Könyvjelző és megosztás

Facebook

Belföldi hírek

Bennett faképnél hagyta Bálintot, Anna, Hanna Panna viszont letaszíthatatlan a lányoknál. (Index - Belföld)

Öt kontinens 23 országában 32 gazdasági társaság érintett abban a több mint félmilliárd forint értékű pénzmosásban, mely miatt huszonkét gyanúsítottal, kameruni és nigériai állampolgárokkal szemben javasol vádemelést a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. ([origo] Itthon)

Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre. ([origo] Itthon)

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata arról fogadott el előterjesztést, hogy a választók 25 százalékának kezdeményezésére javasolja a helyi népszavazás kötelező elrendelését. (hvg.hu)

A főpolgármester szerint akkor van baj, ha ilyen problémák még egy hónap múlva is jelentkeznek. (hvg.hu)

Gazdátlan csomag miatt késnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza vonalon. A szerelvényt félreállították, csak ruhákat találtak. ([origo] Itthon)

A csomag átvizsgálása miatt késnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok-Lőkösháza vonalon. (hvg.hu)

Baj akkor lesz, ha egy hónap alatt sem múlnak el. (Index - Belföld)

Nagyon sok politikussal tárgyalt egyetlen nap alatt Orbán Viktor miniszterelnök. A máltai Európai Néppárt kétnapos közgyűlését tartják, ott találkozott vezető európai politikusokkal. ([origo] Itthon)

Az óbudai önkormányzat 10-ről 25 százalékra emelte a római parti népszavazás kezdeményezéséhez szükséges helyi lakosok arányát. (Index - Belföld)

Nem igazán vezetett eredményre az egyetem sorsáról folytatott egyeztetés. (Index - Belföld)

Életfogytiglant kapott az a nő, aki saját gyermekét több mint száz késszúrással ölte meg. Az anya azt mondta, hogy nem emlékszik semmire, mert sokat ivott és gyógyszereket is vett be. A TV2 Tények című műsora szerint mosolygott és még egy puszit is dobott ismerősének, miközben a rendőrök bilincsben vitték a tárgyalására... ([origo] Itthon)

A kormány nem látja indokoltnak a felsőoktatási törvénymódosító javaslat visszavonását, amely a külföldi felsőoktatási intézmények magyarországi működésének jövőbeni feltételeit tartalmazza - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Palkovics László oktatási államtitkár és Michael Ignatieff,... (hvg.hu)

Továbbra is alig mozdulnak a pártpreferenciák a Závecz Research Intézet friss közvélemény-kutatása szerint. (hvg.hu)

Tarlós Istvánt a legrosszabb időkre emlékezteti a kerületi közterület-felügyelők jelenlegi bírságolási gyakorlata. Szerinte nem a pénzbeszedés lenne a felügyelők dolga. ([origo] Itthon)

Magyarország jobban teljesít! (Index - Belföld)

A püspök azonnal felfüggesztette a plébánost, a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény. (Index - Belföld)

Március 29-én Újpesten 23,6 fokig melegedett fel a levegő. (hvg.hu)

A jövő évtől minden kutatás-fejlesztéssel foglalkozó vállalkozás kétszer annyi pénzt vonhat le az adóalapjából, mint amennyit innovációra fordít. ([origo] Itthon)

A házelnök szolgálati lakásában könyvtárszoba és dolgozó is lesz, ám a beruházás ezzel együtt sem tűnik luxusnak. (Index - Belföld)

Lovász László akár közvetítene is a felek között. (hvg.hu)

Michael Ignatieff CEU-rektor sajtótájékoztatója közben Weiler Péter képzőművész vörös szőnyeget terített az intézmény bejárat aelé, hogy "ha már a kormány nem tiszteli a CEU-t, akkor a művészet legalább megtegye helyette". (hvg.hu)

A tűzoltók már ott vannak, sérülésről nincs hír. (Index - Belföld)

Összeomlóban van a háziorvosi rendszer, az alapellátó hálózat egyre lyukasabb, az orvosgárda elöregedik, és ez már rontja a betegek életesélyeit – olvasható az e heti HVG nagy egészségügyi körképéből. (hvg.hu)

Elvették a jogosítványát Keszthely első emberének, a fideszes Ruzsics Ferencnek. Hatalmi harc lehet a háttérben. (Index - Belföld)

Március közepén indult Kálmán Olga műsora a jobbikossá lett milliárdos, Simicska Lajos Hír TV-jében. Kálmán Olga, ahogy többször megírtuk, a karácsonyi partin mondott fel előző munkahelyén, az ATV-n. Egyes hírek szerint havi 4 millió forintot keres havonta Simicskánál, bár ezt Kálmán Olga tagadta. ([origo] Itthon)

Nem csak Orbán Viktor költözik ki a parlament épületéből, de fél lábbal a házelnök is. Kövér László fényes rezidenciát kap a Kossuth tér közelében. (hvg.hu)

"Jó, hogy Budapesten működik". Lovász László akár közvetítene is ennek érdekében. (Index - Belföld)

Kilencedszer vág neki a Mount Everestnek Klein Dávid hegymászó, aki társával, Suhajda Szilárddal hétfőn indult el Budapestről. A friss HVG Portréban elárult részleteket a legutóbbi csúcsmászásáról, beszél arról, milyen érzés 8 ezer méter fölött lenni, és zavarja-e, hogy sokan lúzernek tartják, amiért... (hvg.hu)

Dél-Dunántúl

Ötödik győzelmüket aratták Juhász-Szeleiék a középszakaszban. (Legfrissebb hírek - KaposPont)

Nagy küzdelemben, 3:1-re nyert a Fino Kaposvár a Pénzügyőr otthonában, így elmaradt a bajnokavatás. Az aranyról az ötödik meccs dönt majd, jövő hét kedden. (Legfrissebb hírek - KaposPont)

Hamarosan Európai színvonalú lesz a dél-balatoni vasútvonal. A munkálatok idei üteme már megkezdődött és a nyári szezonig gőzerővel folytatódni is fog. (Legfrissebb hírek - KaposPont)

54 esztendős korában elhunyt Soós Imre, a megyei kosárlabdázás egyik kiváló egyénisége. (Legfrissebb hírek - KaposPont)

Még több:Dél-Dunántúl

Közép-Dunántúl

Amikor ki-ki munkába indul, merőben más nehézségek, netán veszélyek elé néz. (dh-online.hu)

A Mérleg hajlamos lesz a pillanatnyi hangulata alapján ítélkezni. (dh-online.hu)

Dunaújváros - Az elmúlt hét végi fordulóban a Dunaújváros PASE korosztályos labdarúgócsapatai közül az U19-es gárda mérkőzése elmaradt. (dh-online.hu)

Dunaújváros - Szombaton Dunaújvárosban rendezték a Fejér Megyei Lábtoll-labda Diákolimpiát. A helyiek remekül szerepeltek a négy korcsoportos megmérettetésen. (dh-online.hu)

Nyugat-Dunántúl

A Mérleg hajlamos lesz a pillanatnyi hangulata alapján ítélkezni. (zalaihirlap.hu)

Mutatjuk az eredményeket (zalaihirlap.hu)

Székesfehérvár - Nem mindennapi esemény egy egyébként adományokból is élő állatmenhely életében, mikor egy idős ember a végrendeletébe beleveszi a menhelyi ebeket is. Józsi bácsi elmesélte, miért is döntött így. (zalaihirlap.hu)

Tisztújító közgyűlést tartott szerdán a Magyar Közgazdasági Társaság Zala megyei Szervezete a BGE Infocentrumában. (zalaihirlap.hu)

Észak-Magyarország

Miskolc - „Bajnok ébred hősi lanton” címmel rendeztek tegnap emlékműsort Arany János születésének 200. évfordulójának tiszteletére a miskolci Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. Az eseményen... (Borsod Online)

Budapest - Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlése szerint a közterület-felügyelet kameráival nem lehet az objektív felelősség alapján bírságolni. (Borsod Online)

Emőd - Klasszikusok Könnyű­zenei Találkozóját tartották pénteken. (Borsod Online)

Ragály - Az 1743-ban épült Ragályi kúriát utoljára báró Ragályi Balassa Ferenc építtette át klasszicista stílusban 1906-ban. (Borsod Online)

Dél-Alföld

A petefészekrák kialakulásának kockázatát növelő 12 új génvariációt azonosítottak a kutatók, akik a Nature Genetics című folyóiratban ismertették az eredményeiket. (Szeged Ma)

Kövér László szerint, ha a Fidesz-KDNP pártszövetség elveszítené a 2018-as parlamenti választásokat, mindazt, amit eddig felépített, "le fogják nullázni", a szavazóknak ezt mérlegelve kell dönteniük. (Szeged Ma)

Nem tudta borítani a papírformát a ContiTech Szeged Diapolo az Eger vendégeként, így Varga Péter együttese hatodik vereségét szenvedte el a középszakaszban. (Szeged Ma)

Magyarország egyre inkább innovációs központtá kíván válni, ezért a jövő évtől minden kutatásfejlesztéssel foglalkozó vállalkozás kétszer annyi pénzt vonhat le az adóalapjából, mint amennyit innovációra fordít - jelentette ki Szijjártó Péter a think.BDPST elnevezésű innovációs konferencián szerdán a fővárosban... (Szeged Ma)

Még több:Dél-Alföld

Észak-Alföld

Budapest - Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlése szerint a közterület-felügyelet kameráival nem lehet az objektív felelősség alapján bírságolni. (Hajdú Online)

A legutóbbi Tispol-akció során közel kilencven szabályszegő kapott több tízezres „jutalomcsekket” a zsaruktól a „passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása” miatt. Palicz István jegyzete. (Hajdú Online)

Debrecen - A Brancs elnevezésű programot debreceni középiskolások indították el a Simonffy utcai Ifjúsági Házban. (Hajdú Online)

Aki szerint jó ötlet az órát állítgatni tavasszal meg ősszel, az biztos nem családos ember! Már ha van még egyáltalán egyetlen ember, aki ezt jó ötletnek tartja. Horváth Imre írása. (Hajdú Online)

Még több:Észak-Alföld