Könyvjelző és megosztás

Facebook

Belföldi hírek

Több szülő is elindult Olaszországba, sokan támogatják őket és a túlélőket. (hvg.hu)

Utolsó leheletéig törte az ablakot, hogy a többiek kimeneküljenek. (Index - Belföld)

A baleset után több tanítványát is kimentette a tűzből, de végül ő is meghalt. (VS.hu)

Csak a kormányhoz közel álló civileknek oszt lapot – állami pénzeket, befolyást – a hatalom. Amelyik külföldi támogatásból próbálna létezni, ki kell söpörni az országból – szól a legújabb kormányzati hadüzenet. (hvg.hu)

Idén 68 ezer általános iskolás írt középiskolai felvételit, ők szeretnének a jobb középiskolákba és gimnáziumokba kerülni. (hvg.hu)

Tizenhatan meghaltak, egy embert mesterséges kómában tartanak, ketten nagyon súlyosan, 10-en súlyosan, 13-an pedig könnyebben sérültek meg a péntek éjszakai, Olaszországi buszbalesetben. A sérült magyarokat különböző veronai kórházoakba vitték, a mentőszolgálat képviselői már elindultak Olaszországba, hogy hazahozzák azokat, akiket lehet... ([origo] Itthon)

Zömében a Színyei Merse Pál Gimnázium diákjai és tanárai ültek azon a buszon, amely éjjel kigyulladt Verona mellett, 16 utas a tűzben életét vesztette, sokan megsérültek. Az MTI kronológiája szerint 1999-ben volt ennél súlyosabb buszbaleset külföldön, a legtöbb tragédia Ausztriában történt. (hvg.hu)

A Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima díjas, mezzoszoprán énekes 1945-ben született a Somogy megyei Lengyeltótiban. (VS.hu)

De az iskolában is több pszichológus nyújt segítséget. Még nem tudni, kik haltak meg a tragédiában. (Index - Belföld)

Egy történelemtanár több gyereket is kimentett az Olaszországban oszlopnak ütköző, majd kigyulladt magyar buszról - tudta meg a Lokál. Azt írják, hogy a tanár, K. Béla is meghalt a tűzben. ([origo] Itthon)

A legfrissebb hírek szerint 16-an meghaltak, 26-an megsebesültek a magyar diákokat hazafelé szállító busz balesetében. A Szinyei gimnáziumnál este gyertyás megemlékezés lesz. (Index - Belföld)

A járművet adó cég cáfolta a felmerült hírt, hogy a sofőr francia lett volna. (VS.hu)

Bár korábban a közmédia arról tájékoztatott, hogy francia sofőr vezette a péntek éjszaka Verona közelében szerencsétlenül járt magyar buszt, a jármű üzemeltetője szerint ez nem igaz. (hvg.hu)

A köztársasági elnök részvétét fejezte ki szombaton a péntek éjszakai olaszországi busztragédia áldozatai hozzátartozóinak. Részvétnyilvánítását - amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal juttatott el az MTI-hez - az alábbiakban szó szerint közöljük. (hvg.hu)

Gy. Németh Erzsébet felháborítónak tartja, hogy a fővárosi vezetés nem képes normális utazási körülményeket teremteni a 2-es metrón közlekedőknek. (hvg.hu)

Megemlékezés miatt korlátozzák a forgalmat Budapest VI. kerületében, a Szinyei Merse Pál Gimnáziumnál - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos honlapján. (hvg.hu)

Paolo Gentiloni részvétet nyilvánított, Orbán az olasz állami szervek együttműködést kérte. (Index - Belföld)

Két tapasztalt magyar sofőr is utazott a Pizolit Kft. Olaszországban felborult, majd kigyulladt turistabuszán. A társaságnál azt mondták, nem értik, mit kereshetett egy francia vezető a kormánynál. ([origo] Itthon)

A buszos cégnél nem tudnak a sofőrök sorsáról. (Index - Belföld)

Egy franciaországi sítáborból tartott hazafelé a budapesti Szinyei Merse Gimnázium csoportja, amikor péntek éjjel Verona közelében felborult és kigyulladt a buszuk. A buszon jelenlegi, illetve korábbi diákok, tanárok és egy család is utazott. Tizenhatan meghaltak, egy testnevelő tanár sok tanulót kimentett a már égő buszból... ([origo] Itthon)

Már négy budapesti kórház jelentkezett, hogy rendelkezésre áll a túlélők kezelésére. (Index - Belföld)

Álmukban érte a budapesti Szinyei Merse Pál gimnázium diákjait a szörnyű buszbaleset az olaszországi autópályán. Tizenhat gyerek meghalt, többen egy tornatanárnak köszönhetik az életüket, aki többször is visszament a lángoló buszba, hogy kimentse őket. ([origo] Itthon)

Nem tudni, miért nem a magyar sofőrök egyike vezetett, a kiégett járművön a diákok mellett három tanár és egyikük családja utazott. (hvg.hu)

Folyamatosan érkeznek a diákok, rokonok, tanárok, emlékezők a fővárosi gimnázium épülete elé. Már több mint hatvanan gyűltek össze. Sokan gyertyát gyújtottak a buszbalesetben elhunyt társaik emlékére. Megrendülten, sírva emlékeznek. (hvg.hu)

Egy szlovén kamionsofőr úgy látta, a busznak problémái vannak az egyik kerekénél. (VS.hu)

Árpilis óta pörgött az illegális üzlet, Kínából, Anglián keresztül szállították Budapestre a kilós kiszerelésű dizájnerdrogot. A csütörtökön lebuktatott bandától 25 milliós készletet, kötegnyi készpénzt és luxusautókat foglaltak le, a jelek szerint azonban több százmilliós üzlet is épülhetett a kínai kristályra... ([origo] Itthon)

A szállás a Verona megyei San Bonifacio közelében van. (VS.hu)

Dél-Dunántúl

Második felkészülési mérkőzését is megnyerte a Kaposvári Rákóczi. Csapatunk a Somogy megyei első osztály éllovasát, a Balatonlelle SE gárdáját győzte le 3-1-re. (Legfrissebb hírek - KaposPont)

Az új építmény az eddiginél magasabb, erősebb, "egyszerű vágóollóval nem lehet átvágni". (Legfrissebb hírek - KaposPont)

Tizenhárom település, köztük a főváros levegőjét is veszélyesnek minősítette szombaton az Országos Közegészségügyi Központ (OKK). - Pécsi Napilap - (Pécsinapilap)

A toponári férfit tegnap fogták meg a rendőrök. (Legfrissebb hírek - KaposPont)

A hatodik forduló mérkőzései zajlottak a héten a terembajnokságban. (Legfrissebb hírek - KaposPont)

Még több:Dél-Dunántúl

Közép-Dunántúl

Lövő - Akár komoly baleset is történhetett volna, ugyanis Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal rendkívül forgalmas. Szerencsére a lövői polgárőrök időben kiérkeztek. (dh-online.hu)

A jelenséget egy profi fényképész rögzítette, aki New Yorkból Reykjavikba utazott. (dh-online.hu)

A rendőrök rövid idő alatt elfogták azt a fiatal férfit, aki késsel a kezében pénzt követelt az édesanyjától. (dh-online.hu)

További tíz település - Debrecen, Nyíregyháza, Hernádszurdok, Pécs, Dunaújváros, Várpalota, Ajka, Mosonmagyaróvár, Sopron, és Szombathely - levegőjét is egészségtelennek minősítették a szálló por miatt. (dh-online.hu)

Nyugat-Dunántúl

Nagykanizsa – Közel hetven féle és fajta egzotikus papagájt, illetve kakadut láthattak az érdeklődők szombaton a Medgyaszay Házban. (zalaihirlap.hu)

A legújabb hírek a 16 halálos áldozatot követelő tragédiáról. (nyugat.hu)

Lövő - Akár komoly baleset is történhetett volna, ugyanis Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal rendkívül forgalmas. Szerencsére a lövői polgárőrök időben kiérkeztek. (zalaihirlap.hu)

Zalaegerszeg - A Zalai Hírlap archívumában ismét érdekes cikkeket, képeket találtunk. (zalaihirlap.hu)

Észak-Magyarország

Rudabánya - 1989 óta ünnepeljük minden év január 22-én a magyar kultúra napját, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le a Himnusz kéziratát a Szatmár megyei Csekén. (Borsod Online)

Hetek óta mint egy közepes dél-amerikai sorozatban, ahol az igazi feszültség ritkán tapintható, a cselekmény öt epizóddal későbbig kiszámítható, de legalább szép tájakon játszódik, valahogy úgy... (Borsod Online)

Kazincbarcika, Miskolc - Folytatódik a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Nyelv és Kommunikáció Kutatócsoport, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány és a Szikra Alapítvány közös... (Borsod Online)

A tengerentúli író és marketingszakértő Simon Sinek szerint az emberek nem azt imádják Trumpban, aki, hanem azt szeretik benne, ami nem. Ratalics László írása. (Borsod Online)

Dél-Alföld

Néhány hónap alatt 28 sajtó-helyreigazítási pert nyert a Jobbik egyes kormánypárti médiákkal (888, Origo, Ripost, Lokál, Magyar Idők és Pesti Srácok) szemben - számolt be az ellenzéki párt szóvivője egy budapesti sajtótájékoztató után telefonon az MTI-nek, szombaton. (Szeged Ma)

Első alkalommal rendeztek lékhorgászatot a Vértón a Szegedi Vízmű Zrt. dolgozói, horgászai. Aki fogás nélkül maradt, őzpörkölttel és forralt borral vigasztalódhatott. (Szeged Ma)

Az első félidőben kimaradtak a Mórahalom lehetőségei, a szünet után ezt kíméletlenül megbüntette a SZEOL. (Szeged Ma)

Második felkészülési mérkőzésén is NB II-es ellenféllel szemben maradt alul a Hódmezővásárhely, amely ezúttal Békéscsabán szenvedett vereséget. (Szeged Ma)

Még több:Dél-Alföld

Észak-Alföld

Hajdúdorog - A rendőrség, az egyház és a városi önkormányzat működik együtt. (Hajdú Online)

Ártánd - Európai Uniós országokba beutazási- és tartózkodási engedély hiányában két férfit és egy nőt fordítottak vissza a rendőrök az ártándi közúti határátkelőn csütörtökön. (Hajdú Online)

Előszeretettel alkalmazzák a fővárosi tömegközlekedésben a pótlás intézményét. Azt a lényegében egyszerű megoldást, hogy ha valami forgalmi probléma adódik, akkor a problémás vonalon lecserélik az érintett járatot másik közlekedési eszközre, és ezt a tényt közhírré teszik, hogy az utazóközönség tájékozott... (Hajdú Online)

Debrecen - Egy belső vizsgálat során bukott meg a nő, aki tépei emberek pénzügyeit intézte. (Hajdú Online)

Még több:Észak-Alföld