen ismét remek hétvégi akciókat kapunk, amikkel érdemes is élni mert régen áhított címekkel bővíthetjük könyvtárunkat. További részletek... (Játékok Online Magazin)

Színfalak mögé nézhetünk be a rendező segítségével. (Zene.hu)

Most megy a TV-ben

13:55Utazás a rejtélyes szigetre (Amerikai kalandfilm még 106 percig)
12:30Trója – Háború egy asszony szerelméért (Amerikai-görög kalandfilm 2/2. rész még 21 percig)
13:20Dubai - Galériák a sivatagban (Német ismeretterjesztő film még 16 percig)
13:55Sabrina: Big-boszi (Kanadai rajzfilmsorozat 22/21. rész még 21 percig)
12:25Kívánságkosár (még 26 percig)
13:15A nagy kiruccanás (Amerikai vígjáték még 71 percig)
13:45Cobra 11: A hajsza (Német akciófilm-sorozat XVI. évad 9. rész még 51 percig)
12:20Kutyák és macskák (Amerikai vígjáték még 1 percig)
12:05A lehetetlen (Amerikai filmdráma még 1 percig)
13:30Paletta ism / Televíziós vásárlás (még 1 percig)
12:50Televíziós vásárlási műsorablak (még 11 percig)
13:00Tenisz (még 1 percig)
Még több: TV műsor

Következő műsor a TV-ben

15:45A csajom apja ideges (Amerikai vígjáték 106 perc múlva)
14:20Top Gun (Amerikai akciófilm 21 perc múlva)
14:15A muskétások: A jó katona (Angol tévéfilmsorozat 10/4. rész 16 perc múlva)
14:20Arthur: Éppen itt - Buster krónikája (Kanadai animációs filmsorozat 20/7. rész 21 perc múlva)
14:25Vers - Nagy Gáspár: A Fiú naplójából (26 perc múlva)
15:10Bean - Az igazi katasztrófafilm (Angol-amerikai vígjáték 71 perc múlva)
14:50Kutyák és macskák - A rusnya macska bosszúja (Amerikai családi vígjáték 51 perc múlva)
14:00Angyalok és démonok (Amerikai misztikus thriller 1 perc múlva)
14:00Rosszcsont Peti: A mozifilm (Angol vígjáték 1 perc múlva)
14:00Zöld övezet (ismétlés 1 perc múlva)
14:10Start + (11 perc múlva)
19:00Ökölvívás (301 perc múlva)
Még több: TV műsor