A szőlő ültetése«

Küldés:   Facebook   Twitter   iWiW   E-mail

Keresve is aligha találunk kiskertet, amelyben ne lenne néhány tőke szőlő, egy szőlősor az út mellett, vagy egy szőlőlugas. A szőlő éppen úgy hozzá tartozik a magyar kerthez, mint a galuska a paprikás csirkéhez.

Elolvasom a teljes cikket...
Bálint Gazda Honlapja, 2011. szeptember 15. csütörtök 06:30

Amikor a hazai cukorgyártásról vagy a külföldi kristálycukor-vásárlásról olvasok, mindig eszembe jutnak fiatalkorom cukorrépás emlékei és élményei. (Bálint Gazda Honlapja)

A nagy hidegek előtt leírom, hogy a fagyérzékeny növényeket hogyan lehet biztonságba helyezni. Emellett a tavaszi kert egészségéről is most, ősszel gondoskodhatunk. (Bálint Gazda Honlapja)

Néhány érdekes új és régi növényről szeretnék beszámolni, amelyek ismerete hasznot hozhat a kertészkedőknek. Nem is beszélve az újdonságok iránt érdeklődőkről! (Bálint Gazda Honlapja)

Melyik a legjobb időszak arra, hogy fás növényeket ültessünk? Írásomban leírom a legfontosabb ültetési szabályokat és átadok néhány gyakorlati tapasztalatot is. (Bálint Gazda Honlapja)

A kertészek ízlése folyamatosan változik, és most úgy tűnik, hogy a barokk kertektől eltávolodva, a szökőkutak és sziklakertek mellett is elhaladva a virágos rét felé tart. (Bálint Gazda Honlapja)

Újabb őszi tárolási ötletek és praktikák következnek, nemcsak a saját konyhakertünk termésére, hanem a most kedvező áron vásárolható termények eltárolására is. (Bálint Gazda Honlapja)

Néhány fontos tudnivalót szeretnék közreadni a készen kapható gyepszőnyeg telepítéséről. Ugyanis csak az spórolhat időt, aki okosan tervezi meg a telepítést. (Bálint Gazda Honlapja)

Ilyenkor sem kell tartózkodnunk az új növények vetésétől és ültetésétől, ugyanis sok termény októberben ugyan úgy, vagy talán még jobban is keltethető és nevelhető, mint tavasszal. (Bálint Gazda Honlapja)

Az árvácska a leggyakoribb kétnyári növény. Ablakládába, kerti ágyásba ültetik az előnevelt palántákat és már a tél végén virágzik. (Bálint Gazda Honlapja)

A sárgarépa, a petrezselyemgyökér, a téli retek, a torma tárolására legalkalmasabb helyiség a pince. (Bálint Gazda Honlapja)

Akinek a kertjében túl sok alma terem ahhoz, hogy frissen vagy süteményben elfogyassza, befőttben vagy fagyasztva eltárolja, az érdekesnek találja majd az útmutatót az aszalvány és az almabor készítéséhez. (Bálint Gazda Honlapja)

Ezt a kérdést sokan feltették az idei nyár második felétől. A nyarunk eltért a szokásostól, tartósan csapadékos volt, ez volt az oka a szokásosnál is erősebb gombafertőzés fellépésének. (Bálint Gazda Honlapja)

A szőlő a száraz őszt szereti, így a túlzott mennyiségű csapadék esetén meg kell védenünk. A következő hetekben dől el a gyümölcsök és a bor sorsa. (Bálint Gazda Honlapja)